No už asi vážně řešíme pěkné cypoviny
2Atreides: nepopisuj mi už prosím to zapojení, vždyť jsem psal že to funguje!
Strejda má normální komp (žádný NB), který jsem mu skládal já a tak nějak se mu o něj starám, což je téměř světská činnost Jediné co si udělal sám byl internet přes wifi, který měl od "suprznámého za suprprachy se suprvýkonem" a stál za velký kulový. Měl na půdě anténu a ta byla přes ten dvojžilný kabel propojena s počítačem (aspoň si to tak myslím, protože v kompu není žádné "přijímadlo", deska wifi nemá a nic přídavného tam není). Ze začátku to celkem ušlo, po 2 měsících chlapík trošku pohnul anténou a strejdovi začal vynechávat signál. Proto jsem ho přesvědčil (chtěl i TV a v dědině nemají kabelovku), aby šel do toho O2 (žádné počáteční náklady, všechno akce za 1,-). Jak jsem mu poradil, tak i udělal - ale jelikož je "na korunu", tak chtěl ušetřit a na to ADSL použil ten dvoužílový (dvoužílový říkám proto, že když se podívám do koncovky, vidím tam připojené 2 dráty) kabel od wifi. Ačkoli tomu moc (spíše vůbec ) nerozumím, tak jako prvotní příčina se mi jevil problém v tomhle kabelu - a nakonec to tak bylo, i když to nezpůsobila jeho délka, alebrž fakt, že to byl úplně špatný kabel.
Takže jsem strejdu vyslal do příslušného obchodu, kde mu za 90,- udělali na počkání 17m dlouhý kabel RJ11 - RJ11 čtyřžílový (když se juknu do koncovky, jsou tam - počkat... - 4 žíly ), ten si donesl domů, propojil splitter s kompem, na modemu se mu hnedle rozsvítila ledka DSL a i bez jakéhokoli nastavování to prostě funguje.
Uff, to bylo vysilující s nastavením ve finále problém nebyl stejně jako se správností propojení (to bylo správně zapojené už napoprvé), prostě byl špatný kabel ať už z jakéhokoli důvodu.