Předběžně z toho mála, co jsem nafotil:
- ISO400: čisté
- ISO800: velmi málo šumu
- ISO1600: málo šumu
- ISO3200: v pohodě použitelné

Zatím jsem měl málo času, tak jen pár poznámek/odhadů:
1. Výše uvedené platí pro RAW, JPEG je něco jiného, hodně tam zabírá subj. velmi kvalitní (nastavitelný) noise-filter
2. E-3 šumí subj. málo (a možná spíš míň než konkurence) ve správně exponovaných oblastech/fotkách, naopak v shadows je na vysokých ISO hlavně proti Canonu horší
3. Obecně mi to připadá, že je E-3 i na ISO3200 obdobná Nikonu D200 i charakter šumu je podobný (E-3 má ale subj. vyšší reálné rozlišení a také zachovává detaily ve velmi světlých částech, s čímž má imho Nikon "problém"), s Canony je šum obdobný do cca ISO2000 a pak je E-3 o něco horší (na ISO3200 subj. méně než o 1 EV)
4. Na ISO3200 má E-3 v některých situacích (velmi tmavé scény) zřejmě sklony k bandingu, ale neměl jsem doteď taky čas to nějak detailněji proveřovat
5. Nepozoroval jsem, že by E-3 aplikovala na RAWy nějaké úpravy.

Oproti starším tělům (E-X00) šumí E-3 řádově míň a hlavně na jakémkoliv ISO eq. fotky mají spousty detailů, oproti E-510 je tam vidět také posun, byť ne tak radikální. Díky hodně detailům se dá s výstupy také dobře pracovat, při rozumném použití nastavení luminance v RAWu stále zůstává fotka dost detailní, odšumovače zřejmě zabírají také dobře (osobně jsem nezkoušel).

V otázce šumu ale radši počkej na nějaké testy/porovnání, nebo se podívej sám na dostupné JPEG/RAW fullsize samply - zaprvé je to poměrně subjektivní, zadruhé pro mě tohle není příliš zajímavé, ISO eq. nad cca 800 potřebuji skutečně minimálně.