Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
No ale donekonečna asi cache ubírat nepůjde... to by tam taky nemusela být žádná, že?
To je pravda, preto som na vysledky aj ja moc moc zvedavy.

Kedysi v dobach P3 ak si spravne spominas, bol rozdiel medzi Celeronom a plnohodnotnym Pentiom (Coppermine) prave 128 a 256 KB L2 cache a v poslednych fazach (Tualatin) 256 a 512KB L2...

V mobilnej platforme (Dothan, Core Solo/Duo) bola ta cache potom postupne o dost zvacsena, ale netusim, ci na to boli vobec optimalizovane aplikacie. Podla vysledkov Pentium Dual Core vs. plnohodnotny C2D som ale presvedceny, ze nie, pretoze ako sme videli pred nejakym casom, pokles vykonu bol maximalne par percent.

Osobne si myslim, ze tych 512KB zdielanej cache je celkom zaujimava marketingova varianta. Kedze v dnesnej dobe nie je este vela aplikacii optimalizovanych na DC, tak to bude mat asi +- zhodny vykon so SC Celeronmi. Netusim kolko zhltne rezia zdielania cache medzi jadrami, no ak to nie je vela, tak by vykon v aplikaciach podporujucich DC mohol byt solidny - podla mna tak 5 max. 10% pomalsie ako Pentium Dual Core a realne tak 15-20-25% pomalsie ako 4M Core 2 Duo.

Uvidime, ci to bude zlom, alebo nie.