Citace Původně odeslal NANAO Zobrazit příspěvek
To ,že panel není NEC ale LG
Neříkal jsem, že panel vyrábí přímo NEC, ale aby ses podíval, co umí (a nejlépe se podíval na ten panel v reálu). Jinak na tom webu mají chybu, protože tenhle monitor skutečně nepoužívá A-TW-IPS, ale H-IPS A-TW a to je trošku rozdíl.

V tomto s tebou souhlasím určitě by to bylo skvělé, ale zřejmě se výroba S-IPS panelů popředným výrobcům nerentuje.
Ano, to je ten důvod. Jinými slovy přechod z IPS panelů na VA umožnil Eizu jednak produkovat levnější monitory a druhak citelně více vydělávat.

Dnes je požadavek:
- vysoký jas při nastavení na max(450cd/m2 a více )
- kontrastní poměr 1000:1 a více
- Adobe RGB prostor (u S-IPS pouze za vyšší cenu)
- rychlý response time

Při dnešní úrovni S-PVA ,bohužel S-IPS v těchto vyjmenovaných parametrech pokulhává a to nemluvím o LG.
Nesouhlasím. (a to odhlížím od faktu, že podobný jas na PVA panelu je dobrý tak pro oslepnutí) Když jde řeč o tomhle, tak pro zajímavost jedno srovnání, jak se věci opravdu mají - srovnání Eizo SX2761W vs. NEC 2690WUXi:

Max. kontrast: Eizo: 850:1, NEC: 800:1
Max. jas: Eizo: 320 cd/m2, NEC: 400 cd/m2
Pokrytí AdobeRGB: Eizo: 95%, NEC: 92%
Odezva: Eizo: 6 ms, NEC: 8 ms

Nějak v tom ten náskok S-PVA od Eiza nevidím ani papírově ... Mimo toho NEC má lepší úhly a podsvícení a je hw kalibrovatelný, Eizo 16-bit processing (12-bit LUT mají oba stejný). Testy a hlavně to, co jsem sám viděl, hovoří jasnou řečí, ale to ať si každý zjistí a prohlédne sám.

A co je nejzábavnější? NEC se dá pořídit v MO kolem 28K, Eizo kolem 42K (dokonce i SpectraView verze 2690 je levnější). Dobře, Eizo má o 1,5" větší úhlopříčku, ale dobře to ilustruje to, o čem jsem mluvil - kam vede šetření a jaká je politika Eiza. Jsem fakt zvědavý, čím bude Eizo nahrazovat SA-SFT high-end monitory, S-PVA s 20-bit processingem? Sotva.

A co se týče gamutu, to bych extra neřešil ... Všichni víme, o čem dnes gamut je především - o podsvícení.

Jinak souhlasím s Hastem, tady je to OT a taky končím.