Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 35 z 35

Téma: Nove pc

Standardní Re: Nove pc

Dekuji za vase rady, akorat mam ted v tom poradny gulas

Dneska mi kolega rikal, zda neni vyhodnejsi do budoucna koupit uz ctyrjadro
    Ale co jsem cetl o e8400, je to vyborny procesor.
    Takze jsem opet na vazkach.Pro grafiku uz jsem asi rozhodnuty, bude to 3870+accelero.

Pockam si jeste na ty testy tech Corsairu.

Citace Původně odeslal Juriss Zobrazit příspěvek
    Dneska mi kolega rikal, zda neni vyhodnejsi do budoucna koupit uz ctyrjadro
    Ale co jsem cetl o e8400, je to vyborny procesor.
    Takze jsem opet na vazkach.Pro grafiku uz jsem asi rozhodnuty, bude to 3870+accelero.
    Čtyřjádro teď ještě ne, leda až budou na trhu nový 45nm modely. A i pak bude využití spekulativní...

3870 s accelerem je parádička nemůžu si to vynachválit.

Ještě k pamětem. Tady na fóru jsem četl, že snad více lidem dělaly A-data problémy na GB deskách, po výměně za jiné ram (kontrétně to byly Patriot) bylo vše v pořádku.

Pár testů různých DDR2 800 2x1GB modulů:
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Asi mate pravdu, ctyrjadro je ted mozna zbytecne.
    Dekuju za testy pameti.Ty patrioty opravdu nevypadaji spatne, prijemna cena (oproti Transcend AxeRam) a kdyz si zvolim 4GB, tak cena pujde hodne poznat
    A co se tyce skrine Cooler Master, tak jsem si vsiml, ze tam davaji na bocni kryt tunel, ale ten tam asi stezi dam, kdyz tam bude chladic Noctua
    Koupim jednu Noctuu na zadni stranu, pak mozna podle teplot grafiky i na ni.I kdyz jsem si nevsiml, ze by bocni kryt mel moznost pripojit 120x120.Je tam jen 80x80 a pak je dole jeste neco, ale tam nevidim moznost pripojit ventilator.
    Tady jsem nasel zajimavy clanek na case(ne presne na tento typ)
    http://forum.digilidi.cz/super-tiche...te-330-t8.html

Nekdo tady psal, zda nepremyslim o 9600GT.Ja o ni vim, ale nevim, zda to ma smysl.Zkusim o ni pohledat nejake testy na vykon, spotrebu a tak...
    Naposledy upravil Juriss; 27.02.2008 v 09:26.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Vem dvoujádro E8400 a máš klid.
    Ty RAMky Patriot (2x 2GB 800MHz 4-4-4-12 při 2,2V) se relativně dlouho prodávají za cenu pod 3000,-, za úvahu určitě stojí i ty Corsairy (i když vzhledem k vyššímu chladiči je možná kolize s chladičem CPU) - dávají stejné latence při nižším napětí.
    Ohledně skříně - nemám rád windtunely pro CPU já bych ho vyhodil a díru zalepil (nebo tak něco) anebo vzal jinou bednu. Taky si změř šířku skříně, aby ti tam ta Noctua pasovala, je docela vysoká.
    A co se týká 9600GT: cena cca 4500,- a výkon nižší než 8800GT, viz. odkaz v tomhle postu: http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=768 takže bych přemýšlel o 8800GT anebo 3870 (až zlevní).
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Tak jsem procital testy na 9600GT a je celkem slabsi nez 3870, ve spotrebe je jednoi nizsi radeon, jednou nvidia,cena je stejna, takze vitezi radeon
    Dobra pripominka na case, to si opravdu zjistim, zda jsem schopen dat Noctuu do tohoto casu, diky a za upozorneni
    Takze vyber se stencuje, jen ty pameti no

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    355

9600GT zere vic jak 3850, ale min jak 3870 v loadu. 9600GT nejspis ve vetsine pripadu prohrava v porovnani s 3870 bez AA, ale s 4xxAA je to spis zase opacne. 3850 je vetsinou uplne mimo hru. Takze celkove zalezi na tom, co vic budes pouzivat. Na video by mela byt 9600GT lepsi.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

rychlý test těch Corsairu - nebylo moc času, tak jsem rychle počachroval s biosem a hodil tam něco kolem 950 (teď už nevím kolik to bylo) a v pohodě si daly půl hoďky v orthosu (stressmem), jen doplním časování 5-5-5-18 a volty 2.1 (laborovat se mi s tím nechtělo... respektive se nechtělo kamíkovi - znáte to , novej komp... )

jsou to tyhle, ne ty s tou činskou zdí http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47832

jinak patrioty bych taky bral, dál už je to jen loterie, jaký zrovna dostaneš moduly
    i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W

Diky za testik.
    Ja by jsem si ty corsairy s hrebinkem stejne asi vzit nemohl, protoze jeste nemam zjisteno, zda by se tam vlezli diky Noctue
    Tak radeji vsadim na jistotu.Ono je u Intelu jedno, jake ma casovani ze? Jako zda koupit CL4 nebo CL5.
    Ale ty tve Corsairy jsou vpoho, dozivotni zaruka, to je krasne.

Ted uz se druhy den vrtam ve skrinich.Je jich tolik ze
    Je opravdu dulezite, aby bocnice mela ventilator nebo staci, kdyz bude 120mm vpredu,jedna vzadu. Tak asi logicky to dulezite je, aby tam foukal studeny vzduch.
    Ten CoolerMaster je levny, ale rekl jsem si, ze na case by se nemelo setrit, tak do 2000 by mi stacil.Zalibil se mi Nexus http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K30890UR1NYGII
    Ale bohuzel ma na sirku jen 180 a Noctua by se tam nevesla

Citace Původně odeslal Juriss Zobrazit příspěvek
    Diky za testik.
    když někomu děkujeme na OCfóru, dáváme K+
    ne teď vážně, intel zatím neumí využít CL4, stejně imo jedinej rozdíl v CL4 a CL5 ve stejné řadě ramek je jen ve voltáži a s tím spojený výkon časování, prostě CL5 jsou levnější, ale můžeš je sám nataktit a navoltovat na ty "lepší", pokud nemám pravdu opravtě mě prosím

k tý bočnici - záleží jak je celkově bedna provedená - pokud dobře, tak fanem v bočnici se ti zlepší všechny teploty, pokud špatně, tak se ti zlepší jen teplota na grafice (možná i cpu), ale můžou být horší teploty na discích, chipsetu (různě), než kdyby jsi měl v bedně 2 fany a měl tak pořádný podtlak (vepředu dole 1 fan na disky a vzadu 1 fan u CPU, trochu utesnit velky diry pokud jsou) nejlepší je najít si na svethardware.cz, zive.cz, extrahardware.cz nějakou recenzi na pěknou bednu.. a nemusíš řešit
    i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nové pravidlo do bazaru - ZÁKAZ OT!
    Založil HonzaRez v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 06.06.2008, 21:09
  2. Nové ovladače Audigy (1,2,2ZS,live...)
    Založil SOUL v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 26.04.2005, 17:17
  3. pamět u nové GK
    Založil kudykam v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 20.08.2004, 00:37
  4. Nove hyperX 3200 CL2 peknej shit ????
    Založil svaca v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 55
    Poslední příspěvek: 06.08.2004, 14:25
  5. Nove redukce od Powerleapu!
    Založil Honza Pohan v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 53
    Poslední příspěvek: 06.05.2003, 00:07

Pravidla přispívání