Výsledky 1 až 25 z 94

Téma: DVB-T jak na špičkovou kvalitu příjmu

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    295

Standardní Re: DVB-T osobní zkušenosti a rady

Citace Původně odeslal monsoon Zobrazit příspěvek
    Ja bych jen strucne doplnil, ze toto je stale testovaci rezim, jakmile se vypne analog a zapnou se poradne vysilace, tak se situace ohledne kvality signalu dramaticky zmeni a tipl bych, ze minimalne ve velkych mestech pote dosahnes podobneho vysledku i s pouzitim kovoveho raminka.
    Dnes už tomu nevěřím. Větší síla signálu, nebo kvalitnější datový tok nemá vliv na přijímací část systému. Pokud je anténa nesprávná a ještě k tomu podpořená širokopásmovým zesilovačem, může být a nejspíš i bude obrazový výsledek prachmizerný i po najetí oficiálního vysílání. Vysílací signál má nějaký tvar a je k tomu potřeba správně skonstruovaná anténa, aby byl přijat v plném rozsahu, potřebném pro vygenerování celého obrazového i zvukového pásma bez artefaktů, chyb, nebo nestability. Správně vybraná anténa je jedinou zárukou pro perfektní obraz a zvuk po celou dobu příjmu. jedná se o datový tok v časové konstantě, který není možno upravovat ani opravovat, protože běží čas. To je něco zcela jiného, než posílání dat přes internet. Jakékoliv chyby v přenosu či příjmu jsou okamžitě viditelné v obraze či zvuku. Nepodceňujte to jako jsem to udělal já. Proto jsem to sem napsal.

P.S. já také chytil bez potíží na bytovou placku všechny kanály v Brně. Ale s kvalitou jsem spokojen nebyl. Sem tam artefakty, sem tam pixelizace, sem tam lehký zátuh a nahrávat se ani nevyplatilo, protože v záznamu bylo dost chyb. Nyní je to vše naprosto stabilní a bez chyb.
    Naposledy upravil Aliencz; 22.05.2008 v 11:59.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DIAGNOSTIKA VODNÍKA Snímač průtoku a teploty (vaše zkušenosti, rady)
    Založil uib v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 25.08.2006, 16:34
  2. Wifi karta D-link DWL-510 + zkušenosti
    Založil Dejv v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 12.10.2004, 23:42

Pravidla přispívání