Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Focení portrétu - jak nasvítit scénu - prosím o pomoc

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Focení portrétu - jak nasvítit scénu - prosím o pomoc

Fain. Ja bych se teda asi nesmal kdyz bych se chtel zastrelit ale budiz.

Jeste jsem trosku upravil kompozice a odesilam do skoly. Diky za pomoc se svicenim vsem.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Citace Původně odeslal Commander Zobrazit příspěvek
    Fain. Ja bych se teda asi nesmal kdyz bych se chtel zastrelit ale budiz.
    Právě, musí to mít nějakej výraz, chce se zastřelit, ráda si hraje se zbraněma, poprvé v životě vidí pistoli, prostě něco. Současnej výraz na většině fotek ve mě evokuje "dostala jsem za úkol něco držet, tak to teda držím".

EDIT: a abych jen nekritizoval, tak na http://4um.overclocking.cz/attachmen...6&d=1201371986 se mi moc líbí nasvícení tý pistole, to se ti povedlo perfektně.
    Naposledy upravil Peca-on-line; 26.01.2008 v 19:47.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Právě, musí to mít nějakej výraz, chce se zastřelit, ráda si hraje se zbraněma, poprvé v životě vidí pistoli, prostě něco. Současnej výraz ve mě evokuje "dostala jsem za úkol něco držet, tak to teda držím".
    Takže sme se shodli, že za to může modelka
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

vyraz tomu chyba, to ano ... naviac po tej uprave mas tie fotky strasne cervene v pleti
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    po tej uprave mas tie fotky strasne cervene v pleti
    To bylo podnětný – díky.

Chápu, že s tím začínáš, takže to ber opravdu jen jako postřehy a podněty - co se týče svícení, tak to k výsledku imho nevedlo, na mě to působí ploše a celkově nezajímavě. Druhou věc, kterou bych chtěl zmínit (a nevidím jí tu předtím) je ta vlastní kompozice - např. dávat černou pistoli před černé pozadí není nejlepší nápad, pokud to má být barevné, je potřeba taky pracovat se skladbou barev, tohle je vlastně černo-"červené" (výhradně teplé tóny) a proto to těžko může dopadnout dobře. Mít to děvče už jen modré nebo zelené oči (které by byly vidět), už to by stačilo na mnohem lepší dojem.

Ještě jedna obecná - ty to řídíš a musíš mít ideu a vize výsledku. Tohle je opravdu prkenný enface desetkrát stejně. A místo dvouset fotek doporučuju strávit víc času přípravou, přemýšlením a pak snahou přetvořit to do reálné fotky, bude ti taky stačit na mnohem lepší výsledek mnohem méně fotek. Technika se poddá, ale záměr je důležitější.

Abych jen nekecal, tak pokud z toho opravdu chceš aspoň trochu něco dostat, doporučuji vřele konverzi do BW/mono (už vzhledem ke zdrojovým barvám) a snažit se nahnat ve Photoshopu aspoň chloupek toho, co na fotkách obecně chybí - atmosféry. Nerad sahám na cizí fotky, ale aspoň jeden (velmi rychlý) příklad pro případnou inspiraci nebo další úvahu ...
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 27.08.2006, 13:58
  2. Prosím o pomoc s ATI 9800XT
    Založil Jak v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 08.12.2004, 14:25
  3. Prosím pomoc. Jedná se o chybu? Seagate 7200.7
    Založil Slimák v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 07.07.2003, 16:52

Pravidla přispívání