Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Běžící světlo

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Běžící světlo

To už by bylo jednodušší dát tam tranzistor a na bázi mu dát RC člen s konstantou třeba 100mS a pak by se vždy po nabití kondíku ten tranzistor sepnul (spolu s LED) a začal nabíjet další.

Mrkni na tohle http://gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=511-837 - přímo v GM toho maj vystaveno asi 50 druhů (alespoň v prodejně v Praze).
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Citace Původně odeslal Iguaner Zobrazit příspěvek
    To už by bylo jednodušší dát tam tranzistor a na bázi mu dát RC člen s konstantou třeba 100mS a pak by se vždy po nabití kondíku ten tranzistor sepnul (spolu s LED) a začal nabíjet další.
    To by bylo dobré a jednoduché Byly by to jen 3 dráty: 1) zem, 2) napájení a 3) výstup předchozího členu na vstup (RC člen-báze) dalšího členu.

Rozsvěcovaly by se ale postupně, až by nakonec svítily všechny. A on chce aby svítila jen jedna z nich, ne?
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

No to je taky bezva! Ono nejlepsi by bylo kdyby se jedna prednabijela, druha svitila a treti zhasinala, v jeden okamzik, ale takhle postupne rozsvitit cely pruh bych prezil.

To v GME je fain, ja jsem narazil jeste na tohle: http://www.ledfield.cz/led-produkty/...-a-komponenty/
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

No mohl bys paralerně k tomu kondenzátoru od RC čelu zapojit další NPN tranzistor, kterej by měl na sobě další RC člen byl napojenej na výstup toho předchozího.

Pak když by se ten první sepnul (a rozsvítil LED a začal nabíjet RC dalšího členu) tak by zároveň zpštnou vazbou začal nabíjet RC čelen toho svého druhého tranzistoru a ten by pak zkratoval jeho bázi a vypnul ho.

Ale muselo by se to vhodně naladit a nevím, zda by to takhle fungovalo. Každopdádně bys potřeboval dva tranzistory, odpory a kondenzátory na každou buňku.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. D80 - pridavne svetlo a instantni nahled fotek v PC
    Založil Commander v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 22.01.2008, 22:15
  2. Beziace svetlo
    Založil Matl0_w1C v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 12.12.2005, 22:34
  3. UV Svetlo ????
    Založil Deacon v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 13