Masster: Ano, dá se to počítat snadno, poměr samsungů a westernů je u nás půl napůl. O ostatních značkách proto z této pozice mluvit nemůžu; děláme jich o dost méně.

Bohužel, na žádných stránkách se nedají najít žádné jednoznačné a objektivní statistiky, které by srovnávaly více značek a vyjadřovaly skutečně procentuální reklamovanost.

Docela zajímavé je občas mrknout na graf sem:

http://www.zachrana-harddisku.cz/cz/

ale jelikož neznáme celkové azstoupení jednotlivých značek na trhu v ČR, tak se z toho definitivní závěry dělat nedají. Něco se z toho ale vyčíst dá - je třeba jasné, že Samsung má u nás výrazně větší než 10% zastoupení, což nízkou reklamovanost, kterou jsem zmínil ze svých zkušeností, opravdu potvrzuje.

Můj subjektivní názor je, že Samsungy jsou nejspolehlivější, Seagate měl několik vadných sérií, ale mimo ně byla spolehlivost taktéž velmi dobrá, spolehlivost westernů je minulostí, odcházejí naprosto nezávisle na kapacitě, typu... Zajímalo by mě, jestli se zlepšila situace s Hitachi - byly tiché, rychlé, studené, ale odcházely - to je bohužel 3 roky stará záležitost, novější info nemám.