Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 62 z 62

Téma: připojení přes S/PDIF - hraje jen stereo

Standardní Re: připojení přes S/PDIF - hraje jen stereo

Priznam se ze jsem to necetl do konce, ale mam s touto tematikou a podelim se o nejake sve zkusenosti (jestli to tu uz nekdo napsal, tak se omlouvam)

Testoval jsem to na Audigy 1 platinum Ex a audigy 2 platinum pro

Vystup po spdif (jak coax, tak optika) je pouze stereo
    Tzn zakodovane hry s prostorovym zvukem musite hnat pres analog.
    Hudbu nechavam rozkodovavat z digitalu primo receiver - je to lepsi jak zvukovka (ale nejlepsi je nechat stereo)
    Pokud mam flim, nebo nejake DVD v DTS, tak to posle primo digitalem a prostorovy zvuk jede jak vino.

A ted jedna perlicka na zaver. Pokud chcete prostorovy zvuk digitalem z her, tak na tohle uz ma reseni auzentech s chipem xfi. Docela po ni ockem pokukuju

Auzentech Xfi prelude
    http://www.auzentech.com/site/index.php
    http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php
    Naposledy upravil Matess; 16.05.2008 v 12:12.
    PC: CPU: Core i5 760@3,6GHz MB:MSI P55A-G55 RAM: 2x4GB DDR3 Kingston blue, POWER: Corsair 650W CASE: Akasa infinity, VGA: HD6950@6970@920MHz/5500MHz, SSD vertex 2 60GB, Auzentech X-Fi Bravura + Onkyo HTX-22HD, 3x22 Acer" fullHD
    NAS: CPU: Celeron (Conroe-l) 1,8GHz, 2GB RAM DDR3, 6x1500GB samsung (65W)
    Notebook: Lenovo ideapad S205 (AMD E-350)

Prekvapive objevne a novatorske - po Prelude pokukuje dost lidi, gratulujeme ze i ty si se pridal do zastupu poutniku..)))) Procti si i par jinych threadu tam najdes ostatni kolegy.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Citace Původně odeslal Matess Zobrazit příspěvek
    Priznam se ze jsem to necetl do konce, ale mam s touto tematikou a podelim se o nejake sve zkusenosti (jestli to tu uz nekdo napsal, tak se omlouvam)

Testoval jsem to na Audigy 1 platinum Ex a audigy 2 platinum pro

Vystup po spdif (jak coax, tak optika) je pouze stereo....
    A ted jedna perlicka na zaver. Pokud chcete prostorovy zvuk digitalem z her, tak na tohle uz ma reseni auzentech s chipem xfi. Docela po ni ockem pokukuju
    [/url]
    Ano, taky bych se pridal, pokud by to ovsem bylo popravde. Taky mam pro Vas perlicku. Chip X-Fi na Creative kartach umi naprosto totez (vyrobcem ovladacu je totiz Creative, viz zakaz do uvolneni novych karet a driveru pro Auzentech - na jejich serveru se posunul z 19.5. na 23.5. t.m. Dokud nebyl nove karty PCiE od Creative v prodeji.
    Ostatne - vetsina novych hernich "pecek" obsahuje zvuk v DD 5+1 (napr. Assassin's Creed). EAX tituly pres emulaci ALCHEMY budou mizet, podpora ve Vistach se strasliva. K hrani hry postaci pouze prenout mod karty a nonPCM formaty vesele proudi pres S/PDIF, kam jen chcete. Dekoduje (a nemusi) primo X-Fi karta). Audigy 2 a 2ZS to dela podobne.
    Rozumny clovek posloucha hudbu na odpovidajici aparature stereo, jen takove tituly, ktere byly jako 5+1 nahrany (SACD, DVD-Audio) ma smysl poslouchat vicekanalove.
    Jinak proti vyberu Prelude neni mozno nic mit, obavam se vsak naproste zavislosti na Creative, ktera je developerem projektu a majielem ochranne znamky. Prodej prav pro Auzentech nebyl urcite levny, kdyz Creative pocita od leta s vlastnim MoBo chipem X-Fi software. A bude jej chtit prodavat.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    230

No doufam, ze uz dnes konecne vyjdou cekam na to jak na smilovani (resil jsem zprovozneni ddlive uz i s profem na CZC a vypadalo to slibne, mel poslat ddl instalator , ale nanestesti prchnul do NY ). Myslim si ale, ze mi to funguje zcasti uz ted, protoze filmecky, ktere pred poslednim driverem pres spdif nehraly vubec, hrajou a vidim v ac3filtru (AC3 encoded). Jinak u stop DD a DTS nebo AC3 jede normal (passthrough) a vse krasne frci na mych z 5500. U her mi jede jen stereo (i u toho assasina) Jen mi chybi ta volba v creative audio consoli (mam instalovanou tu nejnovejsi z webu creative) - Decoder zalozka kde se voli jestli ma jet interni dekodovani karty nebo DDL NEBO DTS connect.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prehravani PCM 5.1 zvuku jen stereo
    Založil PetrT v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 08.06.2004, 11:33
  2. připojení lcd přes analog-dotazy
    Založil DAN2 v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 28.11.2003, 13:46
  3. Šum pří nahrávání přes S/PDIF !!
    Založil Campione v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4