Poprvé jsem E-3 pořádně naložil, fotil v tvrdších podmínkách a dost intenzívně (Norsko). A vlastně až teprve teď jsem s foťákem opravdu spokojený, protože vidím, co vydrží a co z něj leze při takovém využití, tak jen postřehy z praxe formou plusů/mínusů:
+ odolnost je špičková, foťáku se dostalo hojně jednak stříkající mořské vody, druhak jsem ho trošku utopil ve člunu (s 11-22) a nejsou na něm přesto žádné známky použití a taky žádný problém (a o waterproof gripu si není třeba dělat starosti)
+ skvělý AF, rychlý a zároveň přesný, špatně zaostřených fotek z podobné "akce" mám nejmíň v životě (= prakticky žádné)
+ opravdu vynikající měření a expozimetr, s tímhle extrémní spokojenost, tradičně silná stránka Oly, ale u E-3 funguje perfektně
+ vynikající auto WB - platí stejné jako v případě AF, některé reporty říkají, že extra dobrá E-3 není, ale u mě je, v exteriéru mi alespoň viditelně ujela WB tak na jedné fotce ze sta ...
- když odhlédnu od toho, že indikátor akumulátorů je archaický (viz řešení Sony a už také Nikonu), tak (min. při použití gripu) stále nefunguje dobře, je schopný indikovat větší úroveň vybití, aby se za chvíli vrátil na předchozí úroveň, tam vydržel dalších sto a víc fotek a pak naopak pokračoval rychleji. Celkově má být spolehlivost pro E-3 vizitkou a tohle je zbytečná chyba, která otravuje (a asi dokáže někomu při akčním focení i zavařit) i když je výdrž sama o sobě v pohodě ...
- tlačítko na pop-up blesku je pro tvrdé použití umístěné imho špatně (možná je jen měkké, nevím), několikrát jsem nechtěně při divočejším operování s foťákem blesk vyklopil a to není dobře (naopak za absenci otočných ovladačů, hlavně programového kolečka, jsem fakt rád)