Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
To si nemyslim, k degradacii ci poskodeniu moze dojst omnoho skor, hlavne ak budu teploty velmi vysoke (70+ v tomto pripade). To, ze to tak moc nepece, netavy napajacie obvody a da sa to uchladit, neznamena ze je to koser . Ja sice nemam moc co hovorit, ked som do 3,06 HT smazil 1,75V ale clovek vyrastie Do 45tkoveho cipu by som daval nad povolenu hranicu (1,365) iba v pripade pokusov, rozhodne nie trvale.
Tak je dlouhodobé užívání a dlouhodobé užívání. Já mám wolfdala v herní sestavě a dávám mu zatím 1,3V, kdy mě teplota nepřeleze 40 stupňů. Až ho dotestuju, tak ho šoupnu do herní sestavy, kde bude s jednou 8800GT, tudíž mu bude stačit i těch 3,8GHz, na kterých šlape téměř na default. Když mu dám 1,45V, tak sice nepeče o moc víc, ale zároveň se ani nijak markantně nezvedá frekvence. Konečná je někde kolem 4,2GHz, kdy mi to už přestávají dávat ramky a musím do nich prát 2,5V, aby ještě jely na CL4. Má to už pak význam akorát na PCmark nebo SuperPI. Na realné použití stačí frekvence kolem 3,5GHz při ostrém časování ramek, protože to GK využije spíš, než zbytečně vyhnanou už tak dostačující frekvenci a mizerný timing pamětí, které dnes GK potřebuje víc než procesor.
Jinak ještě k té voltáži. Pokud se nechá procesor chvilku zahořet, tak není problém ho provozovat i na těch 1,4+V. Ovšem člověk pak musí reagovat na změny teplot v místnosti, ve které PC je a rozhodně to není na používání 24/7. Osobně mám taky dělníka C430 a herní sestavu pouštím akorát v případě, že jdu hrát. Znám pár borců, co mají jedno PC, které si sice velebí, ale jsou schopní nechat stahovat DC++ třeba týden na přetaktovaném procesoru. Tuhle jsem u jednoho byl a podíval se na aktuální teplotu jeho X2-ky, do které pere 1,5V a bylo to 45 stupňů při 3% zátěži procesoru. Ale peckově sosal tři dny z torrentu s procákem na 2,85GHz. Věřím tomu, že by pro něj nebyl problém jet takhle s wolfdalem na 1,4V při 4+GHz. V takovém případě plně souhlasím s tím, že jde o zhovadilost.