Dneska me pozadal kamarad, jestli bych mu neporadil s vyberem notebooku, do ktereho by chtel investovat idealne 40 000 Kc, horni hranici si stanovil na 50 000Kc. Ja sam se v noteboocich moc nevyznam, proto se zeptam Vas co byste mu doporucili. Predne uvedu ze to ma byt herni nootebok, u ktereho nebude az tak zaviset na mobilite (takze vaha neni problemem), po vetsinu casu bude na jednom miste a prevazet se bude autem.

Pozadavky jsou nasledujici:

17" display s rozlisenim alespon 1680*1050
minimalne 2 GB ram
dvoujadrovy procesor alespon na 2 Ghz
minimalne 250 Gb disk
grafika idealne 8600 GT (pripadne neco vykonove podobneho)
predinstalovany system (Win XP Prof., Win Vista Business a lepsi) - neni vsak myslim uplne nutne, system se prece jen da dokoupit (ale aby se s dokoupenim vesel max. do tech 50K)
nejlepe neco od renomovanejsich znacek (Dell, IBM, Asus etc.), tzn. dobra konstrukce, aby to neco vydrzelo
pokud bude dobra vydrz baterie tak to bude jedine plusem

Ma otazka tedy zni, zda je mozne splnit vsechny tyto pozadavky a vejit se idelane do 40K, maximalne do 50K i se systemem? Samozrejme ne nutne musi byt splneny vsechny pozadavky (disk se da dokoupit externi, system se taky da koupit zvlast, grafika muze byt i trochu horsi etc.). Pokud tedy mate nejaky tip, honem sem s nim, budu rad za kazdy nazor. Predem Vam diky.