Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 46 z 46

Téma: OC Athlona 850

Standardní Re: OC Athlona 850

No..nejen swap, ale rovnou bych celé winy instaloval na nejrychlejší disk v PC. Proč nemálo lidí používá rychlé Raptory jako systémové disky a "obyčejné" disky jako storage? K tomu OC-nevím, jaké máš paměti, pokud ale něco, co zvládne FSB133 (řili SDR PC133 nebo DDR PC266), je to dobře. CPU odemkni, zvyš FSB, výslednou interní frekvenci ani moc zvyšovat nemusíš, a měl by si poznat rozdíl, např. 7*133=933MHz stačí, nebo ho chceš trápit výš a nimrat se s tím? nestojí to za to, rychlost FSB občas docela dělá divy
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Teď jsem to zkoušel, abych pravdu řekl, tak:

za prvý - mám oaměti mrtě, využití max. 50%, jde úplně zakázat swap??

za druhý - zkoušel jsem nastavit "Virtuální pamět" na druhej disk, ale woknum je to upřímě u prdele a swapujou zas na C:

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    No..nejen swap, ale rovnou bych celé winy instaloval na nejrychlejší disk v PC. Proč nemálo lidí používá rychlé Raptory jako systémové disky a "obyčejné" disky jako storage? K tomu OC-nevím, jaké máš paměti, pokud ale něco, co zvládne FSB133 (řili SDR PC133 nebo DDR PC266), je to dobře. CPU odemkni, zvyš FSB, výslednou interní frekvenci ani moc zvyšovat nemusíš, a měl by si poznat rozdíl, např. 7*133=933MHz stačí, nebo ho chceš trápit výš a nimrat se s tím? nestojí to za to, rychlost FSB občas docela dělá divy
    Jo, FSB dělá divy dost, stačí mi rozdíl mezi 100MHz a 110MHz

Jo, odkládací soubor na disku jde úplně vypnout. Já bych to určitě řešil tak, že bych zapojil rychlejší disk jako primární, pomalejší jako sekundární, a Os nainstaloval na ten rychlý. Swap by měl být cca. 1-1,5násobek RAM. Na vše co nejnovější ovladače. A pak se modlit
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    No..nejen swap, ale rovnou bych celé winy instaloval na nejrychlejší disk v PC. Proč nemálo lidí používá rychlé Raptory jako systémové disky a "obyčejné" disky jako storage?
    Tak to je doufám každýmu jasný, já jen navrhoval změnu která zvýší výkon s minimálním úsilím.

2amarokcz:
    1) swap vypnout jde, ale nedoporučuju to(pro a proti si vyhledej, je toho tu o tom dost)
    2) tak to jsi to nastavil nějak špatně nebo jsi nekliknul na použít/uložit nebo to tam je za tlačítko
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Já bych to řešil stejně jako ty, ale přeinstalovávat wokna se mi teď fakt nechce, zakázání swapu by to snad vyřešilo, ne?

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Tak to je doufám každýmu jasný, já jen navrhoval změnu která zvýší výkon s minimálním úsilím.

2amarokcz:
    1) swap vypnout jde, ale nedoporučuju to(pro a proti si vyhledej, je toho tu o tom dost)
    2) tak to jsi to nastavil nějak špatně nebo jsi nekliknul na použít/uložit nebo to tam je za tlačítko
    Nastavil jsem to takzvaně dobře ale pagefile.sys je na obou discích i přesto, že u C: je nastaveno "nepoužívat"

To bych ale neřešil, až bude nálada, tak wokna přeinstaluju...

njn, každý chce zázrak, ale nechce se mu pro něj nic udělat. swap bych nevypínal, pokud píšeš, že děláš v CADu, tak ani 768MB RAM není nějak extra moc, nevím teda v jakém CADu, že..no přeji hodně zdaru s tímto problémem
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal amarokcz Zobrazit příspěvek
    Nastavil jsem to takzvaně dobře ale pagefile.sys je na obou discích i přesto, že u C: je nastaveno "nepoužívat"
    V tom případě se ten na C: nepužívá, nejspíš si ho tam wokna jen "zapomněly" a můžeš ho v klidu smazat.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

AGP GART ovladac pro SIS (i pro 735)

http://driver.sis.com/agp/agp121.zip

Kód:
    File Name  	agp121.zip
    Version 	v1.21
    Release Date 	2005-04-01
    Support Products
    	SiSM650, SiSM760, SiSM741, SiS655FX, SiS655, SiS651, SiS650GX, SiS648MX, SiS648FX, SiS648, SiS645DX, SiS650GL, SiS650, SiS645, SiS635, SiS760, SiS755FX, SiS755, SiS748, SiS746FX, SiS746, SiS745, SiS741GX, SiS741, SiS740, SiS735, SiS661FX, SiS655TX, SiSM661FX, SiSM661MX,
    File Size 	3,315KB
    Support OS 	Windows XP 64-Bit Edition, Windows XP, Windows ME, Windows 98 SE, Windows 98, Windows 2000,
    a pak ze neni...

Díky za odpovědi, ale ten ovladač na SIS753 fakt žádnej není - jen na integrovanej LAN, IDE, AGP a audio jinak disk je (asi) 5400, přenosová rychlost dle Sandry je 8MB/s, pak mám druhej , ten je 7200 a rychlost 35MB/s .... tak nějak nechápu proč zrovna na tomhle nemám ty windowsy a ty věci kolem

Jinak swap je (tzn. soubor c:\pagefile.sys) 1,2GB a je to nastavený tak aby to měnily wokna dle potřeby ... s tím asi něco udělám

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

jinak ten lak myslim ritelok nebo tak nějak,je to doba co jsem něco takhle zkoušel.... pak píšeš o novém kompu, to bude co? možná už u něj bude taktování trochu aktualnější

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    AGP GART ovladac pro SIS (i pro 735)

http://driver.sis.com/agp/agp121.zip

a pak ze neni...

Tomuhle říkáš ovladač?? Ten tam už dávno mám, ale s ovladačem čipsetu nemá moc společnýho.....
    Jinak třeba na čipset od Intelu co mám v notebooku je ovladač kterýmu se dá říkat ovladač, je to celej balík ovladačů, ne jen jako tohle - ovladač na AGP a IDE, kterej k ničemu není...

Navíc, vždycky když jsem naistaloval ten AGP ovladač (viz odkaz)tak přestaly jít XP-éčka a musel jsem použít takzvaně "poslední funkční konfiguraci"

Ten novej komp...tam taktování nebude (ze začátku ), protože u toho kompu co mám teď taktuju jen z důvodu nouze....je to brutálně pomalý...
    Naposledy upravil amarokcz; 26.12.2007 v 15:49.

jo ten ritelok sl 69 myslim tady sem něco málo zkusil hledani: http://4um.overclocking.cz/search.php?searchid=666968

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Dík, ale prozatím zkusím, jen tužku a pak, pokud to k něčemu bude se poohlédnu po tom laku....
    Jinak pro odemknutí násobiče a umožnění nastavení je potřeba propojit jen všechny L1 můstky??
    Asi takhle:

Tomuhle říkáš ovladač?? Ten tam už dávno mám, ale s ovladačem čipsetu nemá moc společnýho.....
    Jinak třeba na čipset od Intelu co mám v notebooku je ovladač kterýmu se dá říkat ovladač, je to celej balík ovladačů, ne jen jako tohle - ovladač na AGP a IDE, kterej k ničemu není...

Navíc, vždycky když jsem naistaloval ten AGP ovladač (viz odkaz)tak přestaly jít XP-éčka a musel jsem použít takzvaně "poslední funkční konfiguraci"

Ten novej komp...tam taktování nebude (ze začátku ), protože u toho kompu co mám teď taktuju jen z důvodu nouze....je to brutálně pomalý...
    Lehce si asi pletes co pojem "ovladac" znamena - protoze TOHLE JE OVLADAC... a to ze ti po jeho instalaci padaji okna neco znamena. Rozhodne ne to, ze ten ovladac je spatny. Osobne jsem ho pouzival na desce se SIS chipsetem bez vaznejsich problemu. A AGP GART rozhodne muze resit problemy, ktere mas - pomale prekreslovani.

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    Lehce si asi pletes co pojem "ovladac" znamena - protoze TOHLE JE OVLADAC... a to ze ti po jeho instalaci padaji okna neco znamena. Rozhodne ne to, ze ten ovladac je spatny. Osobne jsem ho pouzival na desce se SIS chipsetem bez vaznejsich problemu. A AGP GART rozhodne muze resit problemy, ktere mas - pomale prekreslovani.
    Ovladač to sice je, ale je úplně k ničemu, a pomalé překreslování jsem naposledy doma viděl když jsem měl ještě 486, na tomhle se mi nikdy nestalo, že by to kreslilo pomalu (teda kromě AutoCADu, ale tam je to o něčem jiným)
    Já mám problém v tom, že třeba kliknu na minimalizaci okna, nic se neděje, a třeba až po 5 vteřinách okno zmizí a hned je tam plocha (tzn.plocha se nevykresluje postupně od vrchu až dolů, ale objeví se hned).
    Problém s pomalým prekreslováním mám u notebooku, ale to je zas něco jinýho.....

Pokud by sis dobře přečetl, co jsem psal, tak bys zjistil, že mi s tím ovladačem vokna nepadaly, ale vůbec nenaběhly, ani v nouzáku...

Ale nakonec jsem se odvážil ten ovladač nainstalovat a kupodivu to jde (buďto je to dím, že je ten ovladač podstatně novější než ten, co jsem naposledy zkoušel, nebo to je tím, že jsem před několika hodinami přeinstalovával wokna), ale žádnou změnu to nepřineslo..."nečekaně"

Jinak pro ostatní....hodil jsem wokna na rychlejší disk, a trochu to pomohlo....
    Zkoušel jsem v Sandře testovat disky, ten rychlejší měl vyhledávací čas cca 10ms a ten pomalejší cca 35ms, v tom bude asi taky problém, kromě toho, že ten pomalejsí má 3x menší přenosovou rychlost.
    Naposledy upravil amarokcz; 26.12.2007 v 18:14.

Dík, ale prozatím zkusím, jen tužku a pak, pokud to k něčemu bude se poohlédnu po tom laku....
    Jinak pro odemknutí násobiče a umožnění nastavení je potřeba propojit jen všechny L1 můstky??
    Asi takhle:

Obycejnym odemcenim zmeny nasobice si na K7S5A nepomuzes. Ta deska neumi menit nasobic procesoru ani v CheepoBIOSu.

Musel bys spravne poprerusovat i prislusne L2 nebo L3 a buhvi co jeste, kdysi jsem to delal na Duronu stejne generace jako je tvuj CPU.

Moje rada je: "nech hardware tak jak je" a venuj se preinstalovani oken na rychly disk a ovladacum.
    Naposledy upravil Sasa; 27.12.2007 v 23:06.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Citace Původně odeslal Sasa Zobrazit příspěvek
    Obycejnym odemcenim zmeny nasobice si na K7S5A nepomuzes. Ta deska neumi menit nasobic procesoru ani v CheepoBIOSu.

Musel bys spravne poprerusovat i prislusne L2 nebo L3 a buhvi co jeste, kdysi jsem to delal na Duronu stejne generace jako je tvuj CPU.

Moje rada je: "nech hardware tak jak je" a venuj se preinstalovani oken na rychly disk a ovladacum.
    Dík za radu, mi bylo divný, že i po spojení tužkou to nešlo i přes to, že odpor mezi jednotlivými přerušenými můstky byl cca 5Kohm. Jinak by teda nebylo od věci kdyby se dala nastavit frekvence RAMek na 266MHz, páč teď jsou mi ty 266-ky úplně na nic, když jsou provozovány na 200MHz
    Původně jsem chtěl sice nechat hardware tak jak je, ale teď když mám wokna na rychlým disku sem se chtěl věnovat tomu HW i přes skutečnost, že výkon (teda spíš rychlost reakce woken) je tak 3x větší než předtím. věřím, že by z toho šrotu šlo vytáhnout ještě víc, ale bez změný náobiče ani prd....

Musel bys myslim spravne poprerusovat i L6, a prerusit mustek je horsi nez ho spojovat. Navic je tu slusny riziko, ze CPU znicis.

Pokud te trapi, ze pamet bezi "jen na 200" tak zkus asynchronni rezimy, treba 100/133, ale vykonove to nema vyznam.

Lepsi je nechat bezet pamet synchronne na 200MHz DDR a nastavit ji agresivni casovani. CheepoBIOS par takovych nastaveni ma, ale vliv na vykon bude v jednotkach procent.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Citace Původně odeslal Sasa Zobrazit příspěvek
    Musel bys myslim spravne poprerusovat i L6, a prerusit mustek je horsi nez ho spojovat. Navic je tu slusny riziko, ze CPU znicis.

Pokud te trapi, ze pamet bezi "jen na 200" tak zkus asynchronni rezimy, treba 100/133, ale vykonove to nema vyznam.

Lepsi je nechat bezet pamet synchronne na 200MHz DDR a nastavit ji agresivni casovani. CheepoBIOS par takovych nastaveni ma, ale vliv na vykon bude v jednotkach procent.
    To jsem zkoušel, ale integráč co obstarává časování (tuším, že ICS945) je nějakej natvrdlej, páč v BIOSu dám 100/133 a všude (Sandra, Aida, atd.) mi to ukazuje stejně jen 133MHz

tak jsem taky zkusil starý AMD 850 taky trošku poladit na desce Abit KT7-Raid,dostal jsem se na 1Ghz fungujicích a na strop 1012Mhz vic nejde kdfyž dám více tak mi komp naskočí ale do nějaký ochrany Biosu která vyžaduje disketu a píše o nějakým Bad Blok Bios.
    CPU je odemčený spojení L1 můstků a peru do něj 1,85Vcc a nastavený 10x100Mhz na výšší nasobič už už nenajede a když snížím násobič a zvednu fsb tak se taky nedostanu pres 1Ghz občas ,PCI je nastavena 33mhz a zvedám jen FSB i když je volba zvednot to společně.
    jsem zvědav jak mi dopadne Duron(jadro Morgan) 1ghz na syntax SV266A co mam na chalupě ten ted jede stabilně na 1,2Ghz až ho přivezu tak ho zkusim odemknout jeslti to pujde taky L1 a jsem zvedav kam ho až rozjedu
    AMD Athlon XP+2500@+3200/MSI K7N2 Delta-L/2xHDDSamsung40GB/Ati Sapphire 9600XT 500/600Mhz@550/720 /DDR 2GB 400Mhz cl2 /dvdRW/CDRWPhilps

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sata disk závislý na Slave Pata
    Založil Camillek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2006, 12:41
  2. OC P4D 820 + deska GB 8i945G-MF
    Založil Tom.TNT v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 09.09.2005, 15:58
  3. A-BRED@T-BRED aneb jak udělat z noveho Durona Athlona XP
    Založil ZB v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4