Výsledky 1 až 25 z 450

Téma: ATI Radeon HD 3870

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ATI Radeon HD 3870

Citace Původně odeslal rex Zobrazit příspěvek
    Tak jsem si dnes po 2 týdnech prošení a nadávaní dodavatelům dotáhl taky jeden kousek 3870 sice Jetway ale ono je to stejně jedno bouchá to na páse stejně jeden číňan všechny značky.První dojmy z karty jedině pozitivní hlučnost na velice přijatelné úrovni i v porovnání s předchozí 2600xt je podstatně tiší.Instalace proběhla bez zádrhelů na ovladačích 7.11.Po hodince paření všeho možného a s konstatováním že výkon je minimálně o 65% vyší než u výše jmenované předchůdkyně jsem maximálně za cenu 5300 maximálně spokojen.
    Ale moje dušička šťouralka si nedala spát a já začal testovat co že se to dá vymámit z mého nového miláčka po spustění overdrive se karta dostala na 862Mhz a šla bez pardonu na hubu a následoval můj oblíbený reset.Po zjištění že tady na foru ještě nenašel žádný odvážlivec co by testnul flash biosu protože jsem věděl z již dřívějších informací že do karty existuje modbios který hranici posouvá o nějaký ten Mhz výše tak jsem se jak hledat nějaké bližší info po cca hodině jsem nabyl dojmu že by ten flash nemusel bejt mega průser a po skušenostech s 9500pro jsem na to vlítnul:
    bios jsem stahnul tady:
    http://www.armada.fi/HD3870/HD3870_PLLVCO_v010.071.zip
    flasher tady:
    http://www.techpowerup.com/downloads...lash_3.49.html
    a započal pokus s posláním karty do věčných lovišť
    vytvořil jsem spouštěcí disketu, nakopíroval flasher a bios ten jsem si přejmenoval na bios.bin aby jsem to já sklerotik nezapoměl a vlít jsem na to
    po nabootování z diskety jsem příkazem
    atiflash -s 0 old.bin vytvořil zálohu biosu pro případný nezdar a příkazem
    atiflash -p 0 -f bios.bin naladoval do karty novej bios.Se sevřenejma půlkama jsem resnul pc a modlil se aby karta naskočila.Kupodivu karta najela jako by se nechumelilo mrknul jsem GPU-z jestli se něco změnilo a opravu verze biosu byla jiná tak jsem se opět pustil do taktění overdrive dojel na hodnotu 878Mhz pak snížil na 872Mhz a paměti se zastavily pro mě na velmi překvapivých 2750Mhz.
    Karta fachčí ale jednoznačně to chce lepší chladič pak věřím že hranice 900Mhz není problém.
    No velice slusne, ja uz jsem taky zkousel prehrat bios, ale s tim taktenim to neni zadna slava, docela casto to pri zatezi (3DMark06) tuhne a nebo ve hre hazi chybu Hydravision. A to tam mam bios ze zakladnimy takty 830/1200. Ale mam takovy dojem, ze se vetrak na grafice vubec nereguluje podle vysi teploty, protoze se toci porad stejne, takze problem bych videl v chlazeni. Urcite by to chtelo lepsi chladic, jenze jaky aby se potom dal zapojit Cross, protoze ty pasivy jsou strasne veliky a pak se nezapoji cross mustek.
    Naposledy upravil national; 05.12.2007 v 08:43.
    AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHZ@3.5GHz | Xigmatek Achilles | Gigabyte MA790XT-UD4P | Kingston (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz | 2x Western Digital 320GB RE3 RAID0, Western Digital 500GB SATA II NCQ 16MB cache + Samsung 1TB SATA II NCQ 32MB cache | VGA: ATI PowerColor HD5870 1GB | Zdroj: Chieftec CFT-850G-DF 850W | Case: CoolerMaster CM-690

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 15 uživatelů. (0 registrovaných a 15 anonymních)

Podobná témata

1. ATi Radeon HD 2400 (RV610)
    Založil no-X v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 28.06.2007, 08:48
  2. ATi Catalyst™ 6.8
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 22:24
  3. ATI Radeon DNA drivers 2.6.4.6
    Založil Champion v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 6