ja teraz tiez riesim taky problem (zatial teoreticky) poskytujem net 6 klientom, to by mi vobec nevadilo, ked chce nech si doma kupi aj 8 portovy switch a nech si pripoji 7 PC to mi je jedno, ale nasralo by ma keby si kupil router a zacal on dalej napajat ostatnych v bloku (proste by zacal na tom zarabat), ked na tom nezarabam ani ja co im to poskytujem (ideme vsetci rovnym dielom).
A niektory ludia, uz si nespomeniem mena a nechce sa mi hladat konkretne prispevky, pisali, napr, ze je to jeho vec ze napusti bazen susedovy, alebo napoji sa sused na moju elektrinu atd....... To je jasne, ja mozem napustit bazeny aj celej dedine, ale tam sa pocitaju kubicke metre a pri elektrine KW, takze sa to z netom nemoze porovnavat, pretoze ISP, vacsinou poskituje data neobmedzene (co sa u elektrikaroch a vodaroch asi nikdy nestane, aby poskitovali kubiky, ci KW neobmedzene).
Takze aj zhanam nejaky soft (utilitku, alebo nieco podobne) co by odhalilo, ze na sieti je dalsi router a zanim x PC. A teraz som z toho zmeteny, niekto pise, ze sa to da zisti, iny zase nie, niektore odkazy su tu uz nefunkcne, takze sa to neda zistit. Rad by som sa dozveel viac o tom NATDET

Odpověď s citací