Tak jsem si dnes po 2 týdnech prošení a nadávaní dodavatelům dotáhl taky jeden kousek 3870 sice Jetway ale ono je to stejně jedno bouchá to na páse stejně jeden číňan všechny značky.První dojmy z karty jedině pozitivní hlučnost na velice přijatelné úrovni i v porovnání s předchozí 2600xt je podstatně tiší.Instalace proběhla bez zádrhelů na ovladačích 7.11.Po hodince paření všeho možného a s konstatováním že výkon je minimálně o 65% vyší než u výše jmenované předchůdkyně jsem maximálně za cenu 5300 maximálně spokojen.
Ale moje dušička šťouralka si nedala spát a já začal testovat co že se to dá vymámit z mého nového miláčka po spustění overdrive se karta dostala na 862Mhz a šla bez pardonu na hubu a následoval můj oblíbený reset.Po zjištění že tady na foru ještě nenašel žádný odvážlivec co by testnul flash biosu protože jsem věděl z již dřívějších informací že do karty existuje modbios který hranici posouvá o nějaký ten Mhz výše tak jsem se jak hledat nějaké bližší info po cca hodině jsem nabyl dojmu že by ten flash nemusel bejt mega průser a po skušenostech s 9500pro jsem na to vlítnul:
bios jsem stahnul tady:
http://www.armada.fi/HD3870/HD3870_PLLVCO_v010.071.zip
flasher tady:
http://www.techpowerup.com/downloads...lash_3.49.html
a započal pokus s posláním karty do věčných lovišť
vytvořil jsem spouštěcí disketu, nakopíroval flasher a bios ten jsem si přejmenoval na bios.bin aby jsem to já sklerotik nezapoměl a vlít jsem na to
po nabootování z diskety jsem příkazem
atiflash -s 0 old.bin vytvořil zálohu biosu pro případný nezdar a příkazem
atiflash -p 0 -f bios.bin naladoval do karty novej bios.Se sevřenejma půlkama jsem resnul pc a modlil se aby karta naskočila.Kupodivu karta najela jako by se nechumelilo mrknul jsem GPU-z jestli se něco změnilo a opravu verze biosu byla jiná tak jsem se opět pustil do taktění overdrive dojel na hodnotu 878Mhz pak snížil na 872Mhz a paměti se zastavily pro mě na velmi překvapivých 2750Mhz.
Karta fachčí ale jednoznačně to chce lepší chladič pak věřím že hranice 900Mhz není problém.