Stránka 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 121

Téma: Jakou zvukovku ?

Standardní Re: Jakou zvukovku ?

mistr shapet...si docela pěkně všeobecně zaownoval a celkem hezky v několika threadech(i jiných) shrnuje vývoj na poli a použití toho zvukového PC balastu...)))) Nenápadně tuším, že by uměl solidně poradit pár věcí pro modu chtivé uživatele...ale to jen odhaduji.

pro pána co ho pohoršila čeština v tomto postu a reagoval K-..dodávám, česky už se asi lépe v mých letech nenaučím a omlouvám se, že sem se ho dotkl, ale výstižněji(bez slangu atd.) sem to napsat neuměl. Nerad bych se pouštěl do vyhledání, tvých jazykozpytných postů, ale pár hnusů sem taky zahlédl))))
    Naposledy upravil uberguru; 09.06.2008 v 18:13.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    mistr shapet...si docela pěkně všeobecně zaownoval a celkem hezky v několika threadech(i jiných) shrnuje vývoj na poli a použití toho zvukového PC balastu...)))) Nenápadně tuším, že by uměl solidně poradit pár věcí pro modu chtivé uživatele...ale to jen odhaduji.
    Oh my God, a shiver goes through my body. So touching!! Pravda, ziju uz dlouho v zemi, kde musim mluvit ctyrmi odlisnymi jazyky, odpustte mi proto rozvleklost, ktere se uz pres svuj vek nezbavim.

Nicmene jsem byl za velkou louzi a privezl jsem vyvojove plany vsech spolecnosti, ktere na poli zvuku neco znamenaji. Universita si to vyzadala a protoze to neni nic tajneho, napisu.

Best Regards...
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Posilhavanim po kodecich na deskach v soucasne dobe Azalia kodeku je dobre vzpomenout na nektera netrdicni reseni vyrobcu, jako byl treba AOPEN.
    Je to takove retro do r.2003, Aopen Tube Terratec Aureon 5.1 sky. Preamp mel parametry lepsi, nez tehdejsi zvukovky o rad drazsi. Uz se nevyrabi, dnesni cena triody je kolem 13-35 USD, to je vice, nez je vyrobce ochoten do filtrace zvuku investovat.
    Prvni MoBo mely Terratec Aureon sky na desce, ostatni byly tvoreny kodekem na desce. Tim byl obycejny ALC6550, cili nic moc, kapacitory audiofilni tridy a trioda tomu daly nepochybne zcela jiny zvuk.
    "Sovtek 6922 Tube and Tube Base
    MultiCap Hi-End Audio Grade Capacitor
    WIMA Hi-End Audio Grade Capacitor To provide audiophiles excellent audio effect on the computer system, this motherboard is equipped with a Vacuum Tube."

Pre-Amp Tube --> This is a new old stock Tesla E88CC tube from the '70's.
    This Tesla E88CC tube was closely modeled after the Siemens E88CC tubes and has the same smooth, warm sound.

Na obrazcich je origo deska s cinskou "shit" elektronkou, naopak ruske byly vzdy staveny na vydrz (a vydrzely).
    Nic z toho vsak neni schopno konkurovat TESLAcke triode, vyrobu si ponechal pozdeji Phillips.
    Jedna se o dvojitou triodu s oddelenymi katodami (zapojeni kaskadni zesilovac), Uf 6,3 V, If 0,365 A s neprimym zhavenim, Ua 90 V, Ia 15 mA, Ri 2,6 kOhm. Meznich hodnot nelze v systemu PC dosahnout.
    Ani se nedivim, ze toho po case AOPEN nechal.

Super reseni, pokud chce clovek chytat radio nebo televizni signal Ozkouseno.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

pouzivam onboard zvukovku, hry nehram, pocuvam mp3, chcel by som nieco lepsie, ale nejde mi o nejaku sci-fi kvalitu, natrafil som na toto

http://eshop.kak.cz/zbozi/zka068b-cr...51-24-bit-ext/

dakujem za nazor

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

DigiDoom nám otestoval novou zvukovku, vypadá velmi slibně:

http://www.ddworld.cz/zvuk-a-audio/t...ova-karta.html
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Citace Původně odeslal mejla Zobrazit příspěvek
    DigiDoom nám otestoval novou zvukovku, vypadá velmi slibně:

http://www.ddworld.cz/zvuk-a-audio/t...ova-karta.html
    Hmm tak to vypada zajimave. taky ted vybiram zvukovku a zjistil jsem ze se zvukovkama je ted pekne blba situace ( i kdyz ji zatim budu provozovat pod XP ). Hledam nejakej kvalitni univerzal pro hudbu, hry a filmy do 2k. Toto by mohla byt zajimava varianta.
    Provozovat to budu na repracich Logitech Z-2300.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Jn, tohle vypada vazne dobre. Asi ji taky vyzkousim.
    Ma docela malou ztratu ve hrach na XFi.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Na digit-life uz nekolik let bezi testy vseho mozneho zeleza, zvukovky vcetne profi reseni nevyjimaje.
    Je tam i vase ASUS karta - http://www.digit-life.com/sound.html , kombinace her, seriosniho prehravani a event. nejake tvorby je pro jakoukoliv kartu zatim smrtici - poznal to i Auzentech, ktery vydal dlouho zadrzovane drivery pro Prelude ( verze 6 driveru obsahuje 25 oprav jen pro hry, DDL, DTS connect stale chybi).
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    ---------------
    DAW studio

Protože taky vybírám zvukovku a vubec se v te nove vznikle situaci kolem podpory a nepodpory EAX ve Viste neorientuju tak se zkusim zeptat uplně jinak ->

Potřebuju koupit zvukovku. Zatím ji určitě budu provozovat pod XP ale chtěl bych aby byla "Vista ready".
    Využití bude tak 50% hudba, 30% hry (Crysis, CoD4 atd.) a tak 20% filmy.
    Hry hraju a budu hrát zásadně jen na sluchátkách a hudbu a filmy na repro Logitech Z-2300 (2.1 systém ) a nebo taky do sluchadel (uzavřené KOSS SB-40). O repro sestavě 5.1 nebo dokonce 7.1 ani do budoucna určitě neuvažuju
    V současné době mám Audigy 2 ZS a rozhodně nechci nic horšího, zvukovku minimálně na stejné úrovni.
    Teď jde o to, jestli se honit za EAX 5.0 a koupit Xtreme Gamer (když gamesy hraju a budu hrát jen na sluchátkách) a nebo se na to vykašlat a koupit radši jinou zvukovku (Asus Xonar, Prodigy 7 ... nevím jaký ještě) která má lepší zvuk na hudbu ale nemá úplnou podporu EAX - kterou ale možná vůbec nepotřebuju když hraju jen na stereo sluchátkách. Nicméně o některé efekty jako ozvěny a zvuk pod vodou atd. bych nechtěl přijít ani v těch sluchátkách.
    Co mi EAX přinese do sluchátek ? Může to i ve sluchátkách znamenat že přijdu o nějaké zvukové efekty a nebo je to hlavně podpora pro 5.1 a vyšší soustavy (tudíž ppro mne zbytečná) ?
    A nebo ten rozdíl v poslechu hudby mezi Xtreme Gamer a jinými zvukovkami není zase tak zásadní a nemám to řešit a koupit "univerzální" Gamer ? Mám z toho trochu hlavu a čím víc to na netu pročítám tím víc se v tom ztrácím.
    Naposledy upravil theedge; 05.06.2008 v 13:28.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Věk
    42
    Vliv
    322

EAX ma vyznam i na sluchatkach. Pokud eax chces, tak asi moc nema vyznam divat se po zvukovkach, ktere maji jen EAX 2.0, coz jsou bezne vsechny multimedialni (Revo, Prodigy, Realtek kodeky atd.) krome Creativu. Vyjimkou je ale prave Asus Xonar, kde je jakysi (softwarovy) emulator eax (5) a podle recenzi to opravdu zni jako EAX 5, tedy jako XFi.
    Ve viste EAX nefungoval u her, ktere resily zvuk pres DirectSound 3D, proto Creative vyvinul soft Alchemy, ktery dokaze prevadet volani DS3D na nove pouzivany OpenAL. Toto se tyka ale pouze (?) Creativu. U ostatnich by mel eax fungovat i ve Vistach.
    Vyhodou Xfi je, ze ma hw podporu pro tyhle efekty, ostatni to resi softwarove.

Takze na hry bude stacit i "levna" Xtreme Gamer, pokud chces kompromis mezi kvalitnim vystupem a slusnou podporou her, mohla by byt Asus Xonar DX dobra volba, jak to zatim vypada z recenzi. Jako ultimatni ale drazsi reseni pak vidim Auzen Prelude (XFi chip + kvalitni osazeni).

Nicmene tve reproduktory i sluchatka zas nejsou takova trida, kde by nutne mel byt vyrazny rozdil mezi XFi a treba tim Asusem..ale osobni zkusenost nemam
    Naposledy upravil Anduril; 05.06.2008 v 13:33.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Díky moc za pomoc pri vyjasňování situace

Je fakt že nějakej HIFI maniak nejsem. Ten Asus vypadá fakt dobře, jen mám u něj trochu strach aby nějak výrazně nepadaly FPS.
    JJ ten Auzen Prelude by byl idealni ... no ještě to asi nechám chvilku uležet a uvidím.

Citace Původně odeslal theedge Zobrazit příspěvek
    Protože taky vybírám zvukovku a vubec se v te nove vznikle situaci kolem podpory a nepodpory EAX ve Viste neorientuju tak se zkusim zeptat uplně jinak ->

Potřebuju koupit zvukovku. Zatím ji určitě budu provozovat pod XP ale chtěl bych aby byla "Vista ready"....
    V současné době mám Audigy 2 ZS a rozhodně nechci nic horšího, zvukovku minimálně na stejné úrovni.
    Co mi EAX přinese do sluchátek ? Může to i ve sluchátkách znamenat že přijdu o nějaké zvukové efekty a nebo je to hlavně podpora pro 5.1 a vyšší soustavy (tudíž ppro mne zbytečná) ?
    A nebo ten rozdíl v poslechu hudby mezi Xtreme Gamer a jinými zvukovkami není zase tak zásadní a nemám to řešit a koupit "univerzální" Gamer ? Mám z toho trochu hlavu a čím víc to na netu pročítám tím víc se v tom ztrácím.
    Dobry den.
    Pokud mas Audigy ZS2 (coz byla velmi dobra volba, pod Vistou z ni udela plnohodnotnou kartu az Daniel Kawakami), je tezke si zvykat na jinou HERNI kartu.
    Soucasne Creative toho moc nenabidnou, situace se zlepsi v srpnu(zari) t.r., kdy pujdou na trh nativne PCiE karty Creative, ktere si lide zvykli oznacovat jako X-Fi 2. Ted je testuju, behaji pod vsemi systemy (i Linuxem), zatim pomlcim, jak vypadaji. Da se to odvodit od soucasne Titanium karty. Kovove stineni a breakout mimo Case je nutnost.
    Ve sluchatkach uz Audigy 2ZS podporovala CSS3D zvuk, nastaveni musi byt na sluchatka (ovsem podpora ve hre jako 5+1 nebo 7+1). Zni to podobne jako Dolby Headphone na stereo sluchatkach (treba v PowerDVD 7 nebo 8 Ultra).
    Soucasne drivery pro X-Fi jsou 3 dny stare, behaji pod Vista 64 bit (konecne), s vyjimkou DVD Audio, ktere zase podporuji ve Vista 32 bit (taky konecne!)
    Auzentech se zdal dlouho jako vhodna nahrada, s vymenou OPAMPu a nutnym dokoupenim consoly se dostava pres hranici 8.000 Kc a to Creative nestoji ani jedna takovou sumu. - Ta consola je stezejni, lezt pokazde na zadni celo PC jen kvuli prepnuti kabelu je zhuverilost.
    A dat za sice kvalitni OPAMPy typu Analog Devices AD8620BR, ktere jedine stoji za vymenu, temer 50 USD je sprostarna Auzentechu.
    Shrnuto, secteno: pockat na PCiE karty Creative, nebo investovat sice do PCI karty soucasne - zato nejvyssi rady Elite Pro (uprimne, jeste dlouho PCI sbernice postaci) a nainstalovat nove drivery. Pro hry pod Vistou lze pres rozhrani Alchemy kontrolovat pres 150 her, jeste vloni to bylo 20.
    Windows XP jsou zcela bez problemu, odemknuti funkce DDL lze provest legalne a Creative to schvalilo. (viz nove drivery na strankach podpory).
    O jine karte vzhledem k pozadavku hrat hry jsem ani neuvazoval.
    ASUS neni plnohodnotna nahrada.
    Opravdu vim, co jsem napsal, staci si stare a nove drivery nainstalovat a poslechnout projev - mate dojem, ze vam vymenili kartu .
    ---------------
    DAW studio

No teda
    Asi budu chtit PCI kartu, protoze mam v kompu na grafice velikej pasiv Accelro S1 a na nem jeste turbomodul a ten uz mi prakticky zasahuje do druheho PCI-E slotu. Takze by se mi bud zhorsilo chlazeni grafiky a nebo bych musel menit MoBo a slozite hledat layout kam nacpu poradnej chladic na grafarnu a k tomu jeste nacpu do driheho PCI-E slotu zvukarnu aby mi ten chladak nedusila - ani jedno nechci, proto asi zvolim PCI kartu.

Teď ještě taky dilema jestli si proste nenechat tu ZS a az přejdu na Visty tak tam hodit drivery od Daniela a hotovo. To je od Creative vylozene zlodejina. Ja jsem si za docela drahej peniz kopupil plnohodnotnou kartu a tudiz mam pravo ji pouzivat a nevidim jedinej duvod proc by mi ji melo Creative softwarove v jinym OS blokovat.

Pak uz je jedina volba jako plnohodnotná zvukovka ten Auzen X-Fi a nebo ta Creative Elite Pro. A to je docela rána.
    Ta Elite pro je na tom zvukove stejne dobre jako ten Auzen (co se tyce hudby) ? Je fakt ze Elite je jen o par stovek drazsi ale ma panel a dalkac.

Věk
    42
    Vliv
    322

V recenzich obvykle Elite Pro vychazi lepe nez bezna XFi, ale ne lepe nez Auzen Prelude. Kupovat si Elite Pro za ty prachy mi prijde jako vyhozene penize, kdyz k tomu pripojis repro a sluchatka.
    Jinak nevidim duvod proc dnes prosazovat XFi jako jedinou herni zvukovku. V dnesni dobe rychlych x jadrovych cpu nema hw zpracovani 3d zvuku az takovy vyznam a pokud je software dobry (jako ze u asusu to dobre vypada - myslim emulaci eaxu), tak proc ne.. Pri pohledu na grafy v recenzich je jasne, ze propad FPS je minimalni (1-2FPS).
    Naposledy upravil Anduril; 06.06.2008 v 12:23.

To je jiste pravda, CPU utilisation 1,2 % nebo 4 %, kdo by to poznal .
    Cena Elite Pro je dnes 5.000-5.200 Kc s DPH, stejne jako Auzen Prelude. Cili bez rozdilu - s dokoupenim (pro me nutnych) OPAMPu od Analog Devices AD8620BR za bratrskych 50 USD a I/O breakoutu za ...(neptejte se kolik) je cena Prelude jiz neprijatelna. Abyste rozumeli, na Elitce mam ty OPAMPy vymenene taky, jde to stejne dobre jako u Prelude i bez pajeni, a staly me cenu za 1000 ks, cili od kamarada ze servisu Pioneer asi 5 USD. ASUSky jsem videl jeste drazssi, s vyjimkou orezane verze bez softwaru a bez nekterych funkci - je to NON nativni PCiE karta za 1800 Kc. A mam k ASUSu velmi negativni vztah, nekolik velmi drahym desek s priserne napsanym BIOSem jsem po laborovani s boot sektorem a prepisovanim modifikaci tak, aby to proboha delalo to, co ma - nakonec daroval systemem "ber tak jak to je". A vratil se k ABITu. Vyrobek vznikly ze zanikle desky od Auzentechu (ano mluvim stale o ASUSu) se s bombastickou reklamou, sviticimi kolecky a nazvem funkci, ktere umi vymyslet snad jen ASUS da jistojiste dobre prodavat na hladovem trhu.
    K tomu si lze pricist dobre nacasovani proti uhlavnimu nepriteli Creative - jenze ten se VELMI poucil svetovou reakci na sve jednani a Daniel Kawakami ma svou rubriku a sve drivery stale na Creative foru. Velmi rychle vydali nove drivery, vcetna Vista 64 bit. a na sve kuzi jsem poznal, ze oba pracuji dobre (WIN XP i Wista Ultimate 64 bit).
    Auzentechu bylo zakazano nabizet drivery volne ke stazeni (stale je to licence Creative), takze ted jen nelegalne. Neni to uz ovsem nutne, DDL i DTS connect nove drivery Creative obsahuji. Pro Audigy je volne ke stazeni verze Alchemy, drive za 10 USD.
    Me spis zajima, jak to hraje, poslouchat celkem umim a mam na cem porovnat (opravdu tu nebudu vypisovat stav sveho zeleza, neni to fer).
    Mam velkou sbirku DVD Audia a SACD disku a Elite Pro to prehrava excelentne.
    Ostatne par mereni nove generace nativniho chipu Creative do PCiE je nize. Pozdeji dam vlastni mereni.

Noise Level 96/24

Intermodulation Distortion 48/16
    ---------------
    DAW studio

Jeste se vratim k Audigy.
    Daniel Kawakami ve svych driverech zprovoznil funkce, ktere nemela karta ani s puvodnimi drivery (neorezanymi). Obsahuji Audioconsoli s Launcherem a prekrasne zpracovanym THX modulem, nejak se mu podarilo docilit nastaveni projevu subbasu tak, ze je plne konfigurovatelny po krocich a ne jen typ zapnuto - Gain - Vypnuto.
    To mu vse beha pod WIN XP i Vistama 32 a 64 bitu. K tomu Alchemy driver jiz primo v jeho instalaci (ISO na Creative foru ke stazeni).

Věk
    42
    Vliv
    322

To je vsechno pekne. Ze nemas rad asus ale neznamena, ze jsou ty zvukovky spatne. Taky nechapu, proc bych mel menit OPAMPy na Prelude, kdyz uz i tak jsou lepsi, nez u jinych multimedialnich (hernich) zvukovek na trhu. A stale nikde v tve dlouhe reakci nevidim objektivni duvod, proc bych si mel koupit prave XFi a ne Prelude nebo Xonar Mimo to je Prelude o ~500Kc levnejsi nez Elite Pro.
    Je mi jasne, ze prosazujes to, co mas doma..to je normalni vec, dela to skoro kazdy Ale pripada mi zbytecne, aby si napriklad theedge koupil zvukovku za 5300Kc, ktera ma x vstupu a vystupu (kdyz k tomu pripoji akorat stereo repro a sluchatka) a hraje o neco malo hure nez zvukovka o 500Kc levnejsi, pripadne stejne dobre jak zvukovka za 1800Kc.. Ale finalni rozhodnuti je na kazdem.
    Naposledy upravil Anduril; 07.06.2008 v 08:03.

V kazdem, pripade je vic nez dobre, ze je dneska uz par alternativ k jedinemu vseobjimajicimu progamerskemu produktu a to vcetne pokrocilych EAX nebo jeho emulaci. Clovek ma alespon neprimy pocit, ze si muze vybrat. Nebyt naprosto silenych instalacnich CD ke consumers rade Creative a castecnemu doleceni modovanymi drivery(bavim se o SB Live - Audigy2ZS, XFI sem vlastne taky nachvilku ohral kompiku jako spravny zvedavec) nevyslovil bych jmeno teto firmy ani ve tme. Kazdopadne EMU produkty u mne jmeno castecne ocistili. Kazdy ma rad alternativy
    a je dobre ze jsou.)))

shapet: jen klidne bud nefer a napis aspon lehky rez zelezem....at mam o cem premyslet))))

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    313

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    ...Taky nechapu, proc bych mel menit OPAMPy na Prelude, kdyz uz i tak jsou lepsi, nez u jinych multimedialnich (hernich) zvukovek na trhu...
    Sdílím podobný názor, na Prelude jsou pro front stereo osazené opamp LM4562, které jsou parametrově i poslechově prakticky stejně dobré jako AD8620 i když přesto, že jsou levnější. Poměrně dlouho jsem měl na zvukovce oboje a mně se dokonce LM zdají zvukově vyrovnanější a víc neutrální, ale to je věc osobních preferencí a vnímání zvuku jednotlivce, něco se prostě nedá změřit. Nicméně sám bych rozdíl jako dramatickej neviděl a většina lidí rozdíl nepozná. Stejně tak je LM4562 velice dobře hodnocenej i od uživatelů na HiFi forech u nás i v zahraničí.
    Ano, samozřejmě výměna OPAMP na Cretive XFi smysl má a velikej , to je bez debat
    Naposledy upravil Over; 07.06.2008 v 15:02.

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    To je vsechno pekne. Ze nemas rad asus ale neznamena, ze jsou ty zvukovky spatne. Taky nechapu, proc bych mel menit OPAMPy na Prelude, kdyz uz i tak jsou lepsi, nez u jinych multimedialnich (hernich) zvukovek na trhu. A stale nikde v tve dlouhe reakci nevidim objektivni duvod, proc bych si mel koupit prave XFi a ne Prelude nebo Xonar Mimo to je Prelude o ~500Kc levnejsi nez Elite Pro.
    Je mi jasne, ze prosazujes to, co mas doma..to je normalni vec, dela to skoro kazdy Ale pripada mi zbytecne, aby si napriklad theedge koupil zvukovku za 5300Kc, ktera ma x vstupu a vystupu (kdyz k tomu pripoji akorat stereo repro a sluchatka) a hraje o neco malo hure nez zvukovka o 500Kc levnejsi, pripadne stejne dobre jak zvukovka za 1800Kc.. Ale finalni rozhodnuti je na kazdem.
    To nejsem moc rad, ze to bylo takto pochopeno. Neprosazuji nic, co mam doma, to bych napsal jinak.
    Rozhodnuti je opravdu na kazdem, pro mne maji pridavne vstupy a vystupy zasadni vyznam, proto ta zminka o drazsi karte Auzen Prelude. Taky ji mam a mohu porovnavat. CMI procesor je proste spatna volba pro XONAR a uspech Auzentechu prisel teprve s X-Fi, nikoliv s CMI, ktery uz mimochodem nevyrabi. Ptejme se proc.
    Ze je alespon nejaka konkurence je velmi dobra vec vzdy, jen si nenabehnout. ASUS sve vyrobky nikdy levne neprodaval, me zkusenosti s nim jsou nerelevantni.
    Mam doma 4 zvukove karty, hardwarovou akceleraci vzniklou na E-MU mi Creative X-Fi prehraje bez chyby, na Auzenu slysim dva stejne signaly. Neni to divne !? Stejny procesor a papirove lepsi prevodniky. Creative ma k E-Mu uplne jiny (majetnicky) vztah. Taky je to E-MU, kde se procesor Ca20k2 (CA20K1 puvodne) zrodil.
    Dukaz: http://www.emu.com/support/files/sto...c_Guitar_1.mp3
    Naposledy upravil shapet; 08.06.2008 v 11:51. Důvod: chyba

Abych jen nehanel, Auzen Prelude i XONAR jsou neuveritelne ciste zpracovane karty s tantal.kondenzatory (tohle umi ASUS dodnes). Protoze mam v testu novou dosud neprodavanou X-Fi nove nejvyssi rady, muzu jen ujistit, ze se Creative dostalo minimalne na stejnou uroven zpracovani, vcetne kovoveho stiniciho krytu.
    A ceny jsou u audia iluzorni, kdyz uvazime, kolika lidem staci kodek na desce. Je to investice na radu let.
    Pekny den.

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    V kazdem, pripade je vic nez dobre, ze je dneska uz par alternativ k jedinemu vseobjimajicimu progamerskemu produktu a to vcetne pokrocilych EAX nebo jeho emulaci. Clovek ma alespon neprimy pocit, ze si muze vybrat. Nebyt naprosto silenych instalacnich CD ke consumers rade Creative a castecnemu doleceni modovanymi drivery(bavim se o SB Live - Audigy2ZS, XFI sem vlastne taky nachvilku ohral kompiku jako spravny zvedavec) nevyslovil bych jmeno teto firmy ani ve tme. Kazdopadne EMU produkty u mne jmeno castecne ocistili. Kazdy ma rad alternativy
    a je dobre ze jsou.)))

shapet: jen klidne bud nefer a napis aspon lehky rez zelezem....at mam o cem premyslet))))
    Ja jsem to sem vazne nechtel psat, cena tech vsech udelatek je pres milion a nikdy by me nedonutili si to koupit.
    Protoze jsem uz nekde psal, moje prace je pres akustiku a hudbu, universita to koupila at muzu delat tam i doma.
    Nechtejte vedet tech papiru, Schweiz je stale mimo EU.
    monitory:
    EDIROL MA-15D studiove odposlechy s digit.vstupem (192 kHz, 24 bit)
    M-Audio EX 66 studiove stereo monitory
    Profi cast:
    *Pioneer DV-LX50 (DVD-Audio, SACD, HDMI 1.3)
    *Yamaha Tyros 2 (DAW keyboard) - ten je muj, prodal mi jej Michel Voncken od Yamahy v Nemecku.
    *LesPaul Gold r.1959, Marshall Microamps MS-4, Kitty Hawk Quattro Tube Preamp Rack, Digitech RP-1 Effects Processor MIDI
    *Lexicon MX300 efekt + Bricasti M5 Stereo Reverb Processor
    *sluchatka Grado GS 1000 + Headphone Amp RA1 2x
    *Kondenzatorovy mikrofon Shure KSM9
    *Amplifier Pharao SQF (20 pentode/triode, 10Hz - 120 kHz) - mam pouze pujceny na nekolik tydnu, a pouzivam jen k napajeni, kdyz jedou keyboard, comba a prac.stanice 3 najednou.
    *The Nucleus Reference 3.1 Loudspeaker from Anthony Gallo Acoustics(34Hz - 35kHz) + Nucleus Reference AV Center Loudspeaker + MPS Subwoofer (24 - 160 Hz).
    *Amlifier Anthony Gallo Home Theater Amplifier (Only Anthony Gallo compl.)
    4 pocitace (z toho jeden Macek )
    *R.M.E HDSP AES-32
    *E-MU 1616M PCI
    *X-Fi Elite Pro PCI
    *Edirol UA-4FX USB Audio/MIDI Interface
    *Auzentech X-Fi Prelude + dig.box
    *Anthony Gallo Nucleus Micro Ti + Anthony GalloTR-1 Powered Subwoofer version 7+1
    kabelove propojeni je jedinou znackou "kabely KrautWire Guru a Cameo X" , to je dobra a bohuzel draha ceska firma.
    kabely HDMI van den Hul
    Na Apple vsechno od firmy Apogee + ProTools HDM + 2 acceler.karty M-002
    Pro Logic 7.1, MIDI
    Software : Sonar 7 PE, Yamaha Protee XG, Pro Tools, Adobe Audition 3.
    Pluginy: Waves , Lexicon , TC Electronic, Nomad Factory, Kjaerhus, Antares, Voxengo, iZotope, Garritan.
    Softw.syntaky: Native Instruments, Independence 2.0.0 rev.2 Yellowtools, Roland.
    Hardw.syntaky jsem zrusil: uz jen Roland DAW Groove Box 808 a Mseries Mixers.
    Uz nemam: Edgar SH1, Casea HeadAmp, Pro-Ject Tube II a koneckoncu i Sennheiser HD 650 a AKG Hearo 777.
    Grado je dost nepohodlne, ale ...
    Ale jinak jsem normalni, mam deti, libi se mi zenske a tak nejak. Doufam ze jsem nikoho nepohorsil. Je to pracovni naradi, nic vic.... Ale pekne.

Lehky rez..no je videt, ze nejsi skoupy na slovo no proc ne..vzdyt diskuzni fora od toho jsou..)) A nakonec kolegove uvidi, ze jsi lecos doopravdy osahal...Sbirka harampadi je to tedy pekna a asi by stala i za skouknuti.

By mě zajímalo, jak by proti sobě dopadly

Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi
    Asus Xonar DX
    a Auzentech (teď si ale nejsem jist modelama)

resp. jaký má která výhody oproti ostatním atd.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou profi. zvukovku? ( externi )
    Založil honzAK v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 02.08.2006, 13:36
  2. jakou zvukovku do 700Kc??
    Založil Ogre v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.05.2004, 12:56
  3. Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.05.2004, 18:37
  4. Odpovědí: 3