Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Zboží z aukra neodpovídá popisu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Zboží z aukra neodpovídá popisu

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    Dle fotek to byl iPod Shuffle, ale v textu bylo v popisu !nabíjecí doby! uvedeno, že se o něj nejedná, což jsem bohužel při dražbě přehlédl. To nic nemění na tom, že ani tak došlé zboží neodpovídá popisu.
    Souhlasim s tim ze vlozene fotky v aukci maji nabudit dojem, ze pristroj vypada jako iPod Shuffle. Na druhou stranu nikde neuvadi, ze se jedna o vyrobek firmy Apple nebo ze patri do produktove rady iPod, naopak jak sam pises uvedl, ze mp3 nebyl vyroben Applem. Participovani na podobne obchodni znacce (Shuffle) neni v dnesni dobe nic prekvapiveho.

Netusim jak vyrazne se vzhledove lisi to cos dostal od skutecneho iPod Shuffle, nicmene muzes nastinit v cem dosle zbozi neodpovida popisu?

Prodal jich minimalne dalsich sest kusu a nikdo si nestezoval, od vsech ma kladne hodnoceni. Bud vsem ostatnim poslal neco jineho nez tobe nebo jim holt predem muselo byt jasne, ze za mene nez polovinu ofic. prodejni ceny proste original novy iPod nedostanou.

Neber to prosim jako rypani, ale jako pouceni do budoucna, protoze obdobnych pochybnych nabidek je spousta. - "Takova je doba" - Petr Čtvrtníček, Kinobox
    | P67 + 2500K@silent |

Member Avatar uživatele Heady
    Věk
    41
    Vliv
    252

Citace Původně odeslal ctrl_j Zobrazit příspěvek
    Prodal jich minimalne dalsich sest kusu a nikdo si nestezoval, od vsech ma kladne hodnoceni. Bud vsem ostatnim poslal neco jineho nez tobe nebo jim holt predem muselo byt jasne, ze za mene nez polovinu ofic. prodejni ceny proste original novy iPod nedostanou.
    Dival jsem se na to a ne vsude ma napsano ze se nejedna o Apple.. Nekde to je, nekde to neni. To nic nemeni na faktu ze je to napsano fakt malym pismem a je to zasekano uplne dole, asi bych si toho taky nevsiml.
    NTB: FSC ESPRIMO Mobile V5505 | Genius SP-HF 2000X | Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse | Logitech UltraX | UPC 10M | Ferguson D-880HX | Xkrabice 360 Arcade, 20 GB HDD, 2x white wireless controller - Philips 32PFL7562D/10 via HDMI

Citace Původně odeslal Heady Zobrazit příspěvek
    Dival jsem se na to a ne vsude ma napsano ze se nejedna o Apple.. Nekde to je, nekde to neni. To nic nemeni na faktu ze je to napsano fakt malym pismem a je to zasekano uplne dole, asi bych si toho taky nevsiml.
    To mas pravdu, nicmene v te inkriminovane aukci to zrovna explicitne uvedeno je. Na druhou stranu - nikde v zadne aukci neni uvedeno, ze se jedna o produkt iPod Shuffle, tzn. jednoznacne urceni vyrobku jakozto produktu fy Apple, tedy vyrobku, o kterem se berraneck domnival ze kupuje.
    | P67 + 2500K@silent |

Snaha o "napálení" tam ze strany prodejce jistě je, ale že by šlo přímo o podvod? Co konkrétně teda neodpovídá popisu, jak uvádíš v zakládacím postu?

Za sebe bych řekl, že pokud přehrávač opravdu není nový (jak uvádí inzerát), tak to na reklamaci je, jinak jsi se prostě nechal napálit svou vidinou "hodně za málo". Možná je na polemiku sdělení v inzerátu "běžná cena 2500 Kč"...

Jinak dobrý byznys, podobné přehrávače se prodávají za cca 600 Kč - http://elektro-dvd-audio.nej-ceny.cz...fm-zeleny.html
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

fr33k: kurňa to je ten, co mi poslal!! sem to na netu marně hledal a vida

No každopádně je moje blbost a tluču se do hlavy, že sem pořádně nečetl, ale pokud srovnám tento přehrávač s tím na fotkách v popisu aukce, prostě se liší, a to už přeci nějaký důvod je. Jak vidím, někteří si už na aukru inkriminovanou aukci našli, kde mám stejný nick, takže ví, o co se jedná. Děkuji za radu, jsem zase o něco chytřejší a vidím to tak, že zapojím vymáhání práva oficiální cestou.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    262

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    fr33k: kurňa to je ten, co mi poslal!! sem to na netu marně hledal a vida

No každopádně je moje blbost a tluču se do hlavy, že sem pořádně nečetl, ale pokud srovnám tento přehrávač s tím na fotkách v popisu aukce, prostě se liší, a to už přeci nějaký důvod je. Jak vidím, někteří si už na aukru inkriminovanou aukci našli, kde mám stejný nick, takže ví, o co se jedná. Děkuji za radu, jsem zase o něco chytřejší a vidím to tak, že zapojím vymáhání práva oficiální cestou.
    Nechci nějak kazit vyhlídky, ale jestli je řeč o této dražbě ( http://aukro.cz/item267904300_267904300.html ), obávám se, že asi nebude cesty, jak z něj dostat peníze zpátky. V kolonce popis zboží je uvedeno, že se nejedná o výrobek firmy Apple. Je to sice sviňárna, že to uvedl, kde uvedl, ale může kdykoli vyrukovat s argumentem, že to akorát zapomněl odrazit enterem o řádek níž a tudíž je to malým fontem tam, kde je. Osobně jsem se s podobnými věcmi setkal na ebay, kde šlo o originální hry na PC/PS, které byly až podezřele levné. Po řádném pročtení popisu jsem se mezi informacemi o platbě dočetl, že jde o demoverze. Snad jediné, s čím by jsi mohl pochodit je, že ten výrobek byl již použit. Neměl by být problém ověřit, zda ty soubory, co byly v něm byly nahrány předtím, než se ti dostal do ruky. Ale aby to pochodilo u soudu, musí na to vypracovat posudek soudní znalec a to nebude levná záležitost. Dále pak soudní výlohy, které chtějí u nás AK průběžně proplácet (bohužel, nejsme v USA) a to bude další darda. Sice bys byl v právu, ale nikde není psáno, že soudní výlohy ti soud přiřkne a nevyložíš desítky tisíc, abys získal zpátky svých 1125 Kč a morální satisfakci. Nejlepší řešení bude, když prostě kousneš do kyselého jablka a přehrávač si necháš. Je to sice tvrdé ponaučení, ale pro příště víš, že na aukcích je prostě občas škodná, která pomocí podobných mystifikací dělá slušný byznys na přílišné důvěřivosti uživatelů aukcí.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Je mi líto, pokud jsem příliš upřímný, ale není to náhodou místo na řešení jakého právníka jít za roh a dát si pár facek za hloupost? Nakonec je to docela levné ponaučení, které ti do budoucna ušetří možná dost peněz.

Nade vší pochybnost se prodávající snažil uvést kupující v omyl použitým názvem a fotkami, na druhou stranu tam ten fakt, který je pro tohle důležitý, je uvedený také. Takových aukcí jsou mraky všude, že tyhle věci běží na aukru nijak nepřekvapí - zrovna dvakrát věrohodný aukční server to není. Bez ohledu na to při všech podobných obchodech platí dvakrát měřit a jednou řezat a pokud je cena nápadně nízká (třeba jako 40% běžné ceny) pak měřit víckrát nebo rovnou ruce pryč.

Moje rada je - zajisti, že dotyčný na aukru skončí (pokud je tohle schopné aukro vůbec zařídit) a pokud ti přehrávač z nějakého důvodu nevyhovuje, někomu v okolí ho věnuj k Vánocům, uděláš mu radost a sám si kup originál. Upřímně stát se něco takového mně, ani bych to nerozmazával ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Objednani z USA
    Založil Lipo v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 15.12.2005, 13:22
  2. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  3. Šok!!! Záruční podmínky v Libra.cz
    Založil Ištván v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 19