zdravim
dovolim si ozivit tema: mam desku (A8V deluxe) a sata disk (hitachi 250GB) a pokousim se nainstalovat wxp. Na CD od MB byly ovladace k sata radici, projistotu jsem stahnul i nejnovejsi na stranky a oboje vyzkousel pri instalaci (F6 - uziti driveru tretich stran), dale jsem zkusil ruzna nastaveni c biosu (moc jich tam nejni:
"onchip sata boot rom" (uzitecne - kdyz je vypnute bios nerozezna existujici sata disk pripojeny do cerneho konektoru (sata1 n. sata2 - obe varianty odzkouseny)),
"onboard promise controller" (kdyz dam enabled tak se obevi operating mode a ten je bud RAID nebo IDE) ovsem pokud nejni disk pripojen v cervenych konektorech ktere ovlada tento radic tak disk rovnez nejni detekovan. navic je to podle vyrobce radic RAID a vzhledem k faktu ze mam jen jeden disk tak se mi to tam davat nechce) a to je vsechno co je v biosu spolecny se sata, kdo by mel zajem mrknout se na manual tak by mel byt na http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us (motherboard\socket 939\A8V deluxe) )

trochu jsem probiral net a tudiz si dovolim vypsat postupy ktere jsem provedl a jejich vysledky:
update biosu - verze 1018.002(beta) nic, 1017 (stabilni) nic (nic znamena ze pri instalci WXP to nenaslo HDD)
instalovana verze je legalni winXP SP2.
stazeny ovladace od vyrobce - vyrobena disketa, pouzita, (F6 atd) nic, provedeny vsechny kombinace nastaveni sata v biosu a nic
stazeny ovladace chipsetu ze stranky vyrobce (via) - maj tam neco co neda dohromady na vytvoreni diskety vhodne pro instalaci WXP (jsou tam dva soubory, ani jeden inf, oba sata raid)
na strankach vyrobce disku odkaz na provedeni procedury F6 s ovladaci od vyrobce desky - projistotu provedeno - nic
stroj vypnut na delsi dobu ze zdi - nic
provedeno zaklinani a pokropeni svecenou vodu - nic

abych vyloucil pochybnosti ... nejak se predchozimu majiteli zdarilo na ten stroj nainstalovat widle ale tajemstvi si vzal sebou .... (takze to jde) byl prohlidnut disk, deska, manual a nikde nebyla nalezena moznost ze by se to dalo zaridit nejakym switchovanim (napadlo to kolegu - mne by tahle blbost nenapadla ale coby zoufali jsem to radeji zkontroloval). Kabel je OK, deska je OK, HDD je OK (tedy ze vsechno chodi ... konkretne momentalne z toho pocitace pisuz na tohle forum

takze bych vas chtel poprosit, zdali mate jeste nejaky navrh mimo tech co jsem vyjmenoval, abych ho mohl vyzkouset a nejak ten stroj preinstalovat.

Diky moc