Výsledky 1 až 25 z 118

Téma: Sigma DP1: kompakt + Foveon X3

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sigma DP1: kompakt + Foveon X3

DOT...

1. nikde nepíšu o "spoustě lidí", napsal jsem doslova, že DP1 není pro masy
    2. taky jsem snad napsal dost jednoznačně, že nemá smysl tyhle lidi škatulkovat - nemají toho moc společného, krom názoru na tenhle produkt
    3. "trochu nadprůměrný výstup"? tos nemyslel vážně, že ne?
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    39
    Vliv
    299

Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
    DOT...

1. nikde nepíšu o "spoustě lidí", napsal jsem doslova, že DP1 není pro masy
    2. taky jsem snad napsal dost jednoznačně, že nemá smysl tyhle lidi škatulkovat - nemají toho moc společného, krom názoru na tenhle produkt
    3. "trochu nadprůměrný výstup"? tos nemyslel vážně, že ne?

Promin , ale pouze dalsi prazdny post ^^ . Tak znovu , co foti "tyhle lidi" ? Respektive jak to delaji , ze jim staci takove ohnisko ke spokojenosti ?
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Teda páni ekonomové, řešit chování trhu s fotoaparáty tady...což takhle zkusit akademickou půdu
    Osobně se zařadím mezi uživatele, které něco podobného láká-chci malý kompakt s výstupem a šumem srovnatelným se zrcadlovkou(a teď nemyslím trojkové nikony, ale klidně srovnatelný s třídou D70 apod.), pevným ohniskem mezi 28-40mm a dostatečnou rychlostí na cvakání momentek. Na pořádné focení mám jiný stroj a na druhou stranu mi všechny současné kompakty svou koncepcí nesedí.
    Zásadní pro mé rozhodnutí bude cena-za takovýto stroječek nehodlám dát více, než za nejlevnější zrcadlovku, čili cca. 13000, a podle současných informací bude startovní cena trochu jinde.
    "Co bude ta spousta lidí s tímto aparátem fotit" - tohle je irelevantní připomínka, to asi nejlépe ví ti lidé, kteří s tím chtějí fotit, ne? A pokud to neví a kupují z rozmaru.. Existují houfy lidí, kteří si v dnešní době pořizují DSLR, a nepřipadá mi, že by to bylo racionální rozhodnutí zdůvodněné potřebou kvalitního foťáku pro seriózní focení. Nebo je třeba na focení rodinky na výletě neskladná zrcadlovka s výstupem pro tisk plakátu?
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jaky mate nazor na Foveon X3?
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 53
    Poslední příspěvek: 09.05.2009, 19:47
  2. Nové objektivy Sigma na 4/3
    Založil jan555 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 36
    Poslední příspěvek: 03.02.2008, 09:58

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání