xmen: ohledně čipsetů nVidia jsem zase četl, že čtyřjádra od Intelu jdou slušně taktovat jen na 2 deskách, přičemž obě jsou s čipsety 680 (jedna byla EVGA, druhou si nepamatuji). Jinak 3,5GHz stabilně je na čtyřjádro samozřejmě luxus, o tom žádnábohužel to neuchladíš vzduchem (jak píšeš). Teďko jsem koukal na testy ATi 3870 a ve spojení s deskou s X38 a CF to může být zajímavá alternativa. Ale zase má vyjít nová 8800GTS, kua to si člověk nevybere...
Co se týká ABITu, tak jsem měl desku s čipsetem BH6 (teďko nevím, jestli to nebylo spíše označení desky) a PII Klamath a teda, to byl fofr... Taky mi kamarád říkal, že prý mají dokonale zmáklou regulaci ventilátorů. Nicméně po zkušenostech s MSI (2 desky) teďko preferuji ASUS a v poslední době je mi hodně sympatický Gigabyte (hlavně poměr cena/výkon). Jinak je fakt, že ABIT je hodně drahý - asi dohání ty své finanční ztráty
behemot: já teďko pořídím iba 2x 1GB DDR2 a snad časem přikoupím zbytek. Co se týká OC, tak 2GB moduly prostě obecně nejdou taktovat nad své udávané takty, takže to OC u nich počítám nebude jednodušší. Mám takového tucha, že problémy s OC při použití 4 modulů měly čipsety nForce 4 - já měl svého času 4x 512MB DDR 400MHz a deska je pobrala pouze jako 333MHz s časováním 2T, jinak to nejelo. A zvýšit frekvenci se dalo jen taktováním. Takže počítám že teďko už takové problémy se 4 moduly nebudou.