Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Kupni smlouva - VZOR

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Kupni smlouva - VZOR

jo, je to ok.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member Avatar uživatele macher
    Věk
    41
    Vliv
    250

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    jo, je to ok.
    dik za potvrzeni... chtel jsem dat K+, ale uz odemne mas, takze znovu neslo... tak aspon slovne jeste jedno dik

Notebook Dell Vostro V13 U7300, 500GB 7200rpm
    DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)
    Sound Harman Kardon AVR445 + Audio-Technica ATH-W5000
    Photo Canon 450D + 18-55 IS + 70-300 IS USM
    Vehicle BMW 525i, full vybava :)

Question Re: Kupni smlouva - VZOR

Ahoj, chtel bych se Vas na neco zeptat. Jsem student co si rad hraje s pocitacema a dost lidi to o mne vi. Diky tomu ted za mnou prisel znamej, ze znamej jeho znamyho tomu vubec nerozumi, ale chtel by postavit pocitac, pac se mu nechce kupovat sestava z Lidlu
    Z toho vyplyva muj dotaz, jak mam realizovat a smluvne osetrit prodej? Komponenty jsem nakoupil pres znameho v alze, ktery mi dal vyhodnejsi ceny, nez jsou na webu. Rekneme, ze cilovemu uzivateli bych to chtel ale prodat za ceny, ktere jsou na webu pro bezne uzivatele a rozdil bych mel za montaz a dalsi praci s tim. Navic jsem si ve svem pocitaci vymenil interni ctecku pametovych karet za tu koupenou do sestavy pro znameho, protoze moje, kterou uz mam cca 3mesice, neumi xd karty a on rikal, ze to chce pouze na cf, takze sem udelal takovej malej podvudek, kterej ale nikomu neuskodi. Z techto duvodu mu ale nemuzu predat fakturu tak, jak jsem ji dostal. Za ctecku bych chtel samozrejme nest odpovednost a poskytnout mu zaruku plnych 24mesicu s tim, ze holt kdyz se s ni neco stane v poslednich trech mesicich, kdy uz nebude platit puvodni zaruka, pudu a koupim mu novou...
    Pouzil bych na to riksovu smlouvu nahore, ale jelikoz nejsem prava znali a neumim formulovat pravnicke obraty, radeji se ptam. Nevim, co uvest jako predmet koupe - zda pouze pc sestava + lcd, nebo mohou byt uvedeny vsechny komponenty, vcetne vyrobnich cisel. Dale nemohu predat zarucni list, protoze kazda vec nema svuj, ale je jeden zarucni list pro vsechny koupene komponenty, na nemz figuruje jina ctecka karet. Takze take nevim jak upravit zarucni podminky ve smlouve. Kdyz budu se znamym jednat osobne asi neni treba do smlouvy davat bod c. 8, ne? A kdyz by to pc chtel na firmu asi by to nicemu nevadilo, akorat by se upravil kupujici z fo na po? A dale jak je to se sw? Napriklad OS Windows?

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Pánbůh zaplať za toto téma!

Měl bych ke vzoru kupní smlouvy pár dotazů.
    O víkendu jedu na Slovensko koupit zrcadlovku plus příslušenství a zajímá mě:
    1) lze uzavřít kupní smlouvu podle ČESKÉHO občanského zákoníku se Slovákem, když místem předání bude Bratislava? Stačí to dát do textu / hlavičky smlouvy?
    2) ohledně záruky: zrcadlovka i příslušenství bylo prodávajícím pořízeno ve Španělsku v lednu 2008, bohužel při stěhování ztratil veškeré doklady (jeho vyjádření - takže záruka v podstatě není) => jakou záruku (dobu trvání záruky) si lze dojednat? Takovou, která nám oběma bude vyhovovat?
    3) jak je to se zárukou na skryté vady? Je to to samé, co záruka v bodě 2)?

Díky za reakce, pokud možno Rikšovi

PS: kdyby se našel nějaký ochotný zrcadlovek znalý obyvatel Bratislavy či okolí (jsem motorizovaný, takže odvoz - dovoz zajištěn), který by mi "helpnul" s předáním (neměl jsem zrcadlovku v ruce několik let a digitální už vůbec ne), mohli bychom se domluvit na nějaké odměně (přeci jen pak následně řešit nějaké mé přehlédnutí i přes uzavřenou kupní smlouvu se mi nechce).
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

ad 1) IMO ano, po vzajemne dohode (optimalne uvest pisemne)
    ad 2) "zaruku" si muzes sjednat taky jakou chces, ale podle zakona mas narok maximalne na odpovednost za skryte vady = pokud ti rekne "tady ten cudl je vylomenej", tak si byl informovan a nemas narok. Pokud bys to chtel nasledne vymahat, musel bys prokazat, ze vada byla na pristroji uz v dobe prodeje. Bezne se u takovychto kseftu dohaduje tak mesic/dva na otestovani.
    ad 3) viz 2) .

4) cim jednodussi smlouva tim lepsi, specialne pokud nikdo zvas neni pravnik.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Pánbůh zaplať za toto téma!

Měl bych ke vzoru kupní smlouvy pár dotazů.
    O víkendu jedu na Slovensko koupit zrcadlovku plus příslušenství a zajímá mě:
    1) lze uzavřít kupní smlouvu podle ČESKÉHO občanského zákoníku se Slovákem, když místem předání bude Bratislava? Stačí to dát do textu / hlavičky smlouvy?
    2) ohledně záruky: zrcadlovka i příslušenství bylo prodávajícím pořízeno ve Španělsku v lednu 2008, bohužel při stěhování ztratil veškeré doklady (jeho vyjádření - takže záruka v podstatě není) => jakou záruku (dobu trvání záruky) si lze dojednat? Takovou, která nám oběma bude vyhovovat?
    3) jak je to se zárukou na skryté vady? Je to to samé, co záruka v bodě 2)?

Díky za reakce, pokud možno Rikšovi

PS: kdyby se našel nějaký ochotný zrcadlovek znalý obyvatel Bratislavy či okolí (jsem motorizovaný, takže odvoz - dovoz zajištěn), který by mi "helpnul" s předáním (neměl jsem zrcadlovku v ruce několik let a digitální už vůbec ne), mohli bychom se domluvit na nějaké odměně (přeci jen pak následně řešit nějaké mé přehlédnutí i přes uzavřenou kupní smlouvu se mi nechce).
    viz jezevec:

1) ano, staci do smouvy napsat, ze se ridi ceskym pravem;
    2) u vad je zapotrebi rozlisit na dve kategorie:
    (a) vady, ktere existuji uz pri predani veci (at zjevne nebo skryte); ty jsou pokryty (pokud nejsou prodavany "tak, jak stoji a lezi") obecnou odpovednosti prodavajiciho za vady, ktera je dana ze zakona. prava z techto vad, i kdyz se projevi az po predani, se muzes domoct behem 6 mesicu od predani. problemem tady je, ze bys musel vzdy prokazat, ze vady existovaly jiz pri predani;
    (b) vady, ktere neexistuji pri predani veci, ale vzniknou po predani; ty jsou kryty zarucni odpovednosti, ktera defaultne ze zakona nevyplyva, takze je zapotrebi si ji dojednat. tady mas volne pole pusobnosti co do delky a co do principu odstraneni vad. doporucil bych, aby tam zaznelo, ze primarne je prodavajici povinen vadu odstranit do X dnu, co ho upozornis, a ze pokud tak neucini, muzes od smlouvy odstoupit. zahrn do smlouvy rovnez idealne dorucovani e-mailem+nasledne doporucenym dopisem;
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    (a) vady, ktere existuji uz pri predani veci (at zjevne nebo skryte); ty jsou pokryty (pokud nejsou prodavany "tak, jak stoji a lezi") obecnou odpovednosti prodavajiciho za vady, ktera je dana ze zakona. prava z techto vad, i kdyz se projevi az po predani, se muzes domoct behem 6 mesicu od predani. problemem tady je, ze bys musel vzdy prokazat, ze vady existovaly jiz pri predani;
    Platí to i v případě, že je smlouva uzavřena podle občanského zákoníku a obě smluvní strany jsou soukromými osobami? Myslím tu záruku na skryté vady...
    Jinak velký dík => k+
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Platí to i v případě, že je smlouva uzavřena podle občanského zákoníku a obě smluvní strany jsou soukromými osobami? Myslím tu záruku na skryté vady...
    Jinak velký dík => k+
    ano, ona to totiz neni zaruka ve striktnim slova smyslu - je to pouze odpovednost prodavajiciho za to, ze ti predava vec bez vad; zaruka je naproti tomu odpovednost za to, ze ta vec bez vad jeste nejakou dobu zustane.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vzor kupni smlouvy CR, obcansky zakonnik a ZARUKA
    Založil THX v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 16.08.2005, 10:51
  2. Podivné manýry shop.pctuningu a reklamace
    Založil Kema v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 03.05.2004, 12:56

Pravidla přispívání