Tak jsem to v pátek dotáh domů a po úpravě chladiče (lapování) to spustil. Šlo to kupodivu na první šlápnutí. Výkon asi o 10-15% větší než moje sestava s Tuleněm. Teplota CPU do 47°C (33-47°C). Hluk chladiče zatím také docela ujde. Pozoruhodné je to, že mi to ani jednou !!!! nespadlo ani nezamrzlo a to na tom kluci už vesele pařili (věčinou NFS) celé 2 odpoledne, a z toho jsem docela potěšen. No uvidíme. Mám ale několik dotazů:
1. Paměťová propustnost mi nedá pokoje. Kolik by měla dosahovat u DDR na taktu 133MHz (266). Mě se to podařilo dostat pouze na 790, resp 835 MB/s. Asynchronní běch o 33MHz výše nic nepřinesl. U Tuleně mám přes 500MB/s tak si myslím, že by to tady mělo být přes 1GB/s, né ? Jak toho dosáhnu?
2. Dále by mě ještě zajímalo, zda se dá dostat Athlon XP 1700+ na 166MHz, tedy bez změny multiplikátoru (11x166MHz), abych využil 333DDR SDRAM naplno.
3. Jaký je rozdím mezi hnědým a zeleným Athlonem XP na stejné frekvenci (mám hnědý). Myslel jsem, že ty zelené jsou na 0,13µm, ale není tomu tak.
4. Jáký používáte HW monitoring. Ten PC Alert 4, který dodávají k KT3U2 nejde nijak nastavit (jako PC Alert 3) Asi se vrátím k SpeedFanu, jako u Tuleně. Zajímavé je, že mi SpeedFan ukazuje teplotu o 5°C menší, než PC Alert.
Zatím díky za postřehy a podněty k této desce.