Naprosty souhlas s Riksou a zivanem, k tomu nevim, co resis, pokud je notebook v zaruce a prokazes nejake z uvedenych zavad, kazdy prumerny prodejce ti notebook na reklamaci vezme. Okolo notebooku se pomerne motam dlouho a pokud nejakym musim reklamovat, jeste jsem nemel zadny !!! problem, pokud jsem skutecne prokazal zavadu, vzdy mi notas vzali do opravy a zavad ho zbavili.
K umyslnemu poskozeni jakehokoliv hardware mam jakz tak omluvu (ikdyz bych to sam neudelal) jen v te chvili, pokud mas s hardwarem stale a jasne prokazatelne problemy jeho nefunkcnosti ci polofunkcnosti, prodejce ci servis neni schopen dat hardware do funkcniho stavu a domluva ci odstoupeni od smlouvy je diky laxnosti nebo nechuti prodejce nulova.
Nicmene to je skutecne konecne reseni, ke kteremu se neni potreba v 99% reklamaci uchylovat.
Takze vyzkousej standartni reklamaci, treba te az prijemne prekvapi, ze ho daji za par dni naprosto do kupy.
Moje zkusenosti jsou naopak s notebooky a jejich reklamaci pozitivni, dokonce mi parkrat v ramci zaruky vymenili ci spravili i zavady, ktere jsem nereklamoval a na ktere v ramci kontroly prisli, vymenili spatne palici mechaniku za novejsi a rychlejsi, disk za opet novejsi a s vetsim buferem atd atd.