Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Herní pc / OC pc

Standardní Herní pc / OC pc

Zdravim, chci se poradit ohledně pár vecí. Přišla zase zima a já jako každou zimu, kupuji pc nebo min. upgraduji, protoze co lepsiho za dlouhých zimních veceru nez se venovat pc .

Chtel bych nejaký herní pc, s dobrým potencionálem pro OC a mozným budoucím upgradem procesoru hlavne.

Potřebuje se vejít do co nejlepší částky, čim méně tim lépe.

Představoval bych si:

E 2140 - doufám v přetočení 2.8-3GHz
    ASUS P5KC, s.775, iP35, PCIE, DDR2, 4xSATAII, GLAN, ATX - pokud mi doporučíte jinou desku prosím pouze asus, mám na ně dobré ceny.
    GEIL RAM DDR2 2GB (2x1GB) PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)
    Zotac 8800GT 512MB OC PCIE DDR3 TV-out dualDVI-I HDTV

Chcic se zeptat jestli tohle vidíte jakou dobrou cestu, hlavně co se týče desky, nebo myslíte ze lepší by byl třeba nForce 650i SLI, popřípadě jestli má cenu si třeba připlatit a koupit X38 s DDR2 s tim, že ta deska dlouho vydrží pro budouci upgrade. Zkuste mi nato hodit názor díky.

Edit: Ještě se zeptám jestli nebude lepší si pár korun připlatit za nsobič 9x v podobě e2160 to mi asi nakonec přijde jako lepší řešení, v případě, že bych narazil na brzký strop FSB.
    Naposledy upravil pulec7; 04.11.2007 v 09:32.
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

Standardní Re: Herní pc / OC pc

No ja pred par dny kupoval neco podobneho, pozadavny byly: nejaka hodne povedena deska s podporou 45nm CPU (snad vyrobce nekeca, nejaky levny procik, kvalitni ramky-ostatni komponenty jsem uz mel z minuleho PC.

Desku jsem vybral ABIT IP35pro, E2140 a ramky GEIL 800MHz CL4. Co se tyce prociku, tak ten mam v revizi M0 a ten se taktuje skoro sam-ted se snazim vyladit system, aby byl stabilni na 3,2GHz, takze E2140 bych se urcite nebal a myslim, ze kazdy procik tech 2,8GHz min. da. Jinak co se tyce ramek, tak bych nyni volil A-DATA VITESTA 800+, pac jsou znatelne levnejsi nez ty GEILy....
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

A-Data jsou fajne ale beru to z velkoobchodu, kde mam dobry ceny, a ten adata nedela, Kingmax, goodram nebo geil. Nevim oni by stacili i kingmax 1066 vyjdou levne a na 800 pojedou i pri mensim cl.

No ja potrebuju prave vsecno, tenhle rok na jare sem tu rozprodal sestavu, kterou sem si postavil na podzim. Ted mi jde o grafiku, premeslim jestli nekoupit nakou 8600GTS, s tim si zahraju tak nak vsechnoc o budu chtit a pockat na RV380 nebo RV700. Nez investovat ted do GT, i kdyz asi se to oplati. Zvolim uplne jinou cestu driv vzdy amd + ati a ted poprve v zivote budu mit intel + nvidia. Ale uz se moc tesim.

Ohledne ty desky, zkuste mi nekdo poradit nejakej ten chipset, jak je to s intel chipsetama a SLI?
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

Senior Member Avatar uživatele jaluvkap
    Věk
    42
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal pulec7 Zobrazit příspěvek
    A-Data jsou fajne ale beru to z velkoobchodu, kde mam dobry ceny, a ten adata nedela, Kingmax, goodram nebo geil. Nevim oni by stacili i kingmax 1066 vyjdou levne a na 800 pojedou i pri mensim cl.

No ja potrebuju prave vsecno, tenhle rok na jare sem tu rozprodal sestavu, kterou sem si postavil na podzim. Ted mi jde o grafiku, premeslim jestli nekoupit nakou 8600GTS, s tim si zahraju tak nak vsechnoc o budu chtit a pockat na RV380 nebo RV700. Nez investovat ted do GT, i kdyz asi se to oplati. Zvolim uplne jinou cestu driv vzdy amd + ati a ted poprve v zivote budu mit intel + nvidia. Ale uz se moc tesim.

Ohledne ty desky, zkuste mi nekdo poradit nejakej ten chipset, jak je to s intel chipsetama a SLI?
    Na ty pameti pozor ... pokud jsou pameti optimalizovane na vyssi frekvence, tak to automaticky neznamena, ze pojedou na nizsi frekvenci s lepsimi latencemi ... co se grafiky tyce, tak 8800gt je jasna volba ... 8600 ani nepremyslet, mozna 1950gt/pro, ale pri cene 8800gt nevim nevim ... sli funguje jen na nvidia cipsetech,takze 650sli by mohla stacit, ale v tehle deskach se neorientuju ...
    HOME 1 : WINDOWS 7 - ASUS P5Q-E - E2160@default - 4GB A-Data DDR2 800EE - Noctua NH-U12P - MSI HD5870 1GB@default - WD5000AAKS - WD 3200AAKS - WD 10EADS - WD 15EADS - Samsung 2.5" 320GB USB - Samsung 183L - HP LP2465 - Delta 700W from HP - 2xNF-P12 - Chieftec WH-02B-B-OP
    HOME 2 : Windows XP - Asus K8V-XE - A64 3000+@250*10/1.42V - Corsair Value 1024MB 2.5/3/3/6 333MHz - Samsung SP1614N - Toshiba M1712 - Diamondtron AOC 7A+ - Modecom Feel-V

A diky, no ja sem se zatim setkal stim ze to tak bylo, prevazne teda u ddr1, ale tak nevim jak moc zavisli je to na pametech ve hrach to bude delat mozna neco v radu 1-5fps vic urcite ne.

No ja nevim, myslite ze ma smysl uvazovat o tom, ze bych koupil nejprve jedno GT a pak tomu dokoupil dalsi, nebo proste mam vzit intel chipset a kdyz nebude stacit GT koupit potom neco noveho, preci jen vylezou novy GTX, RV670 a 700 tak nevim jak uvazovat .

Dalsi vec, máte nekdo zkusenost se závislosti vykonu procesoru, cetl jsem na tomsu takovej clanek, o vlivu vykonu procesoru na grafiku, myslite ze staci pretaktovany e2140 nebo e2160 na ziveni GTcka?

Ja se ted prehrabuju testama jak to jde snazim se vybrat si mezi chipsetama, hlavni kriterium je proste max. vykon ve hrach za danych financnich moznosti. Nejake dalsi veci tam pak pujdou vzdy ale vic nez vykon meho ntb na praci nepotrebuju, office, photoshop, cad, corel vse jede i strih videa neni problem.

Takze dalsi kram domu uz jen na hry .

A diky, no ja sem se zatim setkal stim ze to tak bylo, prevazne teda u ddr1, ale tak nevim jak moc zavisli je to na pametech ve hrach to bude delat mozna neco v radu 1-5fps vic urcite ne.

No ja nevim, myslite ze ma smysl uvazovat o tom, ze bych koupil nejprve jedno GT a pak tomu dokoupil dalsi, nebo proste mam vzit intel chipset a kdyz nebude stacit GT koupit potom neco noveho, preci jen vylezou novy GTX, RV670 a 700 tak nevim jak uvazovat .

Dalsi vec, máte nekdo zkusenost se závislosti vykonu procesoru, cetl jsem na tomsu takovej clanek, o vlivu vykonu procesoru na grafiku, myslite ze staci pretaktovany e2140 nebo e2160 na ziveni GTcka?

Ja se ted prehrabuju testama jak to jde snazim se vybrat si mezi chipsetama, hlavni kriterium je proste max. vykon ve hrach za danych financnich moznosti. Nejake dalsi veci tam pak pujdou vzdy ale vic nez vykon meho ntb na praci nepotrebuju, office, photoshop, cad, corel vse jede i strih videa neni problem.

Takze dalsi kram domu uz jen na hry .
    Jednu vec si uvedom. Bud chces nejaky levny procik (E2140/E2160) a nebo chces nejaky vykonejsi procik na hry! Jestli chces fakt max. vykon tak nema cenu uvazovat o E2140/2160, ale ber nejaky E4500/E6750 apod!
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

No tomu rozumim, nerikam, ze jsem limitovanej nejakou castkou ale abych zbytecne nevyhodil penize za to ze misto 40fps budu mit 45, to se mi nezda jako spravna investice.

Puvodne jsem mel v planu právě 4MB cache v podobe E6xx ale pak jsem si rikal, ze by stacil i tento s tim, ze bych pockal co se vyvrbi s 45nm a treba bych na jare upgradoval.

No tomu rozumim, nerikam, ze jsem limitovanej nejakou castkou ale abych zbytecne nevyhodil penize za to ze misto 40fps budu mit 45, to se mi nezda jako spravna investice.

Puvodne jsem mel v planu právě 4MB cache v podobe E6xx ale pak jsem si rikal, ze by stacil i tento s tim, ze bych pockal co se vyvrbi s 45nm a treba bych na jare upgradoval.
    Tak to potom beru.

"...co lepsiho za dlouhých zimních veceru..."

investuj do pritelkyne, je to sice rizikove ale zabava urcite vetsi nez u kompu

btw jestli cekas na 45nm intel tak klidne tu chvili vydrzis na 2140@xx ktery stoji kolem 1600...
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Citace Původně odeslal Ssnake Zobrazit příspěvek
    "...co lepsiho za dlouhých zimních veceru..."

investuj do pritelkyne, je to sice rizikove ale zabava urcite vetsi nez u kompu

btw jestli cekas na 45nm intel tak klidne tu chvili vydrzis na 2140@xx ktery stoji kolem 1600...
    napsal člověk, který je příznivcem AMD

ps: E2140 jde opravdu na +-3GHz krásně přetočit. Fakt bych se tohoto procíku nebál.

Citace Původně odeslal Neller Zobrazit příspěvek
    napsal člověk, který je příznivcem AMD

ps: E2140 jde opravdu na +-3GHz krásně přetočit. Fakt bych se tohoto procíku nebál.
    jako priznivce amd nemuze byt zaroven priznivce pritelkyn?
    a btw mam procesor intel (ale tu desku mi asi daji novou takze to bude 50/50) proti intelu nemam ani slovo, super procaky (krome pIV teda...)

co takhle se porozhlednou po nejake X2, deska s rd790 uz je pomalu venku a pak do ni akorat posadis X4
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sata disk závislý na Slave Pata
    Založil Camillek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2006, 12:41
  2. OC P4D 820 + deska GB 8i945G-MF
    Založil Tom.TNT v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 09.09.2005, 15:58
  3. preco AthlonXP 2600+ horsi na OC ako 2500+
    Založil Gordon_Freeman v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 7