Ty ctyri bile kosticky napr. na karte X-Fi, z kterych se ozyva cvakani pri prepinani tri modu povelem XILINX datoveho hradloveho pole (je rovnez videt)k odpojeni signalovych cest jsou rele TAKAMISAWA (Fujitsu), ktera se uzivaji i na jinych kartach a ve vsech pristrojich spotrebni elektroniky, ktera ma trochu zvuk.
Jez garantuji stalost parametru po radove desitky milionu cyklu a tyto udaje jsou zkusenostmi potvrzene. Mimo jine to znamena, ze jejich zivotnost pri nezmenenych parametrech prevysuje zivotnost celeho zesilovace.(koncovych OP)
Garantovane minimalni vstupni spinaci napeti je 10mV, spinaji napeti i o 2 rady nizsi.
Tyto rele maji minimalni prechodovy odpor a jejich provedeni je zatavene, bezoxidacni, 2 polove, kontakty jsou pozlacene – a souhrn techto vlastnosti prispiva k jejich vysoke spolehlivosti. Existuji samozrejme jeste kvalitnejsi jazyckove rele vakuove zapouzdrene, nicmene jejich porizovaci naklady dosahuji az 4 nasobku a jejich prinos by nebyl adekvatni zvysene cene.
Jako alternativni reseni prepinani vstupu se pouziva prepinacu. Na rozdil od prepinace ma ale rele nekolik vyhod. Zasadnim kladem je optimalizace signalovach cest, rozmisteni soucastek. Pokud pouzijeme vicepolovy prepinac, ktery je nutny k eliminaci preslechu, cesty kazdeho vstupu zdroje signalu jsou rozdilne. V pripade klasickeho jednopoloveho prepinace nejsou vstupy zkratovane, a tak dochazi k preslechum mezi jednotlivymi vstupy. Naopak rele v pripade, pokud neni seple, ma zkratovane kontakty a tudiz zanedbatelny preslech. Navic v pripade vicepolovych prepinacu je vetsi potencionalni riziko poruchy, jelikoz z podstaty jde o komplikovane mechanicke reseni.
Vystupni rele jsou nutnosti.
A je to taky duvod, proc jsem jiz alergicky na utoky proti nekvalite E-MU a X-Fi. Nekvalitni maji (zatim do 19.5.200jen software - a to dost.
Hardwarove je jen malo konkurenceschopnych vyrobku na poli HERNICH karet.
Ale ten zaver je jen takovy ulet, pravdou je, ze vyrobce, ktery sidi na hardwaru, sidi i jinde.