No už asi vážně řešíme pěkné cypoviny
2Atreides: nepopisuj mi už prosím to zapojení, vždyť jsem psal že to funguje!
Strejda má normální komp (žádný NB), který jsem mu skládal já a tak nějak se mu o něj starám, což je téměř světská činnostJediné co si udělal sám byl internet přes wifi, který měl od "suprznámého za suprprachy se suprvýkonem" a stál za velký kulový. Měl na půdě anténu a ta byla přes ten dvojžilný kabel propojena s počítačem (aspoň si to tak myslím, protože v kompu není žádné "přijímadlo", deska wifi nemá a nic přídavného tam není). Ze začátku to celkem ušlo, po 2 měsících chlapík trošku pohnul anténou a strejdovi začal vynechávat signál. Proto jsem ho přesvědčil (chtěl i TV a v dědině nemají kabelovku), aby šel do toho O2 (žádné počáteční náklady, všechno akce za 1,-). Jak jsem mu poradil, tak i udělal - ale jelikož je "na korunu", tak chtěl ušetřit a na to ADSL použil ten dvoužílový (dvoužílový říkám proto, že když se podívám do koncovky, vidím tam připojené 2 dráty) kabel od wifi. Ačkoli tomu moc (spíše vůbec
) nerozumím, tak jako prvotní příčina se mi jevil problém v tomhle kabelu - a nakonec to tak bylo, i když to nezpůsobila jeho délka, alebrž fakt, že to byl úplně špatný kabel.
Takže jsem strejdu vyslal do příslušného obchodu, kde mu za 90,- udělali na počkání 17m dlouhý kabel RJ11 - RJ11 čtyřžílový (když se juknu do koncovky, jsou tam - počkat... - 4 žíly), ten si donesl domů, propojil splitter s kompem, na modemu se mu hnedle rozsvítila ledka DSL a i bez jakéhokoli nastavování to prostě funguje.
Uff, to bylo vysilujícís nastavením ve finále problém nebyl stejně jako se správností propojení (to bylo správně zapojené už napoprvé), prostě byl špatný kabel ať už z jakéhokoli důvodu.