Ahoj, chtel bych se Vas na neco zeptat. Jsem student co si rad hraje s pocitacema a dost lidi to o mne vi. Diky tomu ted za mnou prisel znamej, ze znamej jeho znamyho tomu vubec nerozumi, ale chtel by postavit pocitac, pac se mu nechce kupovat sestava z Lidlu
Z toho vyplyva muj dotaz, jak mam realizovat a smluvne osetrit prodej? Komponenty jsem nakoupil pres znameho v alze, ktery mi dal vyhodnejsi ceny, nez jsou na webu. Rekneme, ze cilovemu uzivateli bych to chtel ale prodat za ceny, ktere jsou na webu pro bezne uzivatele a rozdil bych mel za montaz a dalsi praci s tim. Navic jsem si ve svem pocitaci vymenil interni ctecku pametovych karet za tu koupenou do sestavy pro znameho, protoze moje, kterou uz mam cca 3mesice, neumi xd karty a on rikal, ze to chce pouze na cf, takze sem udelal takovej malej podvudek, kterej ale nikomu neuskodi. Z techto duvodu mu ale nemuzu predat fakturu tak, jak jsem ji dostal. Za ctecku bych chtel samozrejme nest odpovednost a poskytnout mu zaruku plnych 24mesicu s tim, ze holt kdyz se s ni neco stane v poslednich trech mesicich, kdy uz nebude platit puvodni zaruka, pudu a koupim mu novou...
Pouzil bych na to riksovu smlouvu nahore, ale jelikoz nejsem prava znali a neumim formulovat pravnicke obraty, radeji se ptam. Nevim, co uvest jako predmet koupe - zda pouze pc sestava + lcd, nebo mohou byt uvedeny vsechny komponenty, vcetne vyrobnich cisel. Dale nemohu predat zarucni list, protoze kazda vec nema svuj, ale je jeden zarucni list pro vsechny koupene komponenty, na nemz figuruje jina ctecka karet. Takze take nevim jak upravit zarucni podminky ve smlouve. Kdyz budu se znamym jednat osobne asi neni treba do smlouvy davat bod c. 8, ne? A kdyz by to pc chtel na firmu asi by to nicemu nevadilo, akorat by se upravil kupujici z fo na po? A dale jak je to se sw? Napriklad OS Windows?