ABIT určitě nevezmu, v současnosti nemám k této firmě důvěru (dřív to byla paráda, pak přišly finanční těžkosti a prodávala se a prodávala... a kdovíjak to skončí). 2x 2GB RAMek taky nepořídím, tyhle velké moduly nejdou obecně moc taktovat - to raději 4x 1GB. Stejně tak C2Q, co jsou složené ze dvou dvoujader - taky nejdou moc taktovat už z principu architektury (někde jsem četl, že problémem je "slepení" dvoujader, ale víc už si nevybavím). Jetý CPU koupit v podstatě nemůžu, páč PC bude na firmu (kvůli DPH). S DDR3 máte pravdu, ceny jsou opravdu "high" a do konce roku to nespadne, pravda... Jinak teda koukám, že jsou desky co podporují DDR2 i DDR3, myslel jsem že s novým čipsetem budou 2 varianty jedné desky - buďto s podporou DDR2 anebo DDR3.
Přemýšlel jsem - vzhledem k hernímu využití PC - o základu v podobě čipsetu 680 od nVidie (SLI), ale z hlediska budoucí upgradovatelnosti je toto poněkud nevýhodné. Taky teďko čtu, že nové 45nm procesory od Intelu vyjdou až v příštím roce...
Abych se přiznal, fandím Intelu a nVidii, ačkoli už několik let jedu na AMD a v poslední době taky na ATi (když to byly tak skvělé kaufy z hlediska cena/výkon). Tak doufám že neskončím u ADM Pavouka![]()