Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: 55nm u ATI - zname to neco?

Standardní 55nm u ATI - zname to neco?

Co jsem koukal, tak nvidia furt vyrabi 65nm G92, ale ati uz ma 55nm chipy. Ma to nejaky vetsi vyznam (podle grafu to vypada, ze topi skoro stejne, ale jak je to v praxy).

Je nejak moznost, ze by treba ATI karta nepadala (ta 3850) nebo je to furt stejny shit a to ze o tom vubec uvazuju je znamka demence?

Standardní Re: 55nm u ATI - zname to neco?

1) Nauc se trosku lepe vyjadrovat
    2) Vzdy zalezi na tom, jak ten ktery vyrobce technologii zvladne a odladi. Takze nemusi nutne znamenat, ze pokrocilejsi vyrobni proces <=> nizsi spotreba. Kazdopadne nove karty od ATi jsou oproti 2900XT chladnejsi a odvazil bych se rici, ze ve sve kategorii jsou opravdu zajimavou koupi.
    3) Co znamena, kdyz karta "spadne"?
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Tyjo, no prijde mi, ze sem se nevyjadroval nejak desne, co uz.

Ano, slo mi spis o to jak moc je ten rozdil markantni u 3850 a 8800, jestli to ma cenu resit, nejaky grafy sou k nicemu, jde mi o to, jak karta bude hucet v aeru v idle, vic me nejak nezajima. Jestli treba bude radeon tissi. Varovani: Pasivne reseni nechci ani nahodou.

Spadne znamena, ze proste spadne ovladac - s 2600XT se mi to deje furt a s r9000 se mi to zacalo dit po par letech provozu. Tak fakt nevim jestli dat ATI jeste dalsi sanci, chtelo by to 100% jistotu. I u ati spousta lidi pise, ze nepada, ale neni to pravda, nevyznaj se v tom, takze babo rad - davu se verit neda a jak poznam opravdoveho experta, ze ...

Koukal jsem na fotky toho tvyho kamara a ten zadek vypada zajimave

btw nightking?
    Naposledy upravil kua; 26.11.2007 v 18:07.

Citace Původně odeslal kua Zobrazit příspěvek
    Tyjo, no prijde mi, ze sem se nevyjadroval nejak desne, co uz.

Ano, slo mi spis o to jak moc je ten rozdil markantni u 3850 a 8800, jestli to ma cenu resit, nejaky grafy sou k nicemu, jde mi o to, jak karta bude hucet v aeru v idle, vic me nejak nezajima. Jestli treba bude radeon tissi. Varovani: Pasivne reseni nechci ani nahodou.

Spadne znamena, ze proste spadne ovladac - s 2600XT se mi to deje furt a s r9000 se mi to zacalo dit po par letech provozu. Tak fakt nevim jestli dat ATI jeste dalsi sanci, chtelo by to 100% jistotu. I u ati spousta lidi pise, ze nepada, ale neni to pravda, nevyznaj se v tom, takze babo rad - davu se verit neda a jak poznam opravdoveho experta, ze ...

Koukal jsem na fotky toho tvyho kamara a ten zadek vypada zajimave

btw nightking?
    Myslím , že v Tvém případě můžeš považovat za experta každého druhého zde na foru. Měl jsem v počítači jak ATI tak Nvidii a jediný ovladač, který mi občas spadl, byl od televize...
    Naposledy upravil Mac Manar; 26.11.2007 v 18:30.
    C2D E6600 2.4ghz@3.2ghz 1.25V Gigabyte 965P-DS4 ScytheNinja rev.B, 2048MB DDR2-800 kingstone hyperX CL4, POV 8800GTS, HDD WD2500KS 250GB, DVD Toshiba 16x48,*Nikon D70, nikkor 18-70ED, Velbon CX-440, 4GB CF

No vsak kdyz uz vyhrabes ty grafy vykonu, tak v tech recenzich zajiste pisou i o spotrebe a produkovanem hluku. Navic ne vsechny karty budou mit referencni chlazeni, myslim ze jsem neco videl i s chladicem od Zalmanu. Hluku bych se nebal, musis si umet vybrat.
    O "padani" ovladacu by ti radeji mel poreferovat fundovany ATi expert, ale to jsi to mel radsi zalozit v rubrice ATi nikoli nVidia Treba nam to tam nekdo presune, kdyz ho slusne pozadame

OT: Jo, ex-NightKing, proc se ptas? Zadek s novymi svetly uz vypada lepe (popravde nevim, ktere presne fotky jsi zkoumal). Kdyztak dal o tomto SZ..
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Citace Původně odeslal Mac Manar Zobrazit příspěvek
    Myslím , že v Tvém případě můžeš považovat za experta každého druhého zde na foru. Měl jsem v počítači jak ATI tak Nvidii a jediný ovladač, který mi občas spadl, byl od televize...
    Prave ze vubec ne, me opravdu nezajima nekdo, kdo se vyzna v tom, ze vykon ve hre AB je dvakrat takovy, to me je ukradeny.

Me spis zajima to, ze VC-1 prehraju s 2% zatezi na jadro, ze to bude fungovat stabilne. Spousta lidi mi tvrdila, ATI vpohode stabilni, ale ne. Hulan psal ATI je nestabilni a mel pravdu, vsichni pisou, ze hulan je debil. No hulan mel pravdu. Ale ATI ma dalsi generaci a treba se to zmenilo. Bohuzel tezko rict komu verit. Takze jsem se rozhodl pro nvidiu a uz to dal neresim - narozdil od ATI totiz stabilitu zarucuje, u ATI je to furt MOZNA.

ALE objednal jsem ati s tim, ze ji do 14ti dni budu moc vratit - jestli prijde driv nez nvidia, tak ma furt sanci.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Len preco o ATI zacinas diskusiu v nvidia threade ?
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Protoze nvidia nema 55nm vyrobni proces chipu, kdezto ATI uz jo. Ale chci si koupit nvidii, tak me zajimalo jestli ma cenu tech 55nm a v podstate dalsi generaci resit, nebo se na to vykaslat. A nechetl jsem to resit s ati, kde by byl pohled zaujaty a vubec.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Thumbs down Re: 55nm u ATI - zname to neco?

Aha , takze aj sa rozbehne dalsi uz neviem kolky v poradi flame , tak je to ok. Toz si mohol riesit Nvidiu v ATI threade !
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Vsak tady uz ale neni co resit.

Sem to uzavrel s tim, ze nvidia jakoli ma treba technicky zaostalejsi HW (nevidim do toho), tak furt je to jistota funkcnosti, kdyzto ati je MOZNA. Mozna mi nestaci, takze tak.

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    300

2kua: a ty ses myslim dalsi expert co .. ja osobne sem mel z ATI 9600Pro, 9800Pro, X800, X1950Pro a chystam se na HD3850 a problem jsem s ovladacema nikdy nemel.. a ver ze to je jen priklad z domova.. v praci jsem se za svou dlouholetou praxi s takovyma problemama v extremni mire nesetkal, jasne kdyz vyjde nova karta tak kvuli ovladacum muze nejakou dobu zlobit ale to resi dalsi verze Calatystu nebo Hotfix.. jako priklad muzu uvist nedavno vydanou HD2600XT se kterou bylo dost problemu a rozchodit to v Crossfiru s ovladacema ktery byly k dispozici byl mensi zazrak, ted uz je to ok.. a s Hulanovyma nazorama se nestotoznuju ale tvrdit o nekom ze je ***** mi prijde zcestne kdyz toho cloveka neznam a je mi jedno co pise.. sam za sebe sem mel v compu i par NVIDII a tam jsem problemy taky nijak nezaznamenal-ono je to hodne zalezitost konkretnich kusu, takze asi tak
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

Ja sem to JASNE psal, ze zrovna 2600XT mam a blbne mi od zcataku. Na opravu meli kua hodne casu.

R9000 zas pro zmenu zacala blbnout casem (asi blbe uchycenej chladic, co ja vim, je mi to docela jedno). Tady sem to neresil.

Nicmene ve hrach mi ATIna nepada no, ale co je mi po hrach (padala, ale to bylo kvuli prehravani - pasivni chladic), ale hry me fakt nezajimaj ...
    Naposledy upravil kua; 27.11.2007 v 12:03.

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    230

Citace Původně odeslal kua Zobrazit příspěvek
    ...
    S ovladačema mají teď problém obě strany, musíš prostě instalovat nový. AMD se teď na CF zaměří, takže se dají čekat slušný výsledky, navíc v průběhu času se i tak na AMD zvyšuje výkon díky lepším ovladačům Já sem jako jiní taky problém nikdy neměl. Každopádně pokud se ti karta přehřívala, tak nemůžeš vinit ovladače, IMHO je tvůj problém že si neumíš zařídit proudění vzduchu a dáš si tam pasivní kartu. Jinak Radeony HD 3850 a 3870 jsou v idle hodně tichý. Na plný otáčky vysavače, ale jsou nastavený tak aby i na 90 stupňů foukaly na minimum a bylo to tichý. To nemluvím o lepších chladičích (třeba i pasivních) od dalších výrobců.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Achjo, no myslim, ze lock, stejne tu nikdo nepise co pisu.

Psal jsem neco o CF? Nepsal - napred jsem ho chtel, ale zbytecnost.

Psal jsem neco o vykonu (jak vy myslite ve hrach)? - Nepsal a nezajima me, tak maximalne UVD a tam je vykon vsech ATI stejny.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 7.5
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 31
    Poslední příspěvek: 25.06.2007, 10:27
  2. ATi Catalyst™ 6.8
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 22:24
  3. Ati Catalyst 6.5 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 9