Dovolím si postnout příspěvek, který jsem nedávno psal na jedno fórum ohledně doporučení převážně pro PS3, takže to berte kliďánko s rezervou. Třeba to někomu pomůže.
PS3 jsem testoval na dvou plazmách, jednalo se o Panasonic TH-42PZ700EA a SAMSUNG PS50P96FD a samozřejmě na dvou LCD, novinka v segmentu 37" Panasonic TX-37LZD70F a top model 37" Philips Cineos PFL3732D, které jsou řazeny ve vyšší cenové kategorii a všechny spadají do FullHD. Rozdíly byli hlavně u plazem a to především v jemnějších barevných přechodech a nepatrně v černém podání, které bylo hlubší. Ostrost obrazu (nevynucená, standardní) převažovala na LCD panelech. Celkové podání obrazu mi přišlo přijemnější a vyváženější na LCD (ale pozor, celkové podání je subjektivní záležitostí každého uživatele). I přesto jsem zaboha nedokázal po 4 dnech soužití s těmito panely jednoznačně říci, na kterém je PS3 zobrazené nejlépe. Každý panel zobrazil signál PS3 velmi pěkně a věrohodně, prostě krásný požitek. Když jsem se zeptal přítelkyně či známých, které mě v té době navštívili, sdělili mi, že obraz vypadá na všech pěkně a takhle to v 90% případu zkončí, obraz je pěkný a tím to hasne. Většina zákazníků, uživatelů nemá možnost porovnat vedle sebe vynikající či slušné Plazmy vs. LCD. To co vidíte v krámech (Elektro World, Datart, Euronics, apod.) tam můžete srovnávat akorád starý hrušky s jabkama, když se pomodlíte, možná nějaký novější model třeba najdou. Já jsem se nakonec z důvodu použití i pro HTPC rozhodl pro LCD TX-37LZD70F, jednak se jedná o novinku, obraz je velmi přijemný jak ve FullHD i v DVB-T a to i z min. sledované vzdálenosti 2.5m, HDMI v1.3, 1080p/24Hz, pěkný design a další ty druhořadé důvody (velikost, menu, apod.) už nebyli tak důležité, ovšem taktéž rozhodovali. Pokud bych nevyužíval HTPC, nejspíš bych volil mezi Plasmou Panasonic Viera PZ700EA a LCD Panasonic Viera TX-37LZD70F, protože LCD Philips 9732D mělo příšerné úhly pohledu, kde i při běžném úhlu sledování (20 od spoda) docházelo k degradaci černé barvy, které přecházela k šedé, to jsem u top modelu se segmentu 37" nečekal, zvláště, když se jedná o panel za cca. 51 000 Kč s DPH. Plazmu Samsung jsem vypustil už kvůli cenovému rozdílu, který oproti zmiňovaným modelům neodpovídá a nestojí za to.
Proto Vám závěrem doporučuji, berte to co se Vám prostě líbí, jaký obraz je Vám přijemnější ať už je to plazma nebo LCD, je to prostě úplně jedno (pokud to nebudete používat pro HTPC). Co se týče rozdílu ohledně spotřeby Plazmy vs LCD, u Plazmy je ve specifikaci uváděná hodnota, která je měřená na homogením bílém obraze. Proto je spotřeba variabilní v závislosti na obraze.
Konkrétně pro PS3 je z hlediska technologie panelu (Plazma, LCD) úplně jedno, co si vyberete, koukejte spíše, jaký obraz se Vám osobně líbí, zda má TV HDMI v1.3 a zda podporuje signál 1080p/24Hz. Pokud vybíráte Plazmu nebo LCD pro DVB-T/analog, satelit, apod. tam už se dají najít rozdíly v obraze dost velké (šum, artefakty, pohyb) a Plazma je v tomhle výrazně lepší.
Darth: gratuluju k vynikající koupi. Pokud bych nepoužíval HTPC, koupil bych osobně už rovnou FullHD.

Odpověď s citací