Výsledky 1 až 25 z 156

Téma: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

Citace Původně odeslal SonnY Zobrazit příspěvek
    Moj troska:
    To s tym povinym vydanim hesla plati len v anglicku, a vlastne ani neviem ci to naozaj schvalili, lebo bolo okolo toho vleke halo, takze nemylit si to s "nami".
    Nauc sa citat, tvrdil niekto nieco ine?

Dalej, sifrovat cely disk je blbost. Zbytocne sa ti opotrebuva pri neustalom sifrovani/desifrovani a tiez to spomaluje pracu(nie moc).
    Ked ma raz disk uvedenu MTBF napr. 30 000 hodin, tak je sumafuk ci bezi naprazdno alebo cely cas cita/zapisuje/formatujes ho/whatever.

uctovnictvo
    Preco? Pokial neodrbavas, nemas dovod schovavat uctovnictvo...

kody k odpaleniu atomovych hlavic z Uralu a podobne. Na toto ale netreba sifrovat cely disk ale len par suborov.
    Co sa tazsie dekoduje? Maly zhluk znakov alebo obrovsky zhluk znakov?

Truecrypt vytvara skrytu cast virtualenho disku, ktora sa neda zistit, takze aj ak vas niekto dobrovolne, ci nedoborovolne donuti povedat heslo, tak k tym naozaj dolezitim datam sa nedostane, navyse ponuka aj moznost trojvrstvoveho sifrovania, co je naozaj lahodka pri dekodovani.
    Lebo ich vobec nenapadne, ked budu vidiet oddiel o polovicnej velkosti skutocneho "zhluku dat", ze tam je dalsia sifrovana polovica udajov...

Dalej co sa tyka prikladu s trezorom: trezory su konstruovane tak, aby nezabranili dostat sa nepovolanym osobam dovnutra, ale aby tieto nepovolane osoby co najdlhsie zadrzali/zamestnali, nez pride povolana osoba/policia/sbs,... .
    Ak si myslis, ze TrueCrypt, SSH a pod. su stavane inak, tak si hlupak.

Dalej by som chcel zdoraznit, ze urcite by som odporucil sifrovat IM a e-mailovu komunikaciu. Tu je to naozaj vhodne pouzit, na rozdiel od diskov. Stale sa divim, ze takato "banalna" vec nie je vsade "defaultna". Proste odosielat "plain-text" len tak po internete mi pride ako dost na hlavu(nie, nie som paranoidny). K mailom by som aspon dodal, ze ak uz ich nesifrujete(Thawte fremail certificate/PGP/PSK), tak by ste ich aspon mali podposovat(-||-).
    Na jednu stranu Ta chapem, na druhu stranu - NACO ?

Dostavame sa do stavu - bud som okoliu nebezpecny, alebo po ICQ rospisujem veci, ktore ma mozu kompromitovat, alebo mi to moze byt jedno...

- sifrovat e-maily ano, ak to ide, inak minimalne podpisovat klucom.
    Ano, podpisovat klucom je super vec, aspon maju jednoznacny dokaz v pripade potreby, ze si ten mail skutocne odoslal ty

Inak ten napad zo zamurovanou wifinou je clekom dobry, len si neviem predstavit burat stenu vzdy ked zamrzne windows
    Kto povedal, ze to musi bezat pod Windows... Ale vzhladom na celkovu "funkcnost" kryptovania wifi a to, ze to vysiela do okolia, je to uplna hlupost...

Velky vykricnik chcem dat k faktu, ze v usa presiel zakon, ktory umoznuje bez povolenia sledovat akukolvek komunikaciu prechadzajucu cez uzemie usa a povedzte mi kolko server, ktore vyuzivate, ci uz na im, e-maily, alebo cokolvek ine, nie je v usa?
    V tom mas pravdu. K tomu len tolko, ze viva la Bushova administrativa a celkovo republikani...
    Naposledy upravil PiT; 02.02.2008 v 17:18.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání