Protože taky vybírám zvukovku a vubec se v te nove vznikle situaci kolem podpory a nepodpory EAX ve Viste neorientuju tak se zkusim zeptat uplně jinak ->
Potřebuju koupit zvukovku. Zatím ji určitě budu provozovat pod XP ale chtěl bych aby byla "Vista ready".
Využití bude tak 50% hudba, 30% hry (Crysis, CoD4 atd.) a tak 20% filmy.
Hry hraju a budu hrát zásadně jen na sluchátkách a hudbu a filmy na repro Logitech Z-2300 (2.1 systém ) a nebo taky do sluchadel (uzavřené KOSS SB-40). O repro sestavě 5.1 nebo dokonce 7.1 ani do budoucna určitě neuvažuju
V současné době mám Audigy 2 ZS a rozhodně nechci nic horšího, zvukovku minimálně na stejné úrovni.
Teď jde o to, jestli se honit za EAX 5.0 a koupit Xtreme Gamer (když gamesy hraju a budu hrát jen na sluchátkách) a nebo se na to vykašlat a koupit radši jinou zvukovku (Asus Xonar, Prodigy 7 ... nevím jaký ještě) která má lepší zvuk na hudbu ale nemá úplnou podporu EAX - kterou ale možná vůbec nepotřebuju když hraju jen na stereo sluchátkách. Nicméně o některé efekty jako ozvěny a zvuk pod vodou atd. bych nechtěl přijít ani v těch sluchátkách.
Co mi EAX přinese do sluchátek ? Může to i ve sluchátkách znamenat že přijdu o nějaké zvukové efekty a nebo je to hlavně podpora pro 5.1 a vyšší soustavy (tudíž ppro mne zbytečná) ?
A nebo ten rozdíl v poslechu hudby mezi Xtreme Gamer a jinými zvukovkami není zase tak zásadní a nemám to řešit a koupit "univerzální" Gamer ? Mám z toho trochu hlavu a čím víc to na netu pročítám tím víc se v tom ztrácím.

Odpověď s citací