Osobne jsem nedavno presel z pracovniho 15" T42 na 14" T41p a muzu jen doporucit. Teoreticky se ten jeden palec ve velikosti uhlopricky nezda, ale pro me to znamenal rozdil mezi vcelku velkou cihlou a uz sympaticky prenosnym strojem. Samozrejme SXGA+ rozliseni je velka vyhoda, vycuhujici baterka da neco mezi 5 a 6 hodinami prace, grafika je FireGL T2 se 128MB pameti (prakticky radeon 9600, ale vic nevim - CAD aplikace nepouzivam a ani hry jsem nemel prilezitost vyzkouset). Disk je sice na svuj datum vyroby uz 7200rpm, ale vykonove me moc neprekvapil (nove 5400rpm se mi zdaji subjektivne rychlejsi) a vcelku hreje.
Jen bych si dal pozor na mechanicky stav notebooku - ono se sice rekne, ze Teckove IBM je neznicitelne, ale u 14" modelu jsou znama mista, ktera praskaji:
plast pred touchpadem, prasklinky plastu kolem displeje. Muj nb nebyl predchozim uzivatelem skoro pouzivan, ale inkriminovana mista jsou uz napraskla. Je to sice jen kosmeticka vada (jinak notebook stale "drzi"), ale nastve to...