Doplním pár subjektivních a nesystematických prvních dojmů:
+ několik málo testovacích fotek na iso1600 zcela předčilo má očekávání
+ hledáček WOW hledáček
+ spousta spec. tlačítek
+ přepínání ostřících bodů je vyřešeno vcelku příjemně, stejně tak i jejich indikace v hledáčku a na displeji.
+ na ovládání jsem zatím nemusel otevírat příručku, zdá se, že Oly dodržuje kontinuální "logiku" nabídek a označení tlačítek (přecházím z E-300)
+ bohatost nabídek slibuje opravdu hodně hraní
+ liveview - už se nemusím krčit, když mě bolí záda. MF přes displej jsem sice zkoušel jen chvíli, ale zanechalo ve mně docela příjemný a použitelný dojem.
+ rychlé aut. ostření je fajn. Všechny objektivy (14-54, 50/2, 50-200) ostří citelně rychleji než s E-300.
+ V ruce sedí E-3 fakt dobře. Pro někoho by foťák mohl být těžký, při prvním uchopení jsem se váhy trochu lekl, ale při focení ji nijak nevnímám.
+ spoušť - po počátečních rozpacích se mi zamlouvá čím dál víc
+ stabilizátor funguje výborně
+ naklápěcí displej reaguje na okolní světlo a otáčí obraz podle polohy
+ rychlost zápisu na kartu
Pár drobných mínusů:
- tlačítka se šipkami mi na E-300 vyhovovala víc (na E-3 se trochu viklají a jejich mačkání mi není příjemné)
- umístění vypínače je opravdu nešikovné. Horní vypínač jako u E-300 budu asi dlouho postrádat.
- hlavní ovládací kolečko je příliš zapuštěné do těla, jde dost ztuha (snad se časem oběhá) a pro můj palec je umístěné příliš daleko od kraje.
- guma na gripu je dost tvrdá, ocenil bych měkčí.
Otázky:
Nelze ostřící body seskupovat do jiných než předvolených skupin?
Nelze tlačítkům přiřadit funkci rychlého přepnutí na konkrétní ostřící bod?
Jinak hned po vybalení mi syn sáhl dovnitř a přejel prstem zrcátko - kupodivu tam nezůstala žádná stopa - že by měl tak suché a nemastné ruce? Nebo snad nějaká skrytá vlastnost![]()