Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Jestli pro někoho jo, celkem vážně by mě zajímaly důvody, proč liveview chtějí-potřebují a jak to pak v praxi vypadá - zda to používají a v kolika procentech případů.
Co se obecně za výhodu liveview považuje vím, ale zajímala by mě konkrétní zkušenost dlouhodobého uživatele. Možná bys mohl vyprávět Ty s Olympusy?
Tak já mám první foťák s live-view - sice ne "plnotučným" (a la E-330 nebo nové Alphy), ale s otočným displejem. Myslím, že jsem využití v reálu vždycky celkem chápal, ale zároveň jsem měl live-view za "nice-to-have" feature a nikoliv za nutnost, nebo kritérium výběru. Teď můžu říct, že ho používám až překvapivě často a byť bych se bez toho obešel, tak pokud si budu moct do budoucna vybrat, tak už foťák bez live-view a otočného displeje nechci. Tenhle posun z části souvisí s tím, že už vím, jak to může být přínosné a z části proto, že fotím poslední dobou docela často jiné věci než dřív.

Procentuálně se to vyjádřit nedá, ale asi stačí, když řeknu, že typicky ze stativu fotím bez live-view velmi výjimečně, poslední dobou vlastně vůbec. A je taky pravda, že kdybych neměl alespoň výklopné LCD, tak bych live-view asi nepoužíval skoro vůbec ...

Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Moc se mi to řešit nechce, protože mi současná sestava v zásadě stačí ...
Tím to máš v klidu a počkej si, až Ti stačit nebude, pak se rozmyslíš dost rychle, uvidíš .