Výsledky 1 až 25 z 529

Téma: Lenovo L220x 22" SPVA

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Lenovo L220x 22" SPVA

Mezi slepými je Lenovo jednookým králem, ale stejně si nemyslím, že by to byla proti kvalitnějším TNkům (HP, NEC apod.) zas tak jednoznačná volba.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Mezi slepými je Lenovo jednookým králem, ale stejně si nemyslím, že by to byla proti kvalitnějším TNkům (HP, NEC apod.) zas tak jednoznačná volba.
    ja zase myslim ze jo...kamos ma 22" TN (co vybiral asi mesic, takze zadne b-ckove) a proti tomu lenovu nema nejmensi sanci...jasne ze je taky celkem fajn, jen do te doby nez je uvidis vedle sebe...
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    337

neverim, ze se byt kvalitnejsi TNko muze jen priblizit jakemukoliv PVA/MVA/SIPS panelu. Nekomu mozna TN staci, ale kdo je ochotny investovat do panelu vyssi castku, tak o TN nema ani uvazovat.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Opravdu, já tady nemusím nastavovat jas a kontrast u každé hry nebo filmu, prostě jsem si to jednou nastavil a můžu se na to dívat z jiné strany a z jiného umístění a prostě to nechytá žádné debilní zabarvení. A ten rozdíl 6 vs 8bit je jak ve hrách tak ve filmech obrovský, 6bit je prostě hnus na filmy, ale kdo neměl MVA,PVA ale rovnou šel na TN, tak rozdíly nepozná. TN je dobré tak pro hráče counterstrike kde barvy moc neřeší
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Ahoj,potreboval bych poradit....uz od vanoc sleduju recenze na tento panel.Jsem vysokoskolak a cas u PC prevazne stravim praci v Cadu(rysovani,grafika) a taky si sem tam neco zahraju a kouknu na film.dal jsem si hranici 10000kc.zvazuju,jestli si koupit nento panel a nebo 20 TN-ko (4:3,s vyssim rozlisenim-1600 x 1200 od LG nebo AOC).poradil by jste mi prosim nekdo?Chci to hlavne kvuli Cadu(rozliseni a velikosti zobrazovane plochy).Jestli mi k necemu bude ten obraz sirsi,protoze spis potrebuji k praci klasickou plochu nez roztahlou do stran.jestli ty 3000 navic stoji za to.A pak jsem se chtel zeptat,jestli se lisi ty panely (S-PVA a TN) nejak v zivotnosti.Diky za odpoved

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    301

Citace Původně odeslal Ouboi Zobrazit příspěvek
    Ahoj,potreboval bych poradit....uz od vanoc sleduju recenze na tento panel.Jsem vysokoskolak a cas u PC prevazne stravim praci v Cadu(rysovani,grafika) a taky si sem tam neco zahraju a kouknu na film.dal jsem si hranici 10000kc.zvazuju,jestli si koupit nento panel a nebo 20 TN-ko (4:3,s vyssim rozlisenim-1600 x 1200 od LG nebo AOC).poradil by jste mi prosim nekdo?Chci to hlavne kvuli Cadu(rozliseni a velikosti zobrazovane plochy).Jestli mi k necemu bude ten obraz sirsi,protoze spis potrebuji k praci klasickou plochu nez roztahlou do stran.jestli ty 3000 navic stoji za to.A pak jsem se chtel zeptat,jestli se lisi ty panely (S-PVA a TN) nejak v zivotnosti.Diky za odpoved
    nemuzes koupit nic lepsiho!!!!!
    myslim ze tady je napsany o tom dost, staci si procist jenom tento thread
    kdybys nekde videl vic kousku, tak to sem hod
    ja cekam na cas, az techto LCD bude vic a hned do nej jdu
    snad se dockam

s CADem rysuju asi 4 roky, a je opravdu potreba co nejvetsi rozliseni
    mam 20'' 1600x1200 a na Nb mam 15,4'' 1920x1200 a na NB se dela fantasticky, i pri tam male uhlopricce
    na takove 22'' to musi byt neco
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Ouboj: Nezmínil si hry, takže v tom případě bych ti Lenovo doporučil i já.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Vliv
    337

Citace Původně odeslal Ouboi Zobrazit příspěvek
    zvazuju,jestli si koupit nento panel a nebo 20 TN-ko (4:3,s vyssim rozlisenim-1600 x 1200 od LG nebo AOC).poradil by jste mi prosim nekdo?Chci to hlavne kvuli Cadu(rozliseni a velikosti zobrazovane plochy)
    jestli to mas jen kvuli holemu Cadu, tak je imho jedno zda to bude wide ci 4:3 (pri porovnavani 1920*1200 vs 1600*1200), oboje ti bude slouzit "stejne". Panely nastroju jsou male a beztak kazdy kdo v cadu dela vic, ma navolene klavesove zkratky a do ikon neleze. Jestli ale neni Cad holy a jsou v nem nejake siroke panely, tak se wide muze hodit. Treba na ProE apod bych wide preferoval, protoze si na jednu stranu hodis sirokej strom a jedes. TN v tomto pripade nehraje tak velkou roli. Na filmy a grafiku bych volil nonTN, ale podle tveho popisu preferujes Cad.

2connor: jak zrovna ty muzes doporucovat toto Lenovo, kdyz sam nevis co chces a jeste velice nedavno jsi chtel kupovat HP ?!

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

PetrT: Zcela s čistým svědomím. To že stále nevím co je pro mě vhodnější neznamená, že nemohu vědět co by bylo vhodnější pro někoho jiného. Zvlášť když Ouboi neřeší hry (a s tím spojenou odezvu+inputlag) a řeší CAD (tj. vyšší rozlišení je k dobru). Nic z mých problémů není problém Ouboie. ... a tady se řeší Lenovo a to se pro ten účel také hodí.

Vliv
    337

PetrT: Zcela s čistým svědomím. To že stále nevím co je pro mě vhodnější neznamená, že nemohu vědět co by bylo vhodnější pro někoho jiného. Zvlášť když Ouboi neřeší hry (a s tím spojenou odezvu+inputlag) a řeší CAD (tj. vyšší rozlišení je k dobru). Nic z mých problémů není problém Ouboie. ... a tady se řeší Lenovo a to se pro ten účel také hodí.
    chlape, tebe si budu cist vzdy po ranu, dokazes cloveku zvednout naladu (cti: rozesmat).
    1600*1200 vs 1920*1200 nehraje v holem Cadu "zadny" vliv, zoomovat budes muset tak jako tak a to ze uvidis na sirku krapet vic (20%) neni extra vyhra = z pohledu toho, ze si za tech 20% budes muset priplatit 3000Kc (ktere uvadi autor), coz je o cca 46% vice.

ps: jen tak by me zajimalo kde bere Ouboi ceny tech 4:3 20" LCD...co jsem tak zahledl, tak je cena 8000,- a vice. V tom pripade bych sel do Lenova (nonTN).

edit2 Bukva: ano je tam ten panel, ale osobne do nej extra nelezu ... po nadefinovani meritka car (ktere udelam pri zacatku kresleni) do nej pak jdu vyjimecne, protoze vse dalsi uz jen kopiruju vlastnosti. Delal jsem v Cadu i na 14" a prezil jsem to, resit ted "stejně" vysoke rozliseni je fakt jedno (a jak jsem psal, tohle se tyka holeho Cadu a ne ProE apod)
    Naposledy upravil PetrT; 25.02.2008 v 19:04.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Monitor Lenovo ThinkVision D221 22"
    Založil Peon v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 11.02.2007, 15:38
  2. 22" Samsung 225BW ver. 22" Asus MW221U
    Založil Visi v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 01.02.2007, 18:25

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání