"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
Tak ještě jednopu a pomalu WIFI = bezdrát.
Já vim že to myslíš asi dobře ale říkáš (píšeš) hovadiny /neuraž se/. Prostě máš-li někde anténku která vysílá signál a ve druhym pokoji notebook a ten je spojen k te antene wifinou pak je to BEZDRATOVY prenos dat !
tzn žádný kabel !!!!!!!!
a ted se budem bavit o kabelech.
máš ADSL modem - telefoni linka je sice 4 žílova (kabely nejsou nijak překžížené leží vedle sebe), ale stejně jsou důležité pouze ty vnitřní dva kabely, tzn že bys klidne namísto 4linky mohl pouzit 2linku !
ta 2-linka MUSI byt vedena do spliteru (to je to mrňavý jako krabica od sirek) a pichnutý do díry LINE
dále z díry PHONE si připojíš pevný telefon, případně více telefonu...
z díry MODEM (nebo DSL) das opet 2-linku (4linku je to fuk) do tveho ADSL routeru (modemu) a dáš to do díry označené WAN (nebo DSL)
jestli se nepletu tak u O2 je to ten červený kabel který na jedné straně má konektor RJ11 (to je ten uzky do spliteru) a na druhe strane RJ45 (to je ten 8 místný konektor)
No a z modemu pak strčíš kabel do portu LAN1 a druhy konec do sveho pocitace. Pokud svuj router (adsl modem) vyresetujes (tlacitkem na jeho zadni strane), mel by se po chvilce sam pripojit k internetu (cca do 2min).
az tohle vsechno nastane a budes moci USPESNE surfovat po netu
pak si napis do sveho weboveho prohlizece adresu 10.0.0.138 (coz je IP tveho modemu (routeru)) a v nastaveni si pak muzes zapnout WIFI antenku ktera ti bude po byte vysilat signal aby ses mohl pripojit k internetu i pres svuj notebook a NEMUSEL POUZIVAT K TOMU ZADNE DRATY.
ALE UŽ NEPIS ŽE TI JEDE NEBO NEJEDE WIFI NA KABELU - to je totiz k zbliti... GRRR
PS proste neplet jablka z hruskama
Naposledy upravil Atreides; 26.04.2008 v 23:54.
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
já myslím, že se pouze ne zcela přesně vyjadřuje, dovedu si představit situaci, kdy na půdě je wifi modem z něj vede anténa na střechu a z modemu vedl asi onen kabel někam k počítači...ale ten by určitě nemohl být jen 2žilový..
No už asi vážně řešíme pěkné cypoviny
2Atreides: nepopisuj mi už prosím to zapojení, vždyť jsem psal že to funguje!
Strejda má normální komp (žádný NB), který jsem mu skládal já a tak nějak se mu o něj starám, což je téměř světská činnostJediné co si udělal sám byl internet přes wifi, který měl od "suprznámého za suprprachy se suprvýkonem" a stál za velký kulový. Měl na půdě anténu a ta byla přes ten dvojžilný kabel propojena s počítačem (aspoň si to tak myslím, protože v kompu není žádné "přijímadlo", deska wifi nemá a nic přídavného tam není). Ze začátku to celkem ušlo, po 2 měsících chlapík trošku pohnul anténou a strejdovi začal vynechávat signál. Proto jsem ho přesvědčil (chtěl i TV a v dědině nemají kabelovku), aby šel do toho O2 (žádné počáteční náklady, všechno akce za 1,-). Jak jsem mu poradil, tak i udělal - ale jelikož je "na korunu", tak chtěl ušetřit a na to ADSL použil ten dvoužílový (dvoužílový říkám proto, že když se podívám do koncovky, vidím tam připojené 2 dráty) kabel od wifi. Ačkoli tomu moc (spíše vůbec
) nerozumím, tak jako prvotní příčina se mi jevil problém v tomhle kabelu - a nakonec to tak bylo, i když to nezpůsobila jeho délka, alebrž fakt, že to byl úplně špatný kabel.
Takže jsem strejdu vyslal do příslušného obchodu, kde mu za 90,- udělali na počkání 17m dlouhý kabel RJ11 - RJ11 čtyřžílový (když se juknu do koncovky, jsou tam - počkat... - 4 žíly), ten si donesl domů, propojil splitter s kompem, na modemu se mu hnedle rozsvítila ledka DSL a i bez jakéhokoli nastavování to prostě funguje.
Uff, to bylo vysilujícís nastavením ve finále problém nebyl stejně jako se správností propojení (to bylo správně zapojené už napoprvé), prostě byl špatný kabel ať už z jakéhokoli důvodu.
"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)