Výsledky 1 až 25 z 156

Téma: Nikon D300, Nikon D3 a nove skla

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nikon D300, Nikon D3 a nove skla

Tak mi v Patek prisla uz D300.
    Musim rict, ze je to opravdu dospelackej fotak,. . ma dosavadni D70 je proti tomu neskutecna praskacka.

kdyz tak narychlo za tech par hodin shrnu

pozitiva:

- 51 zaostrovacich bodu v 3D track modu je naprosto genialni. I slabsi skla dokazou behem setin vteriny zaostrit. Vlastne zadne proostreni neexistuje.. chyta se na vic bodu
    - naprosto bomba je moznost videt kapacitu baterky primo v procentech a zivotnost baterie.
    - moznost retusovat obrazky primo ve fotaku (uprava krivek), BW, apod
    - opravdu rychla manipulace s obrazkama, mozna tim ze karta je Extreme IV
    - pri namacknuti je v hledacku videt ISO (u me byl problem kdyz jsem kolikrat zapomel ISO na 1600) a taky hodnota bufferu )napr R16. Podle teto hodnoty je videt, kolk sekvecnich snimku se momentalne vejde do bufferu.
    - veskere ovladaci prvky jsou skutecne u ruky a po zvyknuti na ne je vse rychle nastavitelne.
    - sikovne umisteny tlacitko na osvetleni (u krouzku na zapinani) takze i po slepu se da krasne rozvitit displej (automaticky se rozsviti i displej na blesku)
    - co pro me nejdulezitejsi, volba self timer je uz pres otocne kolecko takze po expozici ze stativu nemusim jako u D70 znovu nastavovat selftimer
    - funkce Live View je taky super - uplne nejjemnejsi doostreni pres stativ
    - je vetsi a padne vic do ruky
    - ovladaci prvek C-S-M pohodlne prepinani mezi Continual, Singe a Manual focusem
    - funkce Mup - predsklopeni zrcatka pri foceni ze stativu - eliminuje i sebemensi otresy zpusobene pohybem zaverky
    - Dust off redukce - myslim, ze to kdysi uz na nekterych starsich fotakach bylo, ale D70 to nemela

negativa:

- muj oblibeny Nikonacky zvuk zrcatka presel na typicky Canonackej.
    - tlacitka uz jsou kulata jako u Canonu (trochu mi pripomina 5D)
    - ze zacatku trochu nezvyk na uplne rozdilne ovladaci prvky (po case je to spise pozitivum) - (zadne otocna kolecka volby expozicnich rezimu)
    - pri pouzivani blesku zustava stupnice korekce expozice tak, jako by tam blesk nebyl. Naprosto nevhodny pro manualni rezim s bleskem - asi zatim jsem do toho nepronikl
    - dost tezkej (nj, uz to neni zadnej bakelitak)
    - neda se pouzit baterka z D70

pokdu by mel nekdo zajem o fotky z D300 poslu klidne na email

Díky za report ...
    Citace Původně odeslal Pocket Zobrazit příspěvek
    - pri namacknuti je v hledacku videt ISO
    Hodnota ISO eq. se zobrazí jen při namáčknutí (tzn. sdílí ukazatel s něčím jiným?) nebo je tam stále? Měl jsem právě zato, že má být zobrazená stále ve vyhrazeném ukazateli.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Díky za report ...

Hodnota ISO eq. se zobrazí jen při namáčknutí (tzn. sdílí ukazatel s něčím jiným?) nebo je tam stále? Měl jsem právě zato, že má být zobrazená stále ve vyhrazeném ukazateli.
    Ne, neni tam stale, objevi se az pri mereni expozice tzn. pri namacknuti, pak az do exponovani je tam stale videt. na informacnim panelu myslim, ze videt neni, ale to si ted nejsem uplne jistej.

v tom hledacku je umisten uplne k pravemu spodnimu okraji, hned zanim je uvedena velikost bafru (pocet snimku)

jinak ukazatel s nicim nesdili, ma vyhrazene misto, ale nezobrazuje se stale stejne tak, jako hodnoty expozice

Zajímalo by mne srovnání AF mezi D200, D300 a F100-s posledním jmenovaným fotím a AF mi připadá nedokonalý, v horších podmínkách ostří subjektivně pomalu a objektivně nepřesně. Je to u těchto nových DSLR lepší?
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

D300 by měla mít oproti D200 vylepšený AF (jak si stojí proti F100 nevím), řešilo se tohle např. relevantní sekci na fóru dpreview, zkus se tam mrknout ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

No šlo my o srovnání D200/D300 vs. F100..ať hledám jak hledám, nic konkrétního jsem na dpreview nenašel, pouze z jedné diskuze vyplynulo, že F100 ostří rychleji se skly bez motorku, čili má silnější motor v těle, a asi je jinak stejně rychlá, to se tam však nepíše..můžeš dyžtak postnout thread, o kterém mluvíš? díky
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Zmiňuji srovnání D200 a D300, srovnání s F100 jsem taky neviděl. (zkus se tam zeptat, nebo třeba na fóru fredmiranda nebo dalších)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání