Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
xmen: ohledně čipsetů nVidia jsem zase četl, že čtyřjádra od Intelu jdou slušně taktovat jen na 2 deskách, přičemž obě jsou s čipsety 680 (jedna byla EVGA, druhou si nepamatuji). Jinak 3,5GHz stabilně je na čtyřjádro samozřejmě luxus, o tom žádná bohužel to neuchladíš vzduchem (jak píšeš). Teďko jsem koukal na testy ATi 3870 a ve spojení s deskou s X38 a CF to může být zajímavá alternativa. Ale zase má vyjít nová 8800GTS, kua to si člověk nevybere...
Co se týká ABITu, tak jsem měl desku s čipsetem BH6 (teďko nevím, jestli to nebylo spíše označení desky) a PII Klamath a teda, to byl fofr... Taky mi kamarád říkal, že prý mají dokonale zmáklou regulaci ventilátorů. Nicméně po zkušenostech s MSI (2 desky) teďko preferuji ASUS a v poslední době je mi hodně sympatický Gigabyte (hlavně poměr cena/výkon). Jinak je fakt, že ABIT je hodně drahý - asi dohání ty své finanční ztráty
behemot: já teďko pořídím iba 2x 1GB DDR2 a snad časem přikoupím zbytek. Co se týká OC, tak 2GB moduly prostě obecně nejdou taktovat nad své udávané takty, takže to OC u nich počítám nebude jednodušší. Mám takového tucha, že problémy s OC při použití 4 modulů měly čipsety nForce 4 - já měl svého času 4x 512MB DDR 400MHz a deska je pobrala pouze jako 333MHz s časováním 2T, jinak to nejelo. A zvýšit frekvenci se dalo jen taktováním. Takže počítám že teďko už takové problémy se 4 moduly nebudou.
No ono to s taktovanim neni zas tak hrozny staci mit ten spravny procesor.Ja si taky rovnou koupil v bazaru C2D E6300 ktere jde zarucene na 3,4GHz a za nizsi cenu nez byla cena E6300 v obchode a sem vysmatej.Co se tyce quadu tak tam ma borec ve foru Quad na 3,47GHz chlazeny vzduchem na desce DFI P35 no takze asi tak ono si staci jen vybrat spravny procesor no.Staci cist vic for a clovek ma lepsi prehled.