Diky.. Ty problému s tim CPU throttle jsem měl na desce ASUS P5K-E Wifi. Asi nejaka nekompatibilita s některým HW ( zvukovka, TV tuner, pameti, nevim..) pze stejny model desky jsem kupoval kamosovi pred vanoci a ta byla v pohode ( spolu s jeho C2D 6700 a 2x1GB A-Data Vitesa EE). Zkousel jsem ty RAMky jeho a delalo mi to porad. Kdyz jsem je prehodil do vedlejsich slotu, zdanlive se to uklidnilo, ovsem jen na chvili.. Podobne kdyz jsem vyndal jeden modul RAM. Jakoby problem zmizel, ale po case se objevil zase. Stale to vykazovalo nejaky ACPI problem, podle me nejaky zadrhel v pridelovani priorit zarizenim ( ale to spekuluju). Zkousel jsem ciste instalace XP32 i 64bit, Vista 32 i 64, prilozene ovladace chipsetu na CD, co jsem dostal s deskou - i nejnovejsi intelovske stazene z netu - nic.. S EIST, ACPI 2.0, memory remap. jsem si v BIOSU hral dlouho, psi kusy doslova.. No nakonec mi nervy dosly a komponenty jsem mezi svatky prehodil na Gigabyte P35-DS4 ( ackoliv jsem jednu tuto desku jiz v minulosti vracel pro nefunkcni IDE radic) a vsechno jde uplne bezvadne, ani jsem nekontroloval to nastaveni v BIOSu, co popisujes , CTRL+F1 u Gigabyte desek jsem tu pri procitani uz objevil, diky
No takze ty RAM jsem nechal na "tovarni" hodnoty 5-5-5-18, voltaz vseho jsem nechal Auto a vsechno jede krasne, CPU mi 3,2GHz snad i s funkcnim EIST - v klidu ten multipl.spadne na 6x a tak mam CPU pri 400 FSB na 2,4GHz - jenom napeti CPU dava deska pri "Auto" asi zbytecne vysoke, CPU-z 1.41 vykazuje 1.408V ( ale je to v cpu-z spravne?).. http://img176.imageshack.us/img176/8...50seistlj4.png
Bios Gigabyte moc neznam, tak proctu jeste detailne manual a zdejsi rady a mrknu na to nastaveni, co popisujes ty. Dik jeste jednou - jdu si zmenit podpis na ten Gigabyte![]()

Odpověď s citací