Dobře,tak jak už jsem psal,zkusím maximálně směrovou anténu.Bude na 10m kabelu H155 a tak bych neměl zas tak moc smažit za AP, pokud to nepomůže,tak asi půjdu do těch 5GHz
Dobře,tak jak už jsem psal,zkusím maximálně směrovou anténu.Bude na 10m kabelu H155 a tak bych neměl zas tak moc smažit za AP, pokud to nepomůže,tak asi půjdu do těch 5GHz
Kdybys býval mlčel,tak bys zůstal filozofem.
Nezapomen taky na to, ze kazdej metr kabelu (byt kvalitniho) dela skoro dB dolu. Pak to zase musis smazit vetsim vykonem ci velkou antenou. Nicmene u Wifi nikdo predem vysledek nejake zmeny nevi, je to docela alchymie, jak jsem se bavil s clovekem, co stavi a vyrabi profesionalne specielni anteny na CDMA, k GSM modulum i Wifinam
A dle meho je Z-Com XI-626 PCI kvalitni sitovka s kvalitnim rozhranim a pokud ti ukazuje takovouhl silu i kvalitu signalu a jeste ti to specificky nejede v nejvytizenejsi casy, pak bych to spis videl na problem providera, ze "nestiha".
Jinak muzes vyzkouset softwerek wifisistr, je to free utilitka, ktera ti ukazuje v malem obdelnicku kdekoliv na plose silu signalu v dB pripojene sitovky a tak muzes realne videt, zda signal extremne nekolisa atd. jedina nevyhoda je, ze to bezi pres .NET Framework 1, kterej musis nainstalit. Jinak to mam na vsech notasich i PC a vsude to skutecne realne ukazuje (samozrejme to prebira z driveru karty), nicmene mas na ocich stale kontrolu signalu v realnym case.
http://www.stahuj.centrum.cz/interne...ni/wifi-sistr/
Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret
V podstate vse dulezite bylo jiz receno.
Jen par postrehu z praxe, zkus podotahovat konektory, jak na zarizeni (sitovce) tak na antene.
Prekontroluj, zda se nekde nemohla dostat voda ci vlhkost.
Pingujes pres co a jak? S jakou zatezi?
Uz sem mel v rukach po case "odesle" anteny i kabely.
Pokud mas moznost zkus vse povymenovat a testnout.
Zkus zmerit sum.
Jestli je nekde pobliz, nejhure ve stejnem smeru vysilac na stejnem, nebo vedlejsim kanalu, tak to neni zrovna moc koser.
Poskytovatel by mel sjednat napravu, zpravidla ten co tam vysilal az druhy, by mel preladit co nejdale od kanalu prvniho poskytovatele.
Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!
Na té utilitě mám sílu signálu ""Good 60%"" a kvalitu signálu mi to píše "Excellent 80%" a to docela stabilně.Pokud se vyjímečně trochu zhoupne,tak na pingu se to nijak přímoúměrně neodrazí.Ping dávám ve voknech a to normálně s délkou 32bit.
Co se týká kabelu a antény ,tak anténu mám zasazenou v rámu okna a je naprosto O.K. a konektory jsem už překontroloval.
Problém je tedy až za mojí anténou.V mém dotazu mi šlo o to,jak se projevuje zarušení a zda by se to znatelně projevovalo na kvalitě signálu v mojí utilitě.
ok, pokud si si 100% jisty, ze kabel a antena sou ok. Tak to bude tim zarusenim a nebo tim, ze AP nestiha. Ovsem tomu odporuje fakt, ze to AP je nejmene vytizene v jejich siti. Nejakejm procentuelnim grafum, vyjadrujici silu a kvalitu signalu moc neverim (i kdyz se jedna o Zcom).
Ano, v zarusenem prostredi se muze odezva chovat prave tak, jak se chova.
Kdyz k tomu pricteme nestihajici AP, tak je vymalovano.
Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!
Tak jsem koupil tuto bazarovou anténu:
http://www.inwifi.cz/eshop.php/produ...0-m-pigtail!/?
Měla by to být originál Andrew UNI-24.Za AP je horizont a tak i kdybych vyzařoval moc tak to bude do oblak a nehrozí ani rušení od nějakých WIFI za AP.Jinak díky za rady a popřípadě dám vědět jak to valí.Mimochodem,dnes to jede od rána skvěle a synáček to bude určitě testovat až do půlnoci.
Jak napsal Arg možná to bude kombinace obou problémů a v důsledku je to pak katastrofa.
JJ urcite dej vedet, ja s yaginama moc dobre zkusenosti nemam. Takze myslim, ze tato bude tutove lepsi.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)