Citace Původně odeslal NazQul Zobrazit příspěvek
3D Mark 06 - 4909 bodu.. Muj skromny tip je ze je neco spatne.. (Sestava a64 3500+,1.5 g ram a 3850 na def, 7.12 catalysty)
Vzhledem k sestavě mi to skóre nepřijde nějak nepravděpodobné. Je to vcelku nevyvážená kombinace, tak se můžou dít i veliké výkonostní propady ve hrách a to benchmark zachycuje a vyhodnocuje ve finálním skóre. Zatím jsem nepokořil 20k v 05, tak jsem se o tenhle benchmark ještě tolik nezajímal, ale mám dojem, že do celkového skóre se částečně promítá i test CPU, který nebude s A64 zrovna extra oslnivý ve srovnání s C2D. Dále 1,5GB ram ... to je kombinace 2X512 a 2X256 nebo 3X512? Jestli nefunguje dual-channel, je to další krypl-atribut, protože ramky jsou pro dosažení vysokého grafického výkonu alfa-omegou. Tzn. že v případě 3X512 bych vyndal ten třetí modul a trochu si zároveň pohrál s časováním. Pochopitelně jsou důležité i správné windowsy (ideálně winxp sp2), kde procesor a systémová paměť nesmí být zatěžovány balastí na pozadí. O odladění windows nemluvě, stejně jako o zasviněnosti každé instalace windows, která je zároveň užívána pro internetové komunikační kanály a surfování. Alespoň ty ovladače jsou zvoleny vhodně. Moje skromná rada zní, že jsou dvě cesty, jak se vymanit z tohodle "problému". První je udělat si volnou sobotu, kterou strávíš se svým "miláčkem" a pořádně ho odladíš. Druhá je P35, Conroe-L (případně PDC cca o 800 Kč dražší) a 2GB kit DDR2 (celkem za cca 4k) a čistá instalace windows. V obou případech budeš mile překvapen výsledkem.