Že jsem výstup označil jako druhořadý, neznamená, že je irelevantní. DP1 samozřejmě není všespasitelná, jde o kompromis (každé řešení je kompromisem), ale o kompromis, který nabízí zcela jiný poměr pro i proti, než všechna dosavadní řešení.

Pro a proti jsou nastavena tak, že DP1 může oslovit skupinu lidí, pro kterou zatím neexistuje vhodné řešení. Není to foťák pro masy a ani jako takový nebyl projektovaný. Pro Sigmu je mnohem schůdnějším řešením zacílit na skupinu lidí, která hledá produkt, jenž ještě na trhu není a ke kterému tudíž není ani konkurence, než aby se pokoušela konkurovat mainstreamovým produktům, které nabízí všichni ostatní, jimiž je přesycen trh a kde prostě nemá šanci (prorazit mezi Canonem, Panasonicem a Fuji v tomhle segmentu by bylo zcela nemožné)

DP1 nabízí něco novhé, nemusí to vyhovovat všem, ale bude dost lidí, pro které bude DP1 optimálním produktem.

Ohnisko objektivu může být problém, ale opět především pro masy (zmagořené marketingovými nesmysly, jako např. patnáctinásobným zoomem). Jak jsem už zmínil, není zase tak málo uživatelů, kteří používají zrcadlovku s objektivem o pevném ohnisku nebo kteří dlouhá léta používali kinofilm bez možnosti výměny objektivu - pro ty nebude 28 mm problém. Na jednu stranu by bylo fajn, pokud by Sigma v ceně přikládala alespoň 1,5x telekonvertor, ale na druhou: i pokud si uživatel udělá adekvátní výřez, bude podle mě kvalitativně stále lepší, než z klasického kompaktu (pokud byl třeba tisk na A4, máme možnost využití fraktálových algoritmů, které při zvětšení kvalitní předlohy nabízejí při zvětšení do čtyřnásobku původního rozlišení velice slušné výsledky).