Výsledky 1 až 25 z 118

Téma: Sigma DP1: kompakt + Foveon X3

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sigma DP1: kompakt + Foveon X3

Výrazné změny bych už nečekal, spíš drobné nuance plynoucí z updatů firmwaru.

Říkáš "nepoužitelné", já se ptám pro co? Jsi si jistý, že srovnáváš s kompakty a ne zrcadlovkami? Já považuju za cíl kompaktu (ultra-kompaktu) vyprodukovat fotku, která může jít k tisku buďto úplně bez úprav, nebo s jejich minimem. A to kvalitní optika, nízký šum, mnoho detailů a vysoký dynamický tozsah čipu (byť ještě aditivně digitálně roztažený) přímo nabízejí.

Ad barvy - jsem lama, ale osobně mi barvy zhruba 2/3 těch fotek silně připomínají barevné podání kinofilmu. Barvy jsou vůbec hodně subjektivní záležitost, nedají se změřit tak snadno jako rozlišení objektivu, úroveň šumu nebo dynamický rozsah... Nikomu svůj názor nevnucuju, ale krom zmíněných výjimek se mi barvy na většině těch fotek líbí.

PiT: Cena (mi) není známá, české e-shopy nelze brát vážně, nabízejí i SD-14 2-3x dráž, než kdekoli v zahraničí

//edit: ještě jedna věc - jen abych měl jistotu, že vám jde o totéž, co si myslím já - bylo by pro vás takovéhle barevné podání akceptovatelnější? (zde originál pro srovnání)
    Naposledy upravil no-X; 03.02.2008 v 21:27.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jaky mate nazor na Foveon X3?
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 53
    Poslední příspěvek: 09.05.2009, 18:47
  2. Nové objektivy Sigma na 4/3
    Založil jan555 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 36
    Poslední příspěvek: 03.02.2008, 08:58

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání