Komplexně na tohle odpovědět neumím, ale aspoň pár subjektivních postřehů:
- o Olympus Master si osobně nemyslím nic zvlášť dobrého, poslední verze se zlepšily, ale osobně jsem to ani pořádně nezkoušel, protože ten soft obecně neodpovídá mým potřebám, takže to nemůžu posoudit. Kdyby vyzkoušeli např. Bibble a RAWTherapee s ACR, to by bylo asi zajímavější.
- dnes je dost ošidné už soudit i RAW, protože min. někteří (možná už všichni?) výrobci softí i RAW - jak je to u E-3 a L10 čert ví ... V některých recenzích byla menší relativní ostrost zmiňovaná jako "profi" feature s tím, že při následném silnějším doostření se nic moc neděje (což můžu potvrdit, ale nemůžu porovnat s ostatními novými těly). Na to ať si každý udělá názor vlastní (sám ho v tomhle případě jednoznačný nemám).
- z mého pohledu ideální (ale ovšem vnášející jiné otázky z důvodu lidského faktoru) by bylo snažit se dostat z každého foťáku maximum bez ohledu na konkrétní parametry konverteru. Tohle prostě říká, co dostaneme na defaultním nastavení, ale jak to nastavení vyhovuje kterému foťáku je věc trošku jiná
Jinak já vůbec nezpochybňuji jako referenční konverter ACR. To není připomínka na konto DPR, to je připomínka na Adobe, nebo na Olympus, že si to nedokáží zařídit u nástroje, který je asi nejrozšířenější.
btw: ono je to celé divné, např. na DPR tvrdí, že v otázce dynamického rozsahu neznamená RAW oproti JPEG žádný přínos, v rozporu s tím např. i-r (Imatest) říká, že je to 0.7-0.8EV a DxO výsledky jsou ještě jiné ...
btw: podle prohlášení Olympusu NEJSOU snímače sdílené a E-510, L10 a E-3 používají tři různé snímače.
EDIT: když se člověk podívá detailně na RAW konverze z E-3 a L10, tak je dost k diskuzi, který je "lepší", L10 je ostřejší, ale je taky vidět, že šum je mnohem vyšší. (čím to doopravdy je nezjistíme, mně to připadá jako in-camera doostření u L10).
E-3: http://a.img-dpreview.com/reviews/So...00-raw-acr.jpg
L10: http://a.img-dpreview.com/reviews/Pa...50mmf2-RAW.jpg
Není tam moc fotek, které bych chtěl někomu ukazovat, ale samozřejmě dám, to není problém (jen chvilku počkej).