Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 29 z 29

Téma: Zboží z aukra neodpovídá popisu

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    261

Standardní Re: Zboží z aukra neodpovídá popisu

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Je mi líto, pokud jsem příliš upřímný, ale není to náhodou místo na řešení jakého právníka jít za roh a dát si pár facek za hloupost? Nakonec je to docela levné ponaučení, které ti do budoucna ušetří možná dost peněz.

Nade vší pochybnost se prodávající snažil uvést kupující v omyl použitým názvem a fotkami, na druhou stranu tam ten fakt, který je pro tohle důležitý, je uvedený také. Takových aukcí jsou mraky všude, že tyhle věci běží na aukru nijak nepřekvapí - zrovna dvakrát věrohodný aukční server to není. Bez ohledu na to při všech podobných obchodech platí dvakrát měřit a jednou řezat a pokud je cena nápadně nízká (třeba jako 40% běžné ceny) pak měřit víckrát nebo rovnou ruce pryč.

Moje rada je - zajisti, že dotyčný na aukru skončí (pokud je tohle schopné aukro vůbec zařídit) a pokud ti přehrávač z nějakého důvodu nevyhovuje, někomu v okolí ho věnuj k Vánocům, uděláš mu radost a sám si kup originál. Upřímně stát se něco takového mně, ani bych to nerozmazával ...
    Jak jsem psal v předešlém příspěvku, tak je tohle běžná praktika i na ebayi, kde je to záludnější v tom, že přeci jen ne každý v naši republice je zběhlí v němčině na tolik, aby takovouhle boudu rozluštil. Ale přesně jak píšeš, rozhodující je tam vždycky ta cena. Prostě zboží, které má hodnotu se k té hodnotě přiblíží a nezůstane na 40%. Jsem rád, že to tady posvětil odborník na internetové aukce a ujistil i mě, že to není nic neobvyklého.

Jan takový dovětek. Kdysi táta dražil přes můj účet na ebayi dvouosý přívěs, který vypadal na fotkách jak nový. Vydražil se za cca 600 euro, což byla cena naprosto famózní, vzhledem k artiklu, který byl dražen. Vlečňák byl nedaleko Würzburgu, tak jsme obden vyrazili na štaci (kousek od vleku jsme vydražili ještě pěkné lešení). Když jsme dorazili na místo, vlek už nevypadal tak skvěle, jako na fotkách, protože to bylo focené částečně proti slunci a tím pádem na fotkách nebyla tolik znatelná rez, jako ve skutečnosti. Šlo sice o povrchovou rez, ale i tak. Nicméně stále to bylo dost výhodné (i s případaným broušením, vyvařením a přetřením barvou), tak se vlek koupil a jelo se pro lešení. Prostě vlek odpovídal ceně cca 30-40 tisíc korun, tak to stále byla výhodná koupě (samozřejmě i po započítání nákladů na cestu, které se rozmělnili díky tomu lešení). U tohoto přehrávače je rozdíl v tom, že za těch 1100 to moc výhodná koupě nebyla, ale to ponaučení zas tak drahé nebylo. Kdyby se to stalo na ebayi, vzhledem k poštovnému ze zahraničí by to vyšlo zase o fous dráž. Proto je důležité, pokud možno, dražit věci, na kterých se dají ušetřit větší peníze a tyhle menší věci klidně kupovat nové v příslušných obchodech. Jak je vidět, místo ušetřených 60% z ceny ipodu, je z toho ještě pomalu 100% navrch z ceny daného přehrávače, který se dá koupit na několika českých i-shopech.

Pro autora threadu: Ještě jedna věc mě zarazila ... proč jsi se nepokusil dohodnout si s prodávajícím osobku, než si tam něco přihodil. Jestli to k němu nemáš daleko, je to určitě lepší, než to řešit poštou. Na ebayi vždy koukám, zda je ve způsobech platby barzahlung bei abholung (=platba v hotovosti při převzetí), i když chci danou věc poslat poštou. Pokud v tom není žádná levárna, prodávající nemá problém ti to předat osobně. Taková moje zkušenost.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Citace Původně odeslal vauxhall.uk Zobrazit příspěvek
    Pro autora threadu: Ještě jedna věc mě zarazila ... proč jsi se nepokusil dohodnout si s prodávajícím osobku, než si tam něco přihodil. Jestli to k němu nemáš daleko, je to určitě lepší, než to řešit poštou. Na ebayi vždy koukám, zda je ve způsobech platby barzahlung bei abholung (=platba v hotovosti při převzetí), i když chci danou věc poslat poštou. Pokud v tom není žádná levárna, prodávající nemá problém ti to předat osobně. Taková moje zkušenost.
    Na tohle zkusim s odstupem casu zareagovat - na Aukru jeden clovek zacal drazit cca 5 notebooku (T4x), ma bydliste v Brne a tak jsem mu slusne napsal dotaz, zda je mozna v Brne osobka (treba v McDonaldu apod), dosla slusna a celkem vymluvna odpoved "ne". Nic vic, ani pozdrav ani jmeno, nic. Ten clovek nikdy na Aukru nic neprodal, nema zadne reference a jen tipuju jak to muze dopadnout. Vsechny ntb konci v jeden den, takze aby pak neshrabl 25k a nebyl spokojeny. Aneb Velechova rulezzz...

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Member Avatar uživatele Heady
    Věk
    41
    Vliv
    250

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Na tohle zkusim s odstupem casu zareagovat.....
    Jj, jovy3. Nu coz, ale stranku about me ma napsanou dobre, ale prave od toho je tam fce overit aukci. http://aukro.cz/report_item.php?item_id=296377784 takze kdyby jsi mel treba zajem, zkusil bych zacit tady. I kdyz je to podivne chovani
    NTB: FSC ESPRIMO Mobile V5505 | Genius SP-HF 2000X | Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse | Logitech UltraX | UPC 10M | Ferguson D-880HX | Xkrabice 360 Arcade, 20 GB HDD, 2x white wireless controller - Philips 32PFL7562D/10 via HDMI

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Na tohle zkusim s odstupem casu zareagovat - na Aukru jeden clovek zacal drazit cca 5 notebooku (T4x), ma bydliste v Brne a tak jsem mu slusne napsal dotaz, zda je mozna v Brne osobka (treba v McDonaldu apod), dosla slusna a celkem vymluvna odpoved "ne". Nic vic, ani pozdrav ani jmeno, nic. Ten clovek nikdy na Aukru nic neprodal, nema zadne reference a jen tipuju jak to muze dopadnout. Vsechny ntb konci v jeden den, takze aby pak neshrabl 25k a nebyl spokojeny. Aneb Velechova rulezzz...
    Jj. To jsem nepopíral. Samozřejmě bych se člověkem, který má problém s osobkou žádný business nedělal. Pokud nejde o nějakého uživatele se super referencemi, tak by nebyl jediný důvod, kterým by mě daný prodávající přesvědčil, proč není možná osobka. Navíc si člověk musí dávat pozor na "podezřele" nízké ceny na aukcích .... ale to už tu bylo zmíněno.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Objednani z USA
    Založil Lipo v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 15.12.2005, 13:22
  2. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  3. Šok!!! Záruční podmínky v Libra.cz
    Založil Ištván v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 19