Výsledky 1 až 25 z 527

Téma: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    262

Standardní Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    To si nemyslim, k degradacii ci poskodeniu moze dojst omnoho skor, hlavne ak budu teploty velmi vysoke (70+ v tomto pripade). To, ze to tak moc nepece, netavy napajacie obvody a da sa to uchladit, neznamena ze je to koser . Ja sice nemam moc co hovorit, ked som do 3,06 HT smazil 1,75V ale clovek vyrastie Do 45tkoveho cipu by som daval nad povolenu hranicu (1,365) iba v pripade pokusov, rozhodne nie trvale.
    Tak je dlouhodobé užívání a dlouhodobé užívání. Já mám wolfdala v herní sestavě a dávám mu zatím 1,3V, kdy mě teplota nepřeleze 40 stupňů. Až ho dotestuju, tak ho šoupnu do herní sestavy, kde bude s jednou 8800GT, tudíž mu bude stačit i těch 3,8GHz, na kterých šlape téměř na default. Když mu dám 1,45V, tak sice nepeče o moc víc, ale zároveň se ani nijak markantně nezvedá frekvence. Konečná je někde kolem 4,2GHz, kdy mi to už přestávají dávat ramky a musím do nich prát 2,5V, aby ještě jely na CL4. Má to už pak význam akorát na PCmark nebo SuperPI. Na realné použití stačí frekvence kolem 3,5GHz při ostrém časování ramek, protože to GK využije spíš, než zbytečně vyhnanou už tak dostačující frekvenci a mizerný timing pamětí, které dnes GK potřebuje víc než procesor.
    Jinak ještě k té voltáži. Pokud se nechá procesor chvilku zahořet, tak není problém ho provozovat i na těch 1,4+V. Ovšem člověk pak musí reagovat na změny teplot v místnosti, ve které PC je a rozhodně to není na používání 24/7. Osobně mám taky dělníka C430 a herní sestavu pouštím akorát v případě, že jdu hrát. Znám pár borců, co mají jedno PC, které si sice velebí, ale jsou schopní nechat stahovat DC++ třeba týden na přetaktovaném procesoru. Tuhle jsem u jednoho byl a podíval se na aktuální teplotu jeho X2-ky, do které pere 1,5V a bylo to 45 stupňů při 3% zátěži procesoru. Ale peckově sosal tři dny z torrentu s procákem na 2,85GHz. Věřím tomu, že by pro něj nebyl problém jet takhle s wolfdalem na 1,4V při 4+GHz. V takovém případě plně souhlasím s tím, že jde o zhovadilost.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Citace Původně odeslal vauxhall.uk Zobrazit příspěvek
    Znám pár borců, co mají jedno PC, které si sice velebí, ale jsou schopní nechat stahovat DC++ třeba týden na přetaktovaném procesoru. Tuhle jsem u jednoho byl a podíval se na aktuální teplotu jeho X2-ky, do které pere 1,5V a bylo to 45 stupňů při 3% zátěži procesoru. Ale peckově sosal tři dny z torrentu s procákem na 2,85GHz. Věřím tomu, že by pro něj nebyl problém jet takhle s wolfdalem na 1,4V při 4+GHz. V takovém případě plně souhlasím s tím, že jde o zhovadilost.
    Přidej si mě do seznamu, jsem borec s jedním PC a přetaktovaným procesorem, kterej nechá běžet PC třeba týden, aniž by zrovna využil jeho max. výkon.
    Co mi radíš? Léčebnu? Věšteckou kouli, restart a šmrdlání v biosu dle toho, jakej budu zrovna potřebovat výkon?
    C2Q Q9550 2.83 GHz @ 3.4 GHz (400*8,5 & def. Vcore + EIST & C1E), AC Freezer 7 Pro, GB P35-DS4 rev. 2.0, Thermaltake Matrix, Noctua NF-S12-800, 8GB GEIL DDR2 800Mhz Black Dragon, SSD OCZ Vertex 2 + SAMSUNG 4TB SATA II, Zotac GeForce 8800GT, Corsair VX450 450W, 21" Samsung 215TW (S-PVA), Logitech Z-2300 THX

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    262

Citace Původně odeslal DamonCZ Zobrazit příspěvek
    Přidej si mě do seznamu, jsem borec s jedním PC a přetaktovaným procesorem, kterej nechá běžet PC třeba týden, aniž by zrovna využil jeho max. výkon.
    Co mi radíš? Léčebnu? Věšteckou kouli, restart a šmrdlání v biosu dle toho, jakej budu zrovna potřebovat výkon?
    [OT] Radím ti první třídu ZŠ, kdy se začíná se slabikářem začíná křest ohněm zvaný čtení. Po čase se přijde i k číslům, kde se naučíš arabské číslice a budeš je plně chápat. Někdy ve třetí třídě ti dokonce vysvětlí, že jsou hodnoty čísel větší a menší (ano, to jsou ty množiny, co jsme doposud viděli jako bublinky, že ). Až se to dokonale naučíš, odkážu tě na stránky AMD a Intelu, kde si přečteš hodnoty defaultních voltáži procesorů, o kterých jsem mluvil a při troše štěstí se ti rozsvití v hlavě a leccos pochopíš. Jestli ne, tak pak si pořádně přečteš ještě jednou můj příspěvek, který byl mířen do trochu znajelších kruhů. Zároveň se i naučíš číst a spoustu informací dohledáš tady na fóru. Pak se budeme moci vyhnout zbytečnému OT a ponižování v tomto threadu. A když budeš hodný, tak ti k Vánocům třeba i něco poradím. [/OT]

Ad theme: Jak moc se vám hřeje ten t-junction? Ten můj kousek nějak podezřele málo topí. Jádra cca 40 stupňů a t-j cca 60-70 stupňů (podle zátěže, respektive aktuálního násobiče), při defaultní frekvenci a odloženém TR XP120 s fanem. Mám obavy, že jsem zase chytnul kousek, kterej netopí a ty já nerad, páč se sice dobře chladí, ale jdou blbě taktovat.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

4 vauxhall.uk
    Děkuji Ti za tvou vyčerpávající odpověď, Velkovezíre - souhlasím s tebou, protože na to, co se dělo v první třídě ZŠ, si už zřejmě nevzpomene ani můj syn.
    C2Q Q9550 2.83 GHz @ 3.4 GHz (400*8,5 & def. Vcore + EIST & C1E), AC Freezer 7 Pro, GB P35-DS4 rev. 2.0, Thermaltake Matrix, Noctua NF-S12-800, 8GB GEIL DDR2 800Mhz Black Dragon, SSD OCZ Vertex 2 + SAMSUNG 4TB SATA II, Zotac GeForce 8800GT, Corsair VX450 450W, 21" Samsung 215TW (S-PVA), Logitech Z-2300 THX

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. E6850 vs E8400
    Založil shotocan v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.12.2007, 01:21

Pravidla přispívání