Citace Původně odeslal Luk(y)isek Zobrazit příspěvek
...
Kazdopadne zatim jsem spokojenej s jeho svicenim,ale baterie musi byt opravdu "fit".
Dost se mi taky libi ty zeleny lasery z rad "Spyder",ktere maji uz hodne velkou silu,ale ceny se pohybuji na CZ okolo 18.000,-Kc a vice,coz je oproti tomu memu za cca 2000,-Kc fakt hruza (HongKong,USA jsem videl okolo 8.000,- za 125mW).Taky se ty lasery ale nenapaji 2xAAA bateriemi,ale "burtiky",takze ty lasery jsou o dost vetsi a samozrejme vykonnejsi.
...
Pěkný fotky
Ta cena je určitě bezkonkurenční. Asi do toho 150 mW nebo 200 mW půjdu, ale nefunguje mi karta na Paypal-u, tak to nebude tak brzo.
K tomu napájení, ten můj 30 mW (odkaz viz výše) má výhodu, že jede na CR123 (lithium) takže problémy s napájením nejsou - už s ním mám nasvícený tak 2 hod. na 1 baterku a bez ztráty výkonu.
S tím 10 mW jsou problémy s napájením furt - závisí tam i na napětí (NiMH akumulátory AAA mají 1,2 V - tam je potřeba aby byly fakt čerstvě nabitý), jinak se mi osvědčily taky nabíjecí alkalický články. Ty mají 1,5 V, ale bohužel pro malý rozšíření na trhu je už skoro nikdo nevyrábí a takřka se nedají sehnat (taky se nedají nabíjet v normální nabíječce) - takže celkem pruda.
Ješte mám jeden "projekt", asi si nechám utočit na soustruhu ten zadní díl ukazovátka z hliníku, aby se do něho vešel buď 1x CR123 (3V) nebo 3x AA. Ty ukazovátka vyráběný v Číně nemají totiž moc dobrou regulaci napětí a některý snesou i 3,5 V za souč. zvýšení výkonu. V nejhorším případě to odpálím (u toho 150 mW bych to ale asi neriskoval .