Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
Je to predevsim kalibrovanyma barvama a presnym prokreslenim gammy. I z te je tu vystupni dokument a gamma krivka na 2.2 je tu 100% presna bez nejmensich odchylek.
Popravdě si myslím, že tohle není dostatečné vysvětlení toho, proč např. fotku, kterou budeš považovat na levném TNku za hodně zašuměnou, seznáš na zkalibrovaném S-IPSu méně zašuměnou a na zkalibrovaném takovémhle "hi-fi" panelu ještě míň. Nechci to tady zaplácávat a vlastně mě zas až tak nezajímá, proč to tak je, když to tak prostě je. Jen se mohou dva lidé dívající se na to samé na různých panelech divit, že rozdíly nemusí být jen v přesnosti barev, gamutu, apod., resp. čím vším se ty rozdíly v kvalitě panelů mohou v reálu projevit.

Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
Jde o video monitor. Proto je jeho pouzitelnost predpokladana i na profesionalni postprodukci filmu. Je to hlavne kvuli SPVA panelu, ktery je to, co mi na monitoru vadi nejvic. U takto profesionalnich monitoru bych asi daval jenom 6ms LG-Philips S-IPS.
Heh, to já chápu, ale když sám píšeš, že také koukáš na filmy nebo hraješ hry, tak může být na to sice "k nezaplacení", ale na sledování filmů si ho koupí fakt asi málokdo, chápeme?